Kiełbasa ścinkowa parzona

Kiełbasa ścinkowa parzona

Kiełbasa ścinkowa parzona

SUROWIEC -ścinki wieprzowe po rozbiórce 12 kg -słonina bez skóry 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól do ścinek 18 g/kg -sól nie jodowana do słoniny 18 g/kg -pieprz czarny mielony 1 g/kg -pieprz kolorowy w kulkach rozdrabniany w moździerzu 2 g/kg -czosnek świeży dobrej jakości zgnieciony przez praskę 4 g/kg -gorczyca czarna ziarno 2 g/kg -kminek mielony 1 g/kg -osłonka białkowa 85 mm -woda 400 mil dodana w trakcie mieszania z przyprawami -woda 200 mil dodana po 24 godz. przed napełnianiem jelit WYKONANIE ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, mięso, mielone, kiełbasa, mięso mielone, chleb z ziarnami, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.