suche 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1 opakowanie budyniu bananowego mokre 150 ml mleka 2 jajka 50 ml oleju 2 dojrzałe banany Dodatkowo wiórki kokosowe drażetki cukrowe wąsy rozpuszczona biała czekolada Sposób przygotowania W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce roztrzepać jajka, dodać mleko, olej i rozgniecione banany, wymieszać. Przelać
Pink Envelopeowocami zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Można podać na różne sposoby: z zasmażką z bułki tartej, posypane cukrem, cynamonem albo ze śmietaną. Składniki: 2 spore jabłka 2 banany 3 jajka łyżka cukru 2,5 szklanki mąki szczypta soli Przygotowanie W dużym garnku zagotowujemy posoloną wodę. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, banany miksujemy albo rozgniatamy widelcem
e-PrzepisyKulinarneSkładniki na 1 serniczek stanowiący 2 porcje: 100 g półtłustego twarogu 1 płaska łyżka mąki ryżowej (ok. 10 g) 1 płaska łyżka płatków jaglanych (ok. 10 g) 1/2 banana (ok. 60 g po obraniu ze skórki) 2 jajka (ok. 130 g) 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej cynamon Dodatki: 2 kostki gorzkiej czekolady 70% (ok. 14 g), 200 g borówek/jag(...)Twaróg rozgnieść widelcem, dodać pokrojonego w plasterki banana, ponownie rozgnieść. Dodać jajka, po każdym wymieszać masę. Dodać mąkę, płatki, cynamon i sodę oczyszczoną. Dokładnie połączyć składniki. To nic jeśli w masie pozostaną małe grudki twarogu. Masę wylać na leciutko natłuszczoną dużą patelnię, smażyć pod przykryciem na najmniejszym ogniu, aż zarumieni się spód i będzie to możliwe, żeby serniczek oderwać
Vroblewska-fitlifewyjątkowo proste lody i co najważniejsze można je od razu jeść. ;-) Składniki: truskawki zamrożone w plastrki banany zamrożone w plasterki trochę mleka roslinnego odrobina syopu z agawy Zamrożone w plasterki banany i truskawki, odrobina mleka roslinnego i syropu z agawy zblendować. Na koniec dodać odrobinę świeżej bazylii. Do natychmiastowego spożycia
Humanistka w kuchnizawartość krzemionki, dlatego zadba o Twoje włosy, skórę i paznokcie. Ponadto odkwasza organizm, dostarczy sporo witaminy B i F oraz lecytyny. Budyń na bazie kaszy jaglanej przygotowałam z bananem i mlekiem kokosowym. Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej około 1 szklanki mleka kokosowego 1 szklanka truskawek 1 łyżka ksylitolu/cukru wanilia (u mnie z młynka) Wykonanie: kaszę jaglaną ugotować(...)łyżką cukru. Zagotować i gotować około 5 minut do odparowania nadmiaru wody kaszę jaglaną umieścić w kielichu blendera, dodać mleko kokosowe (dodałam gęstą, białą część) i obranego, pokrojonego banana. Zblendować na gładki krem. Jeśli uważasz, że jest mało słodki dodaj ksylitolu/cukru podawać schłodzony w lodówce z frużeliną truskawkową
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szybkiego i orzeźwiająco słodkiego Spróbujcie, polecam. Sprawdzi się idealnie na codzienny deser, jak i na przyjęciu dla gości. Składniki: (na 2 pucharki) 2 duże gałki lodów śmietankowych 1 duży banana 31/2 ciasteczka kakaowego z nadzieniem mlecznym (u mnie z mieszanki PIK Cukry Nyskie) 3/4 szklanki zimnego mleka bita śmietana ulubiona posypka Przygotowanie: Uwaga ! deser należy przygotowywać dość szybko, zwłaszcza(...)upalne dni. Do misy blendera z nożami przekładamy banana, najlepiej pokrojonego. Dodajemy 21/2 ciasteczka kakaowego z nadzieniem mlecznym, zimne mleko i 2 duże gałki lodów śmietankowych. Szybko miksujemy. Shake przelewamy do pucharków, dekorujemy bitą śmietaną, połową ciasteczka i opcjonalnie posypką. Podajemy od razu z szeroką rurką. Letnie marzenie. Ciasteczkowy shake bananowy. *przepis własny Smacznego Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie
Słodkie okruszkiKolejny przepis z wykorzystaniem porzeczek, tym razem na słodko. Dodatek banana sprawia, że koktajl staje się słodszy i bardziej kremowy. Za intensywny fioletowy kolor odpowiedzialne są jagody. Polecam ten letni, sezonowy koktajl. Składniki: ½ szklanki czerwonych porzeczek ½ szklanki czarnych porzeczek ½ szklanki jagód 1 dojrzały banan 2 szklanki kefiru 1 łyżeczka miodu nasiona chia do posypania Owoce wrzucić do wysokiego naczynia
Dobra karmapewnego czasu - co mnie samą dziwi - wolę je niż słodycze. Zapraszam na sałatkę, która z pewnością osłodzi Wam cały dzień. Składniki: 1 świeży ananas 4 świeże brzoskwinie 3 banany 1 limonka 1/2-1/3 szklanki suszonej żurawiny opcjonalnie: miód do smaku Jak przygotować świeżego ananasa? Położyć go na desce, "na boku". Odciąć oba końce: część z liśćmi i część dolną. Ananasa "postawić(...)przekroić wzdłuż i wyciąć środek. Tak przygotowany ananas gotowy jest do dalszej obróbki. Przygotowanie sałatki Ananasa pokroić w kostkę. Brzoskwinie opłukać, usunąć pestki i pokroić w podobnej wielkości kostkę. Banany obrać ze skórki i pokroić. Wszystko razem przełożyć do miski, dodać żurawinę i sok wyciśnięty z limonki. Można dosłodzić miodem, jednak nie ma takiej potrzeby, gdyż same owoce są wystarczająco
Codzienna kuchnia niecodziennałyżki płatków gryczanych ok. 20 g 1 łyżeczka siemienia lnianego ok. 5 g 1 szklanka mleka 2% ok. 230g 1/2 szklanki porzeczek ok. 60 g 1/2 banana ok. 60 g bez skórki Wsyp do garnuszka płatki, zalej mlekiem, dodaj pokrojonego w plasterki banana. Podgrzewaj na małym ogniu do zagotowania. Zdejmij z ognia, dodaj siemię lniane, odstaw na chwilkę do wchłonięcia
Vroblewska-fitlifewitamin. Nie ma się co zastanawiać, trzeba pić i jeść garściami. To świetna propozycja na lekkie, letnie śniadanko. Składniki na 2 duze porcje: 2 brzoskwinie 1 szklanka jagód 1 banan 1 niepełna szklanka wody kawałek imbiru 1 łyżka oleju Wykonanie: jagody starannie wypłukać, przebrać. Brzoskwinie obrać ze skóry jagody zmiksować z połową wody i jedną brzoskwinią. Wlać do pucharków drugą(...)brzoskwinię zmiksować z resztą wody i bananem. Łyżką nałożyć na jagodową warstwę podawać natychmiast po zmiksowniu SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wielbicielem krówek, kajmaku i karmelu w każdej postaci. Od pewnego czasu bananowe muffiny królują na moim stole. Oczarowały smakiem całą rodzinę - i dorosłych, i dzieci. składniki: 4 dojrzałe banany 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody około 12 kruchych krówek płatki owsiane albo migdałowe do dekoracji(...)wykonanie: Banany rozgniatam na gładką masę. Miksuję olej z jajkami, a w osobnej misce mieszam wszystkie suche składniki. Łączę mokre z suchymi i masą bananową, niezbyt dokładnie (mogą pozostać grudki). Krówki dzielę na połówki. Do foremek nakładam łyżkę ciasta, jeden kawałek krówki i drugą łyżkę ciasta. Całość posypuję płatkami i wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 30 minut w temperaturze
babka w formiegarści świeżego szpinaku (50 g) 2 kiwi (180 g) 1 mały banan (180 g) 1/2 szklanki wody mineralnej Szpinak umyć, kiwi i banana obrać. Wsadzić do blendera, wlać wodę. Zblendować. Gotowe! SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*: 181 kcal 3,4 g białka 1,7 g tłuszczów 44,5 g węglowodanów 5,8 g błonnika Taki
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 17 kuleczek: 100 g wiórków kokosowych + ok. 20 g do obtaczania 1 jajko M (65 g) 1 średni banan (95g bez skórki, 140 g ze skórką) 9 łyżek płatków owsianych górskich (90 g) 2 płaskie łyżki miodu (20 g) Miksujemy jajko z bananem i miodem. Dodajemy wiórki i płatki owsiane. Mieszamy dokładnie łyżką. Formujemy małe kuleczki - nakładamy
Vroblewska-fitlifeśredniego banana (ok. 45 g bez skórki, 70 g ze skórką ) 2 jajka M (ok. 130 g) 2 lekko czubate łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej (ok. 40 g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatki: druga połowa banana, 75 g jogurtu naturalnego, odrobina nasion chia i kilka jagód goji. Zmiksuj wszystkie składniki. Smaż placuszki na leciutko natłuszczonej patelni. SMACZNEGO ! Wartość
Vroblewska-fitlifeSkładniki na około 17 kuleczek: 14 łyżek płatków owsianych (ok. 140 g) 2 czubate łyżki masła orzechowego (ok. 60 g) 1 duży banan (ok. 140 g bez skórki) 1 łyżka miodu pszczelego (12 g) 1 łyżka kakao (ok. 10 g) 40 g wiórek kokosowych (ok. 8 płaskich łyżek) Do obtoczenia: zmielone lub drobno posiekane migdały(...)Banan rozgniatamy widelcem i mieszamy z reszta składników. Odstawiamy na chwilkę, żeby zyskało lepszej konsystencji do robienia kuleczek. Jeśli wciąż jest zbyt klejące się, dodaj więcej wiórków kokosowych. Kulaj malutkie kuleczki, a następnie obtocz w posiekanych migdałach. SMACZNEGO ! Wartość energetyczna* 1 kuleczki: 72 kcal 2 g białka 4 g tłuszczów 9 g węglowodanów ogółem
Vroblewska-fitlife