babeczki z masa - 3968 przepisów (strona:59/265)

Babeczki z mąką migdałową i kremem śmietanowo-waniliowym 160

Witajcie :) Przy sobocie zapraszam na babeczki z mąka migdałową Rdix - Bis   Babeczki są proste w wykonaniu i wybornie smakują z kawką . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3 jajka 1łyżeczka ekstraktu z wanilii 150 g miękkiego masła 100 g kwaśnej śmietany 1 łyżka soku z buraków dla koloru 150 g mąki migdałowej Radix-Bis   70 g mąki tortowej(...)1płaskiej łyżki ) Wykonanie : Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem,masłem, śmietaną,łyżką soku z buraków i wanilią na gładką masę, następnie ciągle mieszając przesiewać mąkę z mąką migdałową i proszkiem do pieczenia. Formę do babeczek wypełnić papilotkami, nakładać porcję ciasta do 3/4 ich wysokości. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, piec babeczki do suchego patyczka około 20/25

Sama słodycz i szczypta chili
Babeczki cytrynowo-majonezowe do koszyczka wielkanocnego 108

Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać.  Na końcu dodać solidną szczyptę aromatu cytrynowego w proszku. Foremki na babeczki należy wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą, a następnie wypełnić ciastem (do 3/4 ich wysokości, nie więcej, bo masa sporo podrasta). Babki wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Gotowe

Di gotuje
Babeczki z marchewką o nucie pomarańczowej- lunch kids do szkoły 118

pomarańczowego syropu, który pozostał z gotowania marchwi. Stopniowo dodajemy suche składniki, ciągle miksując do uzyskania  jednolitej, gładkiej masy. Masę przekładamy do sylikonowych foremek na muffinki,  a w środek każdego ciasta,  pionowo  wkładamy po jednej marchewce.  Babeczki pieczemy ok. 20 min w 180°C do suchego patyczka. Smacznego

Moniki Smakołyki
Kopczyki kreta 158

minut. Ostudzić ,następnie za pomocą łyżeczki wydrążyć środek. Resztki wyciętego ciasta pokruszyć. Żelatynę rozpuścić w gorącej wody . Śmietankę ubić na sztywną masę, pod koniec dodać cukier puder, cukier waniliowy oraz stopniowo rozpuszczoną żelatynę. Do każdej babeczki włożyć pokrojone drobno banany , skropić sokiem z cytryny,następnie ubitą śmietankę tworząc lekki stożek. Wierzch oprószyć pokruszonym ciastem, lekko je dociskając i formując kopczyk

Moje domowe kucharzenie
Dyniowe muffiny o smaku krówek 132

Moje dziecko zażyczyło sobie babeczki, czy też bardziej po amerykańsku muffiny. Te są bardzo niepozorne z wyglądu. Żadnych bajerów, czy też „papiru” jak babcia mówi („więcej papiru niż jedzenia”), ale kryją w sobie sos toffi, dzięki czemu mają smak krówek, a dodatek dyniowego puree sprawia, że nawet 3 dnia, bo dziś rano zjadłam jedną uchowana nadal(...)waniliowej ( tu przepis na domową ) Przygotowanie: Mokre składniki czyli: banana, olej, sos toffi i puree dyniowe zblenduj na gładką masę Do pozostałej masy przesiej mąkę i sodę. wymieszaj, ale tylko do połączenia się składników. Foremki do babeczki napełnij do 2/3 ciastem. Piecz 20-25 minut. U mnie wyszło 6 sztuk., bo mam ciut większe i grubsze foremki, więc piekłam dokładnie

greenscarf
Babeczki z czekoladą - bezglutenowe, wegańskie :) 129

nasionami konopi (Good Foods) Przygotowanie: Banana zmiksuj na jednolitą konsystencje. Dodaj mąki, proszek do pieczenia, napój roślinny oraz miód. Wszystko dokładnie zmiksuj.  Masę przełóż do silikonowych foremek, u mnie wyszły 4 sztuki. Na wierzch każdej babeczki połóż kostkę czekolady. Wstaw babeczki do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz przez 25 minut

Zdrowie na języku :P
Kokosowe muffinki jagodowe 161

koniec wsypujemy oczyszczone jagody, delikatnie mieszamy szpatułką 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, formę na muffinki wykładamy papilotkami, nakładamy do nich masę 4. Kruszonka - wszystkie składniki rozcieramy w palcach aż powstaną okruchy, na każdą babeczkę nakładamy porcję kruszonki i pieczemy

Słodki Kompromis
Muffinki o smaku pizzy 239

muffinkach na wierzchu rozsmarowałam keczup - i było pyszne. Mieszamy osobno składniku suche i mokre. Suche dodajemy do mokrych i mieszamy. Do masy dodajemy resztę składników (zostawiamy kilka kawałeczków sera do ułożenia na wierzchu każdej babeczki) Mieszamy. Nakładamy do foremek. Pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni. Smacznego

Mama z Motylem
Babka cytrynowa wilgotna 163

cytryny.Kiedy mamy już jednolitą masę dodajemy skórkę otartą z cytryny .Formę smarujemy masłem i obsypujemy mąką lub bułką tartą. Przekładamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego. Pieczemy 45 minut w 170 stopniach.Kiedy nam babeczka się upiecze i ostudzi polewamy ją lukrem cytrynowym czyli do zmielonego ksylitolu dodajemy sok z cytryny, mieszamy i polewamy babeczkę, dekorujemy jak mamy ochotę

Różowa kuchnia
Babeczki z makiem bez jajek i mąki pszennej 128

roślinne (sojowe, kokosowe, ryżowe). Do babeczek nie dodajemy także masła i cukru. Słodki smak możemy uzyskać wybierając dowolny słodzik według gustu. Myślałam, że babeczki wyjdą twarde i zbite, ale tak się nie stało. Są pyszne, pachną masą makową i wanilią. Spróbujcie koniecznie! Składniki: 1 puszka ciecierzycy lub 240 g ugotowanej 1 szklanka mąki gryczanej lub zmielonej kaszy gryczanej 1/2 szklanki

Chocolate Muffin Blog
Szybka zapiekanka chlebowa z boczkiem 137

lekko rozwałkowujemy kromki. Kromkami obkładamy dno i boki foremki do większych babeczek. Boczek kroimy w kostkę. Następnie układamy go w środek chlebowej babeczki. W miseczce mieszamy sos salsa mexicana z jednym jajkiem. Następnie wylewamy naszą masę na boczek. Powinna przykryć cały boczek (środek zapiekanki) i wsiąknąć lekko w "chlebowe boki". Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika

Słodkie okruszki
Babka czekoladowa 134

wymieszać ze sobą. Do jajek dodawać na przemian roztopione masło, jogurt i mąkę. Bardzo dokładnie wymieszać. Foremki nasmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę wylać do około ¾ pojemności foremki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec babeczki około 40 minut. Po ostygnięciu dowolnie udekorować ☺ Smacznego

Ania i Marcin gotują
Zapiekanka chlebowa z boczkiem podana z nutą meksyku 153

lekko rozwałkowujemy kromki. Kromkami obkładamy dno i boki foremki do większych babeczek. Boczek kroimy w kostkę. Następnie układamy go w środek chlebowej babeczki. W miseczce mieszamy sos salsa mexicana z jednym jajkiem. Następnie wylewamy naszą masę na boczek. Powinna przykryć cały boczek (środek zapiekanki) i wsiąknąć lekko w "chlebowe boki". Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika

Słodkie okruszki
miętowo-czekoladowe serniczki 101

muffinek wyłóżyć papilotkami, na dno każdej z nich wysypać pokruszone ciasteczka Zmiksować resztę składników- krótko - do połączenia się .Dodać pokruszoną czekoladę.   Gotowa masę wlać w papilotki wcześniej przygotowanych . Piec, około 25 minut. Po tym czasie babeczki będą wyglądały jakby były niedopieczone, lekko popękany i wilgotne. Babeczki rosną podczas pieczenia i lekko opadają po wyjęciu z piekarnika. Pół szkl.śmietany

w mojej kuchni
Muffinki porzeczkowe 106

dałaby dodatkową słodycz) Składniki mokre 100 ml oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 jajka Dodatkowo garść czerwonych porzeczek cukier puder na posypanie gotowych babeczek Sposób Składniki mokre i suche mieszamy osobno, następnie łączymy je na jednolitą masą. Do foremek nakładamy trochę ciasta, na to kilka porzeczek, na to znowu ciasto i na górę znowu kilka porzeczek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Kuchenne aromaty
pyszny krem bananowy 183

serkiem mascarpone na gładką masę. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno i dodajemy do serka z bananem. Miksujemy do połączenia się obu mas. Gotowy krem przekładamy np. do worka cukierniczego i podajemy np. na muffinkach, babeczkach czy jako odrębny deser Najlepiej smakuje schłodzony

Domowy Smak Jedzenia