szklanki mrożonych truskawek (ok. 100 g) 1/2 średniego banana (ok. 70 g ze skórką) 3/4 szklanki kefiru (ok. 150 g) 1/2 łyżeczki nasion chia (ok. 3 g) Truskawki i banana zblendować z połową szklanki kefiru. Przelać do szklanki tak do 3/4 wysokości, resztę dopełnić kefirem, wierzch posypać nasionami chia. SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*: 157 kcal
Vroblewska-fitlifejajka M (ok. 130 g ze skorupką) 1/2 średniego dojrzałego banana (ok. 70 g) 1 płaska łyżka mąki żytniej pełnoziarnistej (ok.10 g) 1 płaska łyżka mąki pszennej (ok. 10 g) 1 płaska łyżka płatków owsianych (ok. 10 g) 1 płaska łyżka otrębów pszennych (ok. 10 g) 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej cynamon 1 płaska łyżka nasion chia(...)jogurtu naturalnego 3 mrożone truskawki (ok. 30 g) Trzepaczką rozgnieść banana, dodać resztę składników, roztrzepać. Jogurt wymieszać z nasionami chia. Omlet smażyć na cieniutko natłuszczonej patelni pod przykryciem. Posmarować jogurtem. SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*: 395 kcal 22 g białka 16 g tłuszczów (w tym 4 g tłuszczów nasyconych) 46 g węglowodanów ogółem 10 g błonnika
Vroblewska-fitlifeSkładniki: 2 łyżki mąki sojowej (ok. 30 g) 1 łyżka płatków jaglanych (ok. 10 g) 2 łyżki serka homogenizowanego naturalnego (ok. 50 g) 1/2 małego banana (ok. 50 g) 1 jajko (ok. 70 g) 1/4 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki kurkumy (można pominąć) Dodatki: pół szklanki truskawek (ok. 60 g) Jajka roztrzepać, połączyć z resztą składników i rozgniecionym bananem. Smażyć
Vroblewska-fitlifeSkładniki: 1 płaska łyżka odtłuszczonej mąki sojowej (ok. 12 g) 2 płaskie łyżki mąki ryżowej (ok. 24 g) 1/2 małego banana (ok. 60 g bez skórki) 1 średnie jajko (ok. 65 g w skorupce) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki mleka 2% (ok. 20 g) 1 obrane słodkie/kwaśne jabłko + cynamon (ok. 150 g) 100 g serek wiejski lekki(...)Składniki na pancake połączyć w garnuszku (banana po prostu zmiażdżyć trzepaczką czy widelcem). Wylać na nagrzaną, lekko natłuszczoną patelnię. Smażyć na najmniejszym ogniu. W tym czasie, zetrzeć jabłko podgotować w rondelku z cynamonem, podlewając odrobiną wody w razie potrzeby. Na placuszek wyłożyć serek wiejski, a na górę jabłuszko. PYCHA! Wartość energetyczna*: 383 kcal 25,6 g białka
Vroblewska-fitlifezaspokaja ochotę na coś słodkiego, a przy tym nie zaszkodzi naszej figurze. Przepis powstał na prośbę jednej z Czytelniczek w ramach akcji "Odchudzamy tradycyjne słodycze". Zapraszam! Składniki: 4 małe banany lub 2 duże 1 jajko 3 czubate łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka miodu Banana, jajko, kakao i miód zmiksować. Dodać sodę i wymieszać. Ciasto rozdzielić równo pomiędzy dwie
Chocolate Muffin Bloglekko kwaskowate. Ja do środka dodaję odrobinę soku cytrynowego i jadam je bez dodatków. Pycha! (około 18 sztuk) 150g serka homogenizowanego waniliowego 90g mąki jaglanej 1 jajko (duże) 1 banan 1 łyżka cukru brzozowego (opcjonalnie; ja lubię słodsze) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 szczypta sody oczyszczonej (solidna) 1 szczypta soli Dodatkowo: olej/masło do smażenia Serek zmiksować z żółtkiem(...)odać banana - poduszonego za pomocą widelca (nie musi być dokładnie). Całość połączyć z cukrem i mąką jaglaną. Białko ubić (ze szczyptą soli) na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy serkowej. Na końcu dodać odrobinę soku z cytryny i sody oczyszczonej. Całość ponownie wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka
Di gotujeSkładniki: naleśniki (3 szt.) banan (1 szt.) kakao (4 łyżki) syrop daktylowy do polania Czas przygotowania: 20 min Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Smażymy naleśniki. Banana obieramy i łamiemy na kawałki. Umieszczamy w naczyniu blendera. Dodajemy kakao. Blendujemy. Powstałą masą smarujemy naleśniki. Składamy w koperty. Polewamy syropem z daktyli
Weganka gotujedostarcza około 50 kcal, 1 g białka, 0,36 g tłuszczu, 12,5 g węglowodanów oraz 1,8 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI: Dla 2 osób. 500 g truskawek 2 banany SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Truskawki myjemy, odszypułkowujemy, przekładamy do kielicha blendera. Dodajemy banany pokrojone na mniejsze kawałki, miksujemy. Koktajl podajemy z lodem, można dodać kilka świeżo posiekanych listków mięty. Smacznego
W kuchni KatiePyszny sernik na zimno z kawałkami bananów i nasionami chia. Doskonały na upalne, letnie dni. Składniki 1,5 szkl pokruszonych biszkoptów lub herbatników 60 g masła 500 ml mleka 5 łyżek nasion chia 800 g serka o naturalnym smaku 3 banany … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyinnego tylko się zajadać, grzechem jest go nie spróbować. SKŁADNIKI: SPÓD: 1/2 szklanki migdałów 3/4 szklanki łuskanego słonecznika 3/4 szklanki żurawiny MASA: 150g truskawek 6 łyżek nasion chia banan łyżka ksylitolu (opcjonalnie) WYKONANIE: Migdały, słonecznik i żurawinę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 20 min, następnie odcedzamy i dokładnie razem blendujemy. Masa powinna być zbita. Przekładamy ją do aluminiowej formy(...)Truskawki miksujemy razem z bananem i ksylitolem. Do zmiksowanych składników dodajemy nasiona chia i całość energicznie mieszamy. Musimy uważać, żeby nie powstały nam grudki. Masę przelewamy do aluminiowej formy jako kolejną warstwę. Ciasto odkładamy do zamrażarki na kilka godzin
healthy dreamspektyn, witaminy: C, B1, B2, PP, składniki mineralne, tj. potas, fosfor, wapń, cynk, żelazo, mangan, są również źródłem błonnika. SKŁADNIKI 2 jajka szczypta soli 80 g cukru trzcinowego 1 banan 100 ml oleju rzepakowego 180 g jogurtu naturalnego 250 g mąki pszennej razowej typ 2000 50 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody(...)temperatury 180 ° C, formę do muffinek wyłożyć papilotkami lub posmarować masłem i posypać mąką. Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli, cukier trzcinowy, obranego i pogniecionego widelcem na papkę banana, olej rzepakowy i jogurt naturalny. Całość dobrze wymieszać (najlepiej trzepaczką). Do kolejnej miski wsypać obie mąki, proszek do pieczenia i sodę, również wymieszać. Połączyć składniki mokre z suchymi. Na koniec
Passions hobbies lifezmielonego przynajmniej dwukrotnie, może być z wiaderka) 80g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 jajka 1 żółtko 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej 3 duże banany (dojrzałe) Beza: 2 białka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 1 szczypta soli Przygotować ciasto na spód. Wszystkie składniki zagnieść, owinąć w folię spożywczą i włożyć(...)zamrażalnika na 15 minut. Schłodzonym ciastem wyłożyć dno tortownicy (wysłanej papierem do pieczenia). Spód ponakłuwać widelcem i podpiec 10 minut w 190 stopniach. Przygotować masę serową. Obrane banany zmiksować blenderem, dodać ser i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać (nie za długo, aby nie napowietrzać sernika, wtedy nie opadnie). Masę przełożyć na podpieczony spód i piec 60-70 minut
Di gotujeprzygotowania tych lodów użyłam mrożonych truskawek i świeżego banana. Dzięki czemu właściwie od razu można cieszyć się smakiem deseru. Pyszny, zdrowy i bardzo prosty w przygotowaniu. Można dodać trochę słodkiej śmietanki i nadać im kremową konsystencję. Będą wymagały wówczas mrożenia. Jeżeli, tak jak ja, robicie lody bez użycia maszynki to pamiętajcie, aby co pewien czas miksować mieszankę. Unikniemy wtedy kryształków(...)trasie między kanapą a telewizorem w trakcie pierwszego meczu reprezentacji Polski. Wyobrażacie sobie, jakie to było trudne zadanie ;) Na szczęście wygraliśmy! Huurrra!!! Składniki: 500 g mrożonych truskawek 1 banan substancja słodząca (miód, syrop klonowy itp., opcjonalnie) Wykonanie: Owoce zmiksować blenderem. Podawać od razu. Jeżeli wolicie lody bardziej zmrożone, wstawić do zamrażarki na 2 godziny
zadanie-gotowaniezrobienia. Najłatwiejszy przepis z jakim do tej pory miałam do czynienia. Przepis typu jak zrobić coś z niczego. Zajadają się nimi i dorośli i dzieci. Polecam. Składniki: 5 bananów 2 bułki szklanka mleka 3 łyżki brązowego cukru tłuszcz do smażenia jogurt naturalny Sposób przygotowania: Bułki zalewamy szklanką mleka. Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy cukier, bułki. Łączymy ze sobą. Smażymy
Pobite gary Barbaryposiadają obłędnie kuszący zapach. Chałwowa nuta i bananowy posmak - idealnie współgrając z miękkim i delikatnym ciastem. Zresztą nie ma tu co dużo pisać... Sami spróbujcie! (40 sztuk - małych) 1 banan (średni; najlepiej dojrzały) 1 jajko 2-3 łyżki pasty tahini 2 łyżki miodu (wg smaku; lubię słodsze) 1 szklanka mleka 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanka mąki ryżowej (można zastąpić(...)inną) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: olej/masło do smażenia Banana podusić widelcem (nie musi być dokładnie) i zmiksować z jajkiem, miodem i pastą tahini. Do masy wlać mleko i wsypać obie mąki przesiane z sodą oczyszczoną. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 10-15 minut. (Masa początkowo będzie rzadka, ale później powinna delikatnie zgęstnieć. W razie potrzeby można dosypać
Di gotuje