Przepis na : śniadanie
Dziś przepis na doskonałe letnie śniadanie, czyli waniliowa owsianka słodzona dojrzałym bananem, z dodatkiem pysznych truskawek. Smakuje doskonale i syci na długo. Owsiankę można zjeść na zimno lub na ciepło. Ja pomimo ciepłej pogody preferuję tę drugą wersję, wtedy jakoś bardziej się najadam, a dodatkowo po podgrzaniu ma świetną gęstą konsystencję i masło orzechowe miło się na niej rozpływa ;) Owsiankę najlepiej przygotować wieczorem i włożyć ją na noc do lodówki. Wtedy płatki napęcznieją, a rano wystarczy tylk... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...