ostateczna.. a potem mam nadzieję już na swoje. Dodatkowo mój brzuszek nieustannie rośnie i dojrzewa ;) byle do kwietnia ;) Dzisiaj moją zachcianką były ciasteczka owsiane, z domieszką truskawek i banana. Pyszne i bez chemii, a to przecież najważniejsze. Mam ogromnego fioła na tym punkcie.. Składniki - (około 20 sztuk) 1 pełna szklanka płatków owsianych 1 garść mrożonych truskawek (mamy sezon(...)zimowy) 1/4 banana 1 jajko 1,5 łyżki lub więcej miodu do smaku Opcjonalnie ziarna - u mnie słonecznik i pestki dyni, ale może być również sezam i cokolwiek innego co Wam przyjdzie do głowy. Rozmrażamy truskawki, aż puszczą sok i będą miękkie. Nie chcemy sorbetu, a sos truskawkowo-bananowy. Nastawiamy piekarnik na 190 stopni, góra i dół bez termoobiegu
Justa próbuje gotowaćpyszne. Wszystkie składniki razem wymieszać na gładką masę. Zostawić na 5-10 minut. Thermomix do naczynia miksującego wrzucić wszystkie składniki, zmiksować obroty 6, czas 8 sekund dodać plasterki banana i wymieszać za pomocą kopystki Smażenie – na patelni rozgrzać mocno olej, następnie zmniejszyć ogień. Dużą łyżką nakładać racuszki, na każdym powinny być plasterki banana. Smażyć na złoty kolor z obydwu
Kuchnia Pokoleńmlek, którymi mogłabym zastąpić mleko krowie. I tak wpadłam na mleko bananowe . Tak, wiem. Brzmi dziwnie, też mi się wydawało, że to kiepski pomysł, ale spróbowałam. W mojej wersji banany połączyłam z wodą i wanilią. Z dużą dawką niepewności spróbowałam gotowej mieszanki i ku mojemuba zaskoczeniu okazało się, że jest to całkiem dobre. Teraz pozostało pytanie: Jak mleko sprawdzi się(...)sytuacjach kryzysowych, takich jak zabiegany poranek, dodaje mnóstwo energii i pozwala dotrwać do lunchu Koniecznie musicie spróbować Mleko bananowe 250 ml dowolnego mleka roślinnego (lub wody) 3 dojrzałe banany ziarna wanilii Banany obierz, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do naczynia blendera. Dodaj ziarna wanilii i wodę. Całość dokładnie zmiksuj. Gotowe mleko przechowuj w lodówce. Mleko bananowe doskonale sprawdza się
365 dni dookoła kuchniodrobiny cierpliwości. Jest smaczne, orzeźwiające i bardzo proste w przygotowaniu. składniki na tortownicę 26 cm 150 g biszkoptów 200 g wiórków kokosowych 150 g rozpuszczonego masła 4 duże banany 2 opakowania galaretki cytrynowej 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 1 opakowanie śmietan – fixu przepis Biszkopty miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej(...)pół godziny do lodówki. Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 700 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Obrane banany kroimy w plasterki a następnie łączymy z lekko tężejącą galaretką. Tak przygotowaną galaretkę z bananami przekładamy na spód z ciasta i dokładnie ją rozprowadzamy, po czym wstawiamy do lodówki
Smakowite DaniaJuż od jakiegoś czasu przymierzałam się do koktajlu z mlekiem kokosowym. My lubi gruszki, ja lubię banany, mleko kokosowe też z przyjemnością przyswajamy. I wyszło to co wyszło. Całkiem fajna sprawa. Składniki: 2 banany 2 gruszki 200 ml mleka kokosowego mały kubek jogurtu naturalnego łyżeczka soku z cytryny (przepis na 2-3 porcje) Gruszki obieramy i wycinamy gniazda nasienne. Obrane(...)banany, gruszki, mleko kokosowe, jogurt i sok z cytryny wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki koktajl
Kardamonovyprzewagą warzyw i mocnych smaków. To smoothie jest aksamitnie miękkie i kremowe – zastąpi nie tylko posiłek po solidnym treningu jeśli dodacie do niego swoją odżywkę, ale i deser. Banana można zamrozić – smoothie będzie dzięki temu jeszcze bardziej kremowe. Jogurt pitny można zamienić na grecki i przez to zwiększyć zawartość białka. A szpinaku napchać tyle, ile zmieści się w blender(...)lata z modelu HR2094. SKŁADNIKI 2 porcje po 330ml obie porcje to 640kcal – 18,5g białka,70g węglowodanów, 32g tłuszczu 100g szpinaku baby* 30g masła orzechowego 1 średni banan 140g 250g jogurtu waniliowego pitnego Jovi 150ml mleka migdałowego niesłodzonego Alpro 8g oleju kokosowego Bio NatVita * na tą ilość składników bez problemu możecie użyć jeszcze więcej szpinaku – absolutnie
Karo in the Kitchenprzepis - zmieni on Wasze spojrzenie na zdrową dietę. Przekonacie się, że ciasta mogą być mniej kaloryczne, zdrowsze a przy tym pyszne! Składniki: Spód: ok. 100 g suszonych daktyli 2 banany 2 szklanki płatków owsianych ok. 50 g amarantusa ekspandowanego 1 łyżka oleju kokosowego Masa: 500-600 g tofu 400 ml schłodzonego mleka kokosowego sok z 1 cytryny skórka(...)cukru z prawdziwą wanilią Dekoracja: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka oleju kokosowego kasza jaglana ekspandowana Wykonanie: Spód: Suszone daktyle zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na ok. 30 min. Banany blendujemy. 1,5 szklanki płatków owsianych mielimy na miałko, pozostałe 0,5 szklanki zostawiany niezmielone. Daktyle odsączamy z wody, dodajemy do bananów i blendujemy razem z olejem kokosowym na gładką
Kuchnia MagdaLenywraz ze zmiksowanym smoothie tworzą połączenie idealne. Postanowiłam wykonać dla Was kilka propozycji, które następnie zbiorę w jedną całość! Poza tym... czy to nie wygląda cudnie? Składniki: 1 banan 1/2 mango 200 ml kefiru Do dekoracji: kokos orzechy laskowe pistacje orzechy włoskie banan mango nasiona chia Banana i mango zmiksuj z kefirem na gładką
Mango PapajaJeśli przekąska to tylko lekka i zdrowa! Szejk ze szpinakiem, gruszką i bananem… Uwielbiam takie połączenia! Taki koktajl polecam wszystkim!! Składniki: Duży jogurt naturalny 3 garście świeżego szpinaku 2 duże gruszki 2 banany ½ cytryny Łyżeczka oleju kokosowego Gruszki należy obrać i usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki. Podobnie postąpić z bananem. Wszystkie składniki należy umieścić w malakserze
Słodki ZakątekNietypowo i smacznie. Warstwowy deser z twarożkiem, toffi, bananem, konfiturą wiśniową i budyniem. Dodatek chrupiących płatków balastuje słodycz. Jak widać zwykłe płatki w niezwyczajnym podaniu. Deser zachwyci zarówno dużych jak i małych smakoszy słodyczy! Każda pora na takie pyszności jest dobra. Składniki: 4 łyżki płatków Corn Flakes Luella 1 łyżka cinis gwiazdek Mlekołaki 1 puszka masy toffi 1 banan(...)żółtkiem i mąką, powoli dodać do gotującego się mleka, zagotować. Do wysokich szklanek nakładamy po kolei: 2 łyżki toffi, płatki Corn Flakes, masę twarogową, grubo pokrojony w plastry banan, 2 łyżki wiśniowej konfitury, płatki Cor Flakes i gorącą masę budyniową. Na wierzchu powinien znajdować się toffi, który obsypujemy Mlekołakami. Można zjeść od razu lub wstawić na godzinę do lodówki
Słodki Zakątekobojętnie obok nich. KROK 4. ZRÓB 14-DNIOWY „DETOKS” Poprzez to sformułowanie rozumiem 2 tygodniowe odstawienie wszystkiego, co słodkie, łącznie z domowymi zamiennikami i bardzo słodkimi owocami (banany, winogrona, pomarańcze, słodkie jabłka, gruszki, mandarynki, śliwki, figi, daktyle). Przez ten czas nasza tolerancja na poziom słodkiego smaku spadnie – coś, co kiedyś było pyszne, nagle może okazać się(...)Działanie zero jedynkowe na dłuższa metę średnio się tu sprawdza i niekoniecznie ma sens. Dlatego zamiast popadać w skrajność i dochodzić do momentu, w którym permanentnie odstawia się nawet banany i jabłka (!) – znajdź po prostu zamienniki. Takie, które zamiast stanowić jedynie puste kalorie – odżywią . Przyjemne z pożytecznym. W dobie Internetu i blogów kulinarnych, gdy prawie każdy sklepowy produkt
Powiedz dietom niePanecake’sy to klasyczne danie śniadaniowe kuchni amerykańskiej. Placuszki te są najczęściej podawane z syropem klonowym. Jednak doskonale również będą smakować z owocami i cukrem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!SKŁADNIKI: 60 g mąki gryczanej 60 g mąki owsianej 120 ml niesłodzonego mleka roślinnego (użyłam migdałowego) 2 dojrzałe banany 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżka jagód goji 1 łyżka malin(można pominąć) Kilka suszonych śliwek/żurawiny/rodzynek/moreli 1 łyżka posiekanych orzechów ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 1 łyżka mielonego siemienia lnianego PRZYGOTOWANIE: Siemię lniane(...)zalewamy 2,5 łyżki ciepłej wody - zostawiamy do napęcznienia. W dużej misce mieszamy mąki, proszek do pieczenia, przyprawy i sól. W drugiej mieszamy namoczone siemię lniane, rozgniecionego banana, jogurt i ewentualnie miód (jeśli banan jest mało słodki). Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Do masy dodajemy bakalie i orzechy – delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy
Marcepanowa kuchniaZapraszam na pyszny i sycący koktajl owocowy. Połączenie słodkich owoców dało pyszny smak. Już nie trzeba go dodatkowo słodzić. Składniki: 1 szkl mleka 1 awokado 1 banan 1 gruszka Przygotowanie: Owoce myjemy i osuszamy. Do kielicha blendera wkrajamy banana. Awokado przekrajamy na pół, wyjmujemy pestkę a następnie wyjmujemy miąższ ze skórki wprost do banana. Gruszkę obieramy i wycinamy gniazdo nasienne
słodkie i nie tylko historie kulinarnezwalczać infekcje. Zastosowanie : Używa się jej do wypieków ciast np. serników, makowców, keksu lub dekoruje się desery. Jest też smacznym dodatkiem do zimowej herbaty, czy czekolady. Źródło: internet SUSZONE BANANY Świetnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska lub dodatek do jogurtu. Poza tym podobnie jak świeże owoce są źródłem wielu witamin. Mają też niestety trzy razy więcej kalorii bowiem najczęściej(...)Dlatego warto przygotować je samemu w domu pomimo, że to dość czasochłonne zajęcie. Warto jednak jednak by podczas rodzinnego oglądania telewizji najczęściej podjadane niezdrowe przekąski zastąpić właśnie suszonymi bananami. 100 g suszonych bananów to 358 kcal. Właściwości : Zawierają duże ilości potasu, który obniża ciśnienie krwi, dlatego poleca się je nadciśnieniowcom. Są też świetną przekąską dla "nerwusów", bo maja
Ciastka - domowe słodkości