zupę pomidorową gotowaną na rosole. Klasyczna zupa pomidorowa na przecierze, zabielana śmietaną. Zamiast śmietany, do zupy można dodać mleczko kokosowe. Czystą pomidorową można podać z grzankami z bagietki i kozim serem. Absolutnie rewelacyjna będzie także z lanymi kluskami lub makaronem naleśnikowym. Jak zrobić zupę pomidorową - wypróbowany bardzo prosty przepis, składniki i przygotowanie. Korzystajcie z przepisu na tradycyjną pomidorówkę
Moja Książka Kucharskaskładnikach robimy 3 wgłębienia i wbijamy w nie jajka. Smażymy pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 3-4 min. Podajemy posypaną świeżym szczypiorkiem lub bazylią w towarzystwie świeżej bagietki. Smacznego! The post Jajka z kiełbasą i papryką. Szakszuka z kiełbasą i papryką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś przepis na sałatkę meksykańską, która skradnie serce niejednej imprezy. Podaję ją do grzanek, tostów, bagietki, stołu zastawionego przekąskami i smakołykami podczas biesiady. Smakuje wszystkim! Sałatka z ananasem, żółtym serem, czerwoną fasolą, kukurydzą i porem wchodzi do naszego imprezowego menu. To także świetna propozycja na podwieczorek czy kolację. SKŁADNIKI: puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka ananasa, u mnie kostka
Zasmakuj Kuchniopcjonalnie) – szczypiorek (opcjonalnie) – 50 g dobrej jakości chudego boczku – szczypta kminu rzymskiego – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz, papryka słodka i ostra – do podania np. bagietka lub ulubiony chleb Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki). Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Wrzucamy pokrojony w kostę boczek
I LOVE LIFELubicie zapiekanki? Jasne, że tak. Pierwsze co nam się kojarzy z tą nazwą to gruba bagietka z niewielką ilością farszu, zalana ciągnącym się serem. Oczywiście nie jest to jedyna „wersja” zapiekanki. Nasza propozycja jest równie smaczna i popularna. SKŁADNIKI: - 9 średniej wielkości ziemniaków - 500g mięsa mielonego (w naszym przypadku – indyka) - 500g pieczarek - 2 średniej wielkości cebule - 10 cienkich plastrów boczku
Związek na patelniugotowaniu mięso przykryć i odczekać około 10 minut, aby zatrzymał się proces gotowania i mięso odpoczęło. Wołowina podana od razu po ugotowaniu może być nieco twarda. Podawać z chrupiącą bagietką lub dobrym razowym chlebem. Zobacz również: wołowina po burgundzku
Kuchcik gotujeTym razem na śniadanie będzie kanapka z mozzarellą i całym mnóstwem smacznych i zdrowych dodatków. Całość smaku podkreśli delikatny w smaku sos chrzanowy… Składniki i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!minut. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i ugotowaną fasolkę. Przesmażyć razem 2 minuty. Dodać łyżkę masła. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Serwować z podpieczoną bagietką. Czas przygotowania: 15’ Trudność: łatwe Ilość porcji: 4 Kaloryczność: 360 kcal/porcja
Pyry na Gazchleba będzie dla Was doskonałą wprawką do przygotowania trudniejszych farszy. Jak dobrze upiec kurczaka Tu istotna uwaga: ważne, żeby chleb do nadzienia był dobrej jakości, porządny, pszenny chleb lub bagietka, z dobrej piekarni, a nie jakaś kajzerka kupiona za parę groszy w hipermarkecie. Druga ważna rzecz: pieczywo powinno być czerstwe, bo wtedy lepiej chłonie soki z kurczaka. I wreszcie sprawa
Niedzielny kucharzmleczka kokosowego. Wszystko wykończone czerwoną pastą curry, świetny, świeży i zdrowy smak, uwierzcie! Wyśmienite danie, które podaję jako samodzielny obiad, z dodatkiem ziemniaków puree lub pieczywa, np. świeżo skrojonej bagietki lub chrupiących domowych grzanek. Polecam! Ragout (ragu) warzywne z pastą curry, pomidorami i mleczkiem kokosowym SKŁADNIKI: 3 żółte papryki 1 czerwona papryka 2 cukinie 2 pietruszki 2 cebule 3 ząbki
Zasmakuj Kuchniprzy pomocy robota kuchennego ok. 5-7 min.). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 90 min. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie jednakowe części. Formujemy dwie długie „bagietki”, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawiamy na ok. 30-40 min. do podrośnięcia. Następnie ostrym nożem robimy kilka nacięć w poprzek ciasta. Smarujemy wodą z cukrem
Domowy Smak Jedzeniagrzanki z awokado i serka mascarpone - pyszna przekąska, lekko pikantna dzięki tabasco. Ja użyłam tabasco z limitowanej serii na 150 lecie marki Tabasco. Przepis na 8 grzanek. 8 kromek bagietki (bułkę kroimy pod skosem), masło, czosnek 1 awokado, skórka otarta z cytryny, sok z cytryny, 100 g serka mascarpone, sól, pieprz świeżo mielony, tabasco (ja użyłam Tabasco Diamond Reserve*) , kawałek
królestwo garówminut. Wykładamy łososia, dodajemy mleko z mąką i gotujemy ok. 5 minut aż zupa zgęstnieje. Na końcu wsypujemy koperek, gotujemy chwilkę. Zupę rozlewamy do miseczek. Podajemy np. z kromkami bagietki. The post Zupa z łososiem i ziemniakami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępracujących w niej kucharzy. Godzina wczesna, restauracja pustawa, zamówiliśmy coś tam do picia i czekaliśmy. Czekaliśmy niedługą chwilę, gdy do naszego stolika przemiła pani kelnerka przyniosła poczekajkę, ciepłą bagietkę i sos. Oj, to naprawdę zaostrzyło nasze smaki. Po chwili dostaliśmy przystawki : w jednym menu była to : Ośmiornica / puree z ligola / radicchio z jabłkiem / palona cebula / sos dijon – oj, pełna
Kuchnia na wzgórzu