mąki owsianej lub innej (w celu uzyskania mąki można po prostu zmielić płatki) (ok. 10 g) 1 jajko rozmiar L 3 łyżki mleka 2% (ok. 30 g) 1/2 banana (ok. 60 g - waga bez skórki) 1/2 szklanki malin (ok. 60 g) cynamon 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej odrobina oleju kokosowego / masła klarowanego do smażenia (ok. 1/2 łyżeczki) Polewa czekoladowa(...)płaska łyżeczka kakao, 2 łyżki mleka 2%, dowolny słodzik 1. Jajko roztrzepałam z cynamonem. Dodałam płatki i mąkę, a następnie mleko i twaróg. Banana zmiażdżyłam przy użyciu widelca. Połączyłam wszystko przy użyciu trzepaczki/miksera. Na końcu dodałam sodę oczyszczoną. 2. Na małej patelni (moja na średnicę 18 cm) rozpuściłam olej kokosowy/masło klarowane i rozsmarowałam pędzelkiem
Vroblewska-fitlifezwykłych) 200 g mąki pszennej około 100 g suszonych owoców np. aronii, rodzynek, posiekanych moreli itp. 30 g oleju kokosowego lub 50 ml innego oleju roślinnego 1 dojrzały banan 50 g cukru 50 g masła orzechowego pół tabliczki gorzkiej czekolady (oczywiście może być więcej) łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: W dużej misce zblenduj na puszystą masę cukier, banana i olej roślinny
greenscarfmasła i cukru. Czy to możliwe? Tak! W dodatku bogate w białko - sprawdzą się idealnie jako zdrowy deser zamiast sklepowych cukierków :) Przygotujecie je bez użycia miksera :) Składniki: 2 banany 2 łyżki mąki kokosowej 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 1 miarka odżywki białkowej (można zastąpić mlekiem w proszku) 3 łyżki kakao ciemnego szczypta cynamonu Banany rozgniatamy dokładnie za pomocą widelca
Chocolate Muffin Blogkiedy do zrobienia jeszcze stos zadań z matematyki. Przepis: / własny, jedna porcja/ 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki cynamonu w proszku średnie jajko banan (około 90 g bez skórki) Mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Jajko zmiksować z bananem. Połączyć obie masy. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec około 40 minut
tost z dżememmiędzy posiłkami albo pyszny podwieczorek. Nie ma w nich masła i cukru, za to są płatki owsiane i miód. Jest pysznie! :) Muffinki: 5-6 mniejszych lub 4 duże dojrzałe banany 400 g jogurtu greckiego 3 jajka pół szklanki mleka 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka mąki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub cukru waniliowego) 4 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia ok. 100 g jagód (można wykorzystać czekoladę oraz orzechy) Płatki owsiane wkładamy do rozdrabniacza i mielimy. Dosypujemy do nich mąkę oraz proszek do pieczenia. W dużej misce rozgniatamy banany, dodajemy do nich ekstrakt waniliowy, wbijamy jajka, dodajemy jogurt oraz mleko - wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec próbujemy i dodajemy miód (w zależności od upodobań jego ilość można zmniejszyć lub zwiększyć
Cooking Monsterbrew pozorom słodki, a w smaku wyczuwalne są głównie owoce. Proporcje na śniadaniowy koktajl dla jednej osoby, ok. 300 ml. 100 gram szpinaku 4 gałązki zielonej pietruszki 1 banan 1 nektarynka 100 ml soku pomarańczowego 1 łyżeczka miodu Szpinak, pietruszkę umyć. Owoce umyć i obrać. Liście pietruszki oderwać i dodać do szpinaku. Szpinak z odrobiną soku przetrzeć blenderem na jednolitą(...)masę. Dodać banan i nektarynkę. Przetrzeć ewentualnie dodając odrobinę soku. Dopiero do całkowicie przetartych warzyw i owoców dodać resztę soku. Wymieszać blenderem na jednolitą masę. Podawać lekko schłodzone. marcelina
Czerwony Gupik100g korzenia).* Sproszkowana maca ma karmelowo-orzechowy smak. Można dodawać ją do koktajli, soków, jogurtów, owsianek czy pieczywa. Składniki na 1 porcję: 150-200 ml mleka migdałowego 1 banan 2 owoce czerwonej opuncji 1 limonka 2 płaskie łyżeczki sproszkowanego korzenia maca Przygotowanie: Do naczynia w którym będziesz blendować owoce wlej mleko migdałowe. Banana obierz, pokrój na mniejsze kawałki i dodaj
Ze smakiem i z pasjądodatkowo podkręca metabolizm. Koniecznie wykorzystaj jeżyny do przygotowania pysznego koktaju. Składniki: 1 szklanka jeżyn 2 łyżki gęstej śmietany z mleka kokosowego lub zamiennie szklanka cienkiego mleka kokosowego 1 banan 1 łyżka syropu z agawy/miodu - opcjonalnie kawałek imbiru Wykonanie: jeżyny umyj, obierz banana i imbir składniki umieść w kielichu blendera i zmiksować do pożądanej konsystencji. Wypij zaraz po przygotowaniu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!również w biszkopcie). Wypieki wychodzą, ale nie są puszyste. Mimo to, w chlebku bananowym spisuje się całkiem dobrze :) Polecam na śniadanie, lub jako kanapki na słodko :) Składniki: 4 dojrzałe banany (400g) 1 szklanka mąki jaglanej* szczypta cynamonu 1 jajko 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Banany rozgniatamy, dodajemy jajko i olej. Suche składniki mieszamy w innej misce
Chocolate Muffin Blogodpowiednio zestawi się ze sobą pewne owoce i warzywa, co da nam pyszny smak pełen witamin ;-) Nie taki więc diabeł straszny jak go malują. SKŁADNIKI 2 kiwi 1 banan 50 g roszponki 60 g szpinaku 500 ml wody WYKONANIE Kiwi i banana obrać ze skórki. Szpinak i roszponkę umyć. Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera, wlać wodę i zmiksować. Podawać
Passions hobbies lifeProsty koktajl owocowy. Cukier w przepisie można pominąć, jednak moje morele były jeszcze nieco kwaśne. Proporcje na dwie porcje. 6 moreli 2 banany 1 szklanka mleka 1 łyżeczka cukru Morele umyć, wypestkować i pokroić. Banany obrać i pokroić w plasterki. Owoce włożyć do wysokiego, sporego naczynia i przetrzeć blenderem na jednolitą masę. Partiami dodawać mleko i ostrożnie wymieszać używając blendera
Czerwony GupikZielony koktajl o smaku bananowym. Pyszny i prosty w obsłudze. Proporcje na jedną dużą porcję - więcej niż standardowa szklanka. 1 banan 1 szklanka mocno ubitych liści szpinaku 2 łyżeczki suszonej żurawiny 130 gram jogurtu naturalnego Szpinak umyć, banana obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Do naczynia włożyć połowę szpinaku i jogurt naturalny, przetrzeć. Potem partiami dodawać resztę składników i przetrzeć
Czerwony Gupikniezwykle szybki sposób na przetworzenie każdego typu owoców. I tak powstał ten koktajl - z czegoś co zawsze jest pod ręką. Proporcje na około 400ml, czyli solidne śniadanie. 1 banan 1 spory plaster arbuza 150 gram jogurtu naturalnego Banana obrać i pokroić w plastry. Arbuza obkroić ze skórki, pokroić w kawałki i wyciągnąć pestki. Do wysokiego naczynia włożyć jogurt i owoce
Czerwony GupikBardzo prosty przepis, którego wykonanie zajmuje minutę :) Składniki: ♥ banan ♥ 4 łyżki masła orzechowego ♥ garść rodzynków ♥ szczypta cynamonu Wykonanie: Rozgniatamy banana na papkę, dodajemy masło orzechowe, rodzynki i cynamon. Mieszamy
Kasia SarnaSkładniki: 1 średni banan (ok. 120 g bez skórki) 1 opakowanie jogurtu naturalnego (tu: 180 g) 1 duża nektarynka (ok. 110 g bez pestki) 2 łyżki płatków owsianych (ok. 20 g) 1 łyżka płatków jaglanych (ok. 10 g) 1 łyżka siemienia lnianego (ok. 10 g) cynamon Banana pokroić w plasterki, zmieszać z jogurtem. Dodać płatki, siemię, cynamon i pokrojoną
Vroblewska-fitlife