babeczki z masa - 3968 przepisów (strona:66/265)

Red Velvet Cupcakes 183

suchego patyczka. W międzyczasie przygotować krem. W misce zmiksować masło, dodać cukier puder. Miksować do uzyskania puszystej masy. Dodać serek mascarpone i aromat. Miksować do uzyskania gładkiego kremu. Przełożyć krem do szprycy i ozdobić ostudzone babeczki. Posypać posypką

Mania Gotowania
Babeczki waniliowe 203

proszkiem. Masło miksujemy z cukrami. Stopniowo dodajemy jajka i aromat waniliowy. Ucieramy mikserem do momentu, aż masa będzie gładka. Wsypujemy mąkę i miksujemy, wlewamy jogurt. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Podajemy oprószone cukrem pudrem. Babeczki waniliowe

Czarnawisienka
Babeczki kokosowe czyli poWeekendowe Lakocie odc.85 190

cukier, mąkę i proszek, wlewamy białka i masło a następnie miksujemy lub energicznie mieszamy na jednolitą masę. Przekładamy do foremki na muffinki, ja wyłożyłam je papilotkami. Pieczemy ok 15 minut tak by wbity patyczek był suchy po wyjęciu. Po wyjęciu z pieca babeczki musza chwilkę odpocząć przed wyjęciem z formy. Potem wyjmujemy je na kratkę by całkiem wystygły. Możemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Najprostsze babeczki- Czyli waniliowe muffinki z wiórkami kokosowymi 205

banalne w przygotowaniu a co najważniejsze wystarczy niecałe 35 minut by się nimi cieszyć. Wybaczcie również skromną formę prezentacji, ale uważam że krem na wierzchu jest tutaj zbędny. Babeczki same bronią się smakiem no i z powodzeniem sprawdzą się w sytuacji kryzysowej, gdy zaskoczy was niezapowiedziana wizyta gości. Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Jajko/ mleko wyjmujemy wcześniej lub ogrzewamy(...)studzimy. W tym czasie na suchej patelni lekko podrażamy wiórki kokosowe.  3. Do mąki dodajemy cukier i wlewamy masę jajeczną oraz przestudzone masło oraz ekstrakt. Wsypujemy przestudzone wiórki kokosowe. Całość mieszamy energicznie jedynie do połączenia wszystkich składników.  4. babeczki porcjujuemy do foremek i pieczemy z 190 st C przez 25 minut

vaniliowoczekoladowa
Tort mandarynkowy 206

cukier puder i dobrze rozmieszać mikserem Śmietanę ubić, żelatynę rozpuścić w ciepłym soku mandarynkowym ( w około 1/4 szklance) i dodać rozpuszczoną żelatynę, ciągle mieszając do ubitej śmietany Dołożyć do masy 3/4 osączonych mandarynek i dobrze całość wymieszać (można ułożyć na wierzchu kremu- i ja tak zrobiłam), 1/4 mandarynek zostawić do dekoracji Ciasto biszkoptowe przekroić na 2 części, tak miałam(...)posmarowania i dekoracji wierzchu, odłożoną 1/4 częścią mandarynek ozdabiamy wierzch tortu :) Krem jaki mi pozostał wykorzystałam do napełnienia kruchych babeczek, a jeśli takich nie mamy to możemy zrobić z niego oddzielny deser, który udekorujemy najlepiej świeżymi owocami. Składników na masę kremową jest dość sporo, a jesli nie chcemy, by ich nam pozostało zróbmy krem z połowy składników, powinno starczyć

Proste Potrawy
Babeczki pełnoziarniste z masłem orzechowym i mlecznym kremem 192

niż zwykle deser w postaci pełnoziarnistych muffinek. Z drugiej strony mocno mleczny krem na ich powierzchni przeczy jednak wszystkim zasadom zbilansowanej diety, więc równowaga w przyrodzie została utrzymana :D Babeczki: 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej szklanka brązowego cukru 3/4 szklanki mleka pół kostki rozpuszczonego masła 2 jajka pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 4 łyżki masła orzechowego pół opakowania(...)Wyjmujemy zamrożone nadzienie i po kostce wkładamy do środka każdej z babeczek, przykrywamy resztą ciasta i pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni.     Kiedy muffinki nieco przestygną przygotowujemy krem: płynne mleko podgrzewamy z cukrem do momentu rozpuszczenia kryształków, studzimy. Masło ubijamy mikserem na gładką, białą masę; dodajemy mleko w proszku oraz mleko z cukrem, miksujemy jeszcze chwilę. Gotowy

sama złodycz
Kruche babeczki z łososiem 233

łyżki sezamu koperek  1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej masy. Schładzamy w lodówce około 30 minut, wałkujemy niezbyt cienko i szklanką/kieliszkiem wykrawamy koła trochę większe od średnicy foremki. Ciastem wyklejamy wysmarowane margaryną foremki. Każdą babeczkę nakłuwamy kilkukrotnie widelcem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru. Studzimy. 2. Serek mieszamy

Szefowa kuchni
Dyniowe muffiny z kremem Toblerone 231

dynia! Zwykle w zupach kremach, sałatkach i makaronach, ale na słodko? Wyszłam z założenia, że jeśli da się zrobić fantastyczne ciasto marchewkowe to czemu by nie spróbować dyni w babeczkach? Z dodatkiem lekkiego kremu z dodatkiem Toblerone smakuje co najmniej niebanalnie :) Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej szklanka cukru szklanka puree dyniowego 1/3 kostki masła 2 jajka 2 łyżeczki proszku(...)dwie na szybszych obrotach, potem na najwolniejszych. Dodajemy serek mascarpone, cały czas ubijając - najlepiej zrobić to w miarę szybko, żeby masa nie zdążyła się ogrzać. Łączymy krem z rozpuszczoną czekoladą i przekładamy do szprycy. Próbujemy ładnie go nałożyć na babeczki, zdejmujemy i próbujemy ponownie w nadziei, że kiedyś się uda. Jeśli się nie uda to posypujemy po wierzchu dużą ilością

sama złodycz
Torcik na zimo z truskawkami i mascarpone 710

W piątek postanowiłam Was skusić takim torcikiem, może zrobicie na weekend :-). Torcik lekki, bardzo smaczny, bez pieczenia. Masa to mascarpone, trochę śmietanki, żelatyna i zmiksowane truskawki

kruche babeczki
Babeczki z kremem kawowym 172

Kochani zapraszam na słodkości od samego rana... Składniki: Na ciasto:  przepis na ciasto podstawowe TU Masa: 200 gram jogurtu naturalnego 200 gram twarogu 2

NaKońcuJęzyka
Bezowo-migdałowe babeczki z kremem kawowym 167

migdałowe z białą czekoladą. Idealne dla fanów bezy. Polecam również przepis na krem, jest naprawdę prosty i możecie wykorzystać go roównież do innych babeczek oraz tortów. Bezowo-migdałowe babeczki z kremem kawowym Składniki: 4 białka 40 g drobnego cukru 130 g białej czekolady 100 g płatków migdałowych 2 łyżki zmielonych migdałów 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru waniliowego(...)ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier wymieszany z cukrem waniliowym, cały czas ubijając. Dodajemy do masy białkowej pozostałe składniki i delikatnie wszystko mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ja u żyłam foremek silikonowych, które w wypadku tych babeczek sprawdzają się doskonale. Przekładamy ciasto do foremek. Pieczemy około 35-40 minut.  Studzimy babeczki w piekarniku. Przygotowujemy

Mania Gotowania
Kruche babeczki z budyniem i owocami 170

porzeczka, brzoskwinie, borówki 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej masy. Pozostawiamy w lodówce na około godzinę. 2. Ciasto wałkujemy niezbyt cienko i szklanką/kieliszkiem wykrawamy koła trochę większe od średnicy foremki. Ciastem wyklejamy wysmarowane margaryną foremki. Każdą babeczkę nakłuwamy kilkukrotnie widelcem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru. Studzimy. 3. Budyń gotujemy

Szefowa kuchni
Babeczki Red Velvet na Światowy Dzień Pieczenia 170

barwnika czerwonego, a uzyskany kolor był zaledwie kolorem brudnej cegły ;) Na zdjęciu widzicie pierwszy wypiek, z oryginalnego przepisu :)Oryginalna receptura umieszczona na stronie akcji wygląda tak:Mój przepis na te babeczki, po uwzględnieniu drobnych poprawek jest taki:Składniki:180 g margaryny Kasi,2 duże jajka,2 łyżeczki esencji waniliowej (przepis),1 łyżeczka soli,400 g mąki pszennej(...)koniec dodać sól, esencję waniliową i barwnik spożywczy.Masę przełożyć do foremek, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec przez 20-25 minut. Upieczone wystudzić na kratce.Babeczki dekorujemy kremem, ja przygotowałam najzwyklejszą bitą śmietanę z dodatkiem odrobiny soku z cytryny, żeby przełamać słodycz babeczek :) Swoje babeczki wirtualnie podaruję wszystkim fajnym babeczkom zaglądającym do mnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Miniserniczki z gruszką 229

się z degustacją jeszcze z godzinkę lub dwie po upieczeniu. Jeśli nie macie dostępu do ricotty, to możecie użyć mascarpone czy zwykłego zmielonego sera do serników, ale ricotta nadaje babeczkom nietypowy smak. Składniki: 500 g sera ricotty 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 2 jajka 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka(...)roztapiamy w kąpieli wodnej. Rocottę miksujemy z jajkami i cukrem pudrem, następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, kakao oraz roztopioną czekoladę. Masę przekładamy do papilotek na spód z ciasteczek. Obraną gruszkę kroimy na małe półksiężyce. Taki kawałeczek gruszki układamy na wierzchu serniczków. Babeczki pieczemy około 40 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu serniczki studzimy i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę

upichcic

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję