PLACKI Z BATATÓW

PLACKI Z BATATÓW

PLACKI Z BATATÓW

Przepis na : kolacja

Placki z batatów czyli słodkich ziemniaków można przyrządzić na dwa sposoby - wytrawnie i na słodko. Ja zdecydowanie jestem zwolenniczką tej pierwszej wersji czyli wytrawnej, przygotowanej na wzór tradycyjnych placków ziemniaczanych. Bataty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dzięki temu po usmażeniu są chrupiące. Podane z sosem koperkowym lub czosnkowym smakują wyśmienicie! Idealna propozycja na podwieczorek lub kolację 😊 Składniki: 500-600 g batatów 2 jajka 2-3 łyżki mąki pęczek natki pietruszki 1/2 łyżec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, mielone, kolacja, placki ziemniaczane, sosy, ziemniaki, placuszki, sos czosnkowy

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.