polędwiczki wieprzowej z dodatkiem lekko słodkich batatów i czerwonej papryki. Składniki na 2 porcje: 500 g polędwiczki wieprzowej duża cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego duży batat papryka czerwona sól, pierz, mielona papryka słodka i chilli kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe natka pietruszki 2 łyżki oleju Polędwiczkę, batata i paprykę pokroić w grubą kostkę, a cebulę posiekać
wyzwania kuchennepolędwiczki wieprzowej z dodatkiem lekko słodkich batatów i czerwonej papryki. Składniki na 2 porcje: 500 g polędwiczki wieprzowej duża cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego duży batat papryka czerwona sól, pierz, mielona papryka słodka i chilli kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe natka pietruszki 2 łyżki oleju Polędwiczkę, batata i paprykę pokroić w grubą kostkę, a cebulę posiekać
wyzwania kuchennegrubości, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, 3 -4 łyżki ajvaru łagodnego, świeży tymianek, olej rzepakowy, przyprawa chilli do smaku, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ponadto: batat, seler, marchew, cukier brązowy, masło. Przygotowanie: Szparagi myjemy, suszymy i przez wygięcie w łuk odrywamy stwardniałą końcówkę. Schab rozbijamy tłuczkiem jak najcieniej, posypujemy przyprawą chili, doprawiamy solą
Moniki Smakołykisię zeszkliła i zmiękła, dodałam czosnek, kminek i obie papryki. Wymieszałam i po chwili włożyłam bataty. Wymieszałam tak, żeby plasterki batatów dokładnie pokryły się tłuszczem z patelni. Wlałam gorący bulion, posoliłam do smaku, przykryłam i zostawiłam na średnim gazie na 20 minut. Bataty podczas gotowania tak zmiękły że rozpadały się. Przekładałam je porcjami do garnka i zmiksowałam blenderem(...)położyłam porcję sera fety rozkruszonego i wymieszanego z gęstym jogurtem greckim. Dla zaakcentowania smaku położyłam odrobinę pomidorów suszonych... ... a całość delikatnie oprószyłam mielonym kminkiem Jedliście kiedyś zupę ze słodkich batatów? Jeśli nie to zachęcam. Spróbujcie. Życzę SMACZNEGO! Krys D ziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysiprostu nie potrzeba. Składniki (na naczynie o wymiarach 16 x 21 x 5 cm): 750 g surowych batatów (co odpowiada około 600 g ugotowanych na parze) 1/2 szklanki (120 ml) mąki z amarantusa 2 łyżki mielonego siemienia lnianego (najlepiej świeżo mielone) 3 łyżki niesłodzonego kakao 3-4 łyżki syropu z agawy garść obranych orzechów włoskich 8-10 kostek(...)dekoracji: połówki obranych orzechów włoskich niesłodzone kakao Wykonanie: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Bataty obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Gotujemy na parze aż będą miękkie. W większym naczyniu rozgniatamy jeszcze ciepłe ugotowane bataty widelcem, dodajemy mąkę z amarantusa, świeżo mielone siemię lniane, kakao i syrop z agawy i mieszamy. Dodajemy pokrojone orzechy włoskie i czekoladę pokrojoną
Lamarida.pltradycyjne klopsiki w sosie pomidorowym to mamy dla Was nowy przepis. Na pewno posmakują Wam w nowej odsłonie klopsiki w pomidorach z brukselką i batatami :) Składniki na klopsiki: – 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej – 1 jajko – 1/2 łyżeczki przyprawy garam masala – sól Składniki dodatkowe
Kuchenne WariacjeBataty szybko się rozgotowują tworząc smakowity sos :) Składniki 0,5 kg szynki wieprzowej 3 średnie bataty 2 cebule sól, pieprz jałowiec mielony sos piri-piri 1 łyżka musztardy francuskiej zioła prowansalskie … Czytaj dalej Szynka duszona z batatami
czarrna od kuchnimielonej szczypta pieprzu 1 mała cebula olej do smażenia Wykonanie: Bataty obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Do miski wrzucamy starte bataty, dodajemy cebulę, jajka, drobno posiekaną natkę pietruszki oraz mąkę. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką mieloną i wszystko dokładnie mieszamy za pomocą łyżki. Na patelni rozgrzewamy
Kuchnia MagdaLenygalaretę ochota naszła wczoraj wieczorem i miałam tylko mrożoną) 1/2 opakowania mrożonej fasoli 1 duży batat 2 litry wody 1 opakowanie suszonego lubczyku pieprz czarny mielony (do smaku) żelatyna PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki (oprócz batatów i żelatyny) wrzuciłam do misy multicookera. Zalałam 2 litrami wody. Ustawiłam program COOK i czas 1 godzina i 15 minut. Na 15 minut przed końcem
ClauditteMissCookingmięsa wieprzowego ( u mnie karkówka ) 1,5 litra bulionu mięsnego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 papryka czerwona 1 duży batat ( około 500 g ) 1 puszka czerwonej fasoli 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego PRZYGOTOWANIE: Mięso wieprzowe opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę średniej wielkości(...)pokroić w paseczki. Bataty obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę średniej wielkości. Fasolę czerwoną odsączyć z zalewy i przepłukać zimną wodą. Po podanym czasie gotowania mięsa dodać paseczki papryki, pokrojone w kostkę bataty i odsączoną czerwoną fasolę. Gotować na małej mocy palnika przez około 30 minut. Gulasz doprawić do smaku solą, wsypać mielony kmin rzymski i dodać koncentrat
WSZYSTKO SMACZNECześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pieczone bataty, które będą zdrowym i smacznym dodatkiem do każdego obiadu. Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - 3 bataty - 4-5 łyżek oleju - 1 łyżeczkę mielonego czosnku, słodkiej papryki i suszonego tymianku - pół łyżeczki ostrej papryki - sól i pieprz 1. Bataty obieramy ze skórki, a następnie płuczemy, osuszamy i kroimy w półksiężyce
Bez Cebulisłodkie w smaku podkreśliłam ich smak wieloma przyprawami. Użyłam do tego produktów firmy Galeo : papryki słodkiej i ostrej, czosnku, pieprzu i ziół. Składniki: * bataty * sól * pieprz czarny Galeo * czosnek granulowany bądź mielony Galeo * papryka ostra i słodka Galeo * zioła prowansalskie Galeo * olej do smażenia Bataty obrałam za pomocą obieraczki do warzyw. Pokroiłam w słupki grubości
Pieprzyć z Fantazjąmarchewek - ok. 500 g 2 czerwone cebule 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka mielonego kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki imbiru mielonego sól himalajska i świeżo zmielony pieprz Bataty obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części, tak samo postępujemy z marchewką. Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w piórka, na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i dodajemy cebulę
Cooking Monsterwarzywa możemy ugotować na parze. Batata kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na mniejsze kawałki. Papryki myjemy i odcinamy wierzch. Oczyszczamy. Na dużej patelni rozgrzewamy nieco oleju. Cebule drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę lub rozcieramy na desce do krojenia. Cebule i czosnek szklimy na oleju. Dodajemy mięso mielone i doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, słodką papryką(...)odrobina cynamonu. Gdy mięso się zetnie, dokładamy startą na dużych oczkach marchewkę oraz ajwar lub pomidorowe pelatti. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 10-15 minut. Dodajemy przygotowane wcześniej bataty i kalafior oraz przekrojone na pół oliwki. Mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Papryki napełniamy przygotowanym farszem. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 25 minut. Serwujemy z dodatkiem
Pyry na Gazpikantnymi warzywami, znikał w tempie ekspresowym, polecam :) Na 2 foremki: 300 g kaszy jaglanej (suchej) 70 g orzechów włoskich ok. 700 g batatów ok. 700 g marchewki cebula oliwa kopiasta łyżeczka słodkiego pimentonu (wędzonej mielonej papryki) 50 g tartych orzechów laskowych 100 ml oleju rzepakowego (w oryginale z gorczycy, ja zamiast(...)tego dodałam do oleju 2 łyżeczki domowej ostrej musztardy) kopiasta łyżeczka pimentonu słodkiego kopiasta łyżeczka pimentonu pikantego kopiasta łyżeczka kurkumy łyżeczka suszonego tymianku łyżeczka mielonego pieprzu łyżeczka […] Artykuł Pasztet z kaszy jaglanej i batatów pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blog