W trzech różnych grubościach osłonek wędzona i parzona PRZEPIS Więc tak będziemy potrzebować,ja kupiłem łopatka 4,5 kg i karkówka 4,5 kg Pozyskujemy z łopatki i karkówki chude mięso to będzie nasza jedynka mi udało się wykroić 3,5 kg.A więc mamy: -3,5 kg mięso chude z łopatki i karkówki (jedynka) -5,5 kg resztę mięsa co zostało z łopatki i karkówki (dwójka) Przyprawy: -peklo sól 18-19 g/kg mięsa -pieprz czarny 3 g/kg mięsa -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg mięsa (to jest gotowa mieszanka przypraw która składa s... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.