babeczki z masa - 3968 przepisów (strona:73/265)

Babeczki cytrynowe 190

pasem Wielkanoc, pora pomyśleć o wypiekach. Dziś proponuję Wam cytrynowe babeczki do koszyczka. Z podanych proporcji wychodzi ok.12 sztuk. Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego 200 ml mleka odrobina olejku cytrynowego 1 niepełna szklanka cukru 180 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny szczypta soli Sposób wykonania: 1. Wszystkie składniki powinny mieć(...)wymieszać mokre, a osobno suche składniki. 3. Zawartość obu naczyń połączyć, krótko zamieszać łyżką. 4. Masę przełożyć do foremek sylikonowych lub tradycyjnych papilotek (u mnie sylikonowe foremki w kształcie róż). 5. Piec w 180 st.C przez 15-20 minut do zrumienienia. 6. Gotowe wystudzone babeczki można oprószyć cukrem pudrem lub oblać lukrem. Smacznego!!! Źródło: Nastoletnie wypiekanie

Kuchnia domowa Ani
Fasolowe babeczki brownie 132

wanilii 5 łyżek niesłodzonego kakao 3 łyżki oleju kokosowego 5 łyżek syropu z agawy lub klonowego albo 15 daktyli suszonych ulubione orzechy do posypania (opcjonalnie) Wykonanie: Do przygotowania tych babeczek brownie używam zamiennie daktyli albo syropu z agawy – co mam pod ręką Jeżeli wybór pada na daktyle, to najpierw kroimy je na mniejsze kawałki, zalewamy wrzątkiem, tak by woda(...)kakao, olej kokosowy i syrop z agawy lub odcedzone daktyle. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę przekładamy do foremek na muffinki. Ozdabiamy ulubionymi orzechami pokrojonymi w niewielkie kawałki. Pieczemy przez około 20-25 minut w temperaturze 175 stopni C. Smacznego! Artykuł Fasolowe babeczki brownie pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Babeczki z gorzką czekoladą 186

Duże babeczki z kawałkami czekolady. Szybki deser dla dzieci i dorosłych. Do tych muffin polecam użyć gorzkiej czekolady, która przełamują słodycz babeczek. Oczywiście jeśli robicie babeczki dla swoich pociech lub nie lubicie gorzkiej czekolady można użyć czekoladę deserową lub mleczną. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 6 Składniki: 140 g mąki pszennej 1 łyżeczkę proszku(...)pomocą łyżki. Dodać posiekaną czekoladę i delikatnie połączyć z masą. Foremki napełnić masą i piec 20 – 25 minut w 200 stopniach (do suchego patyczka). Ja wyłożyłam papiloty ciastem, aż po brzegi, więc wyszły bardzo duże. Można zrobić mniejsze babeczki i foremki napełnić do 2/3 wysokości tak jak zalecają cukiernicy. Krok

KuchniaWeDwoje.pl
Cytrynowe mini babeczki wielkanocne 196

babkę majonezową   lub   pomarańczową babkę . N ajważniejsze, żeby mieć odpowiednią formę, ja piekłam w silikonowej. Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Czas przygotowania: 50 minut Proporcje na 12 babeczek  Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 550 20 dag rozpuszczonego masła starta skórka z 1 cytryny sok z 1 cytryny(...)Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę. Małymi porcjami dosypujemy mąki i proszek do pieczenia cały czas delikatnie mieszając ciasto. Na koniec dodajemy sok i skórkę cytrynową. Ciasto delikatnie przelewamy do silikonowej foremki na mini babeczki i pieczemy około 30 minut. Po 15 minutach babeczki wyjmujemy

Kulinarne przygody Gatity
Puree z dyni 180

kiedy nie jest już bardzo gorąca zdejmujemy skórkę. Całość miksujemy w blenderze. Powinniśmy otrzymać konsystencję gęstego jogurtu. Jeśli masa jest zbyt gęsta można dodać kilka łyżek wody. Puree z dyni można przechowywać w lodówce ok. 5 dni. Będzie idealne do przygotowania babeczek , placuszków lub ciasta :) Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Babeczki z fetą i cukinią 331

Babeczki z fetą i cukiniąPołączenie cukinii i fety to kombinacja rodem z śródziemnomorskich sałatek - świetnie pasują do nich oliwki i świeże, chrupiące pieczywo. Alternatywną odsłoną tych

Ciastkozercy
Babeczki mocno pomarańczowe 194

końcu, ciepło, słonecznie - wiosna powoli rozkwita, a ja zaczynam myśleć o wielkanocnych wypiekach i dziś mam dla Was pierwszą z propozycji - babeczki pomarańczowe, jeśli nie planujecie robić tradycyjnej babki będą idealne. Małe, eleganckie i do tego pachnące pomarańczami. Ja zrobiłam porcję na próbę i wszystkie zniknęły natychmiast. Składniki (na ok 12 sztuk): 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody(...)wszystkie sypkie składniki, dodajemy mleko, sok, jajko oraz roztopione i przestudzone masło, całość dokładnie mieszamy. Gotową masą napełniamy foremki (tradycyjnie używam silikonowych) do ok 2/3 wysokości. Pieczemy ok 30 minut, do tzw suchego patyczka w 180 st. C. Po upieczeniu można dodatkowo udekorować babeczki lukrem i skórką pomarańczową. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Muffiny musztardowe z cebulą i żółtym serem 159

Suche składniki połączyć z mokrymi i następnie zmieszać z posiekaną cebulę i żółtym serem - pokrojonym w kostkę. (Masę należy mieszać ręcznie i do połączenia się całości, nie dłużej.)  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek).  Babeczki posypać startym.  Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 18-20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze

Di gotuje
Czekoladowe bezglutenowe babeczki z pomarańczową skórką (na mące z czerwonej soczewicy) 165

zarówno do wypieków – jak wspomniane czekoladowe babeczki – jak i np. do zagęszczania sosów. Warto w swojej kuchni poznawać nowe smaki i produkty. Składniki: (na około 7 większych babeczek) 3 łyżki ciemnego kakao do wypieków (u mnie bezglutenowe) 1 i 1/3 szklanki mąki z czerwonej soczewicy od Pro-BIO 1/2 szklanki cukru trzcinowego od Pro-BIO 1 szklanka kefiru(...)olej. Całość mieszamy łyżką. Następnie do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy do uzyskania gęstej jednolitej masy. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową, znów chwile mieszamy łyżką (dosłownie 2-3 razy). Formę na muffinki wykładamy papilotkami (u mnie większe). Ciasto przekładamy do papilotek. Babeczki pieczemy w 180 stopniach na środkowym poziomie (w nagrzanym wcześniej piekarniku) około 30-35 minut

Słodkie okruszki
Babeczki czekoladowe z jeżynami 182

jeszcze wczoraj o 23 kilka ciepłych babeczek zniknęło ;) Składniki (8 sporych babeczek) 100 g miękkiego masła 2/3 szklanki cukru duże jajko 1 1/3 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki kakao 3/4 szklanki kefiru 8 łyżeczek dżemu z jeżyn Maso utrzeć z cukrem. Dodać jajko, zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą oraz(...)masy maślanej w partiach, na zmianę z kefirem. Zmiksować dokładnie. Nakładać ciasto do papilotek do 2/3 ich wysokości, na to nakładać po 1 łyżeczce dżemu i dopełniać ciastem. Piec przez 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Krem 125 g mascarpone duża łyżka nutelli świeże jeżyny Wymieszać serek z nutellą i dekorować kremem wystudzone babeczki. Dekorować świeżymi jeżynami

Słodkie inspiracje
Makowo- bakaliowe mini babeczki do koszyczka 137

Wkrótce Wielkanoc, więc już pora pomyśleć o świątecznych wypiekach. Dziś mam dla Was przepis na pyszne makowo- bakaliowe babeczki do koszyczka. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, a efekt końcowy jest znakomity. Polecam gorąco !!! SKŁADNIKI: 200 ml mleka, 100 ml oleju, 2 jajka, 2/3 szklanki cukru pudru, 1,5 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki suchego maku(...)mąkę razem z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i makiem. 2. Składniki suche stopniowo dodaję do masy płynnej. Dokładnie mieszam. Na końcu do ciasta dodaję mieszankę keksową i skórkę pomarańczową. Mieszam. 3. Ciasto przekładam do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą foremek na babeczki (do ¾ wysokości). Babeczki piekę około 25 minut w temperaturze 200 stopni. 4. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Babeczki z cukinii 159

wersji wegetariańskiej lub upieczone w plastrach szynki długodojrzewającej lub chudego boczku. Obie wersje mega smaczne, wilgotne i puszyste.   Mufiny z cukinii {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Babeczki z cukinii","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-07-07 17:35:08","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/07\/P7070015.jpg","description":null,"recipeIngredient":["300 g cukinia (1 \u015brednia sztuka(...)recipeCuisine":"Bez glutenu"} Babeczki z cukinii Danie Pieczywo , Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Składniki 300 g cukinia 1 średnia sztuka 200 g mąka z ciecierzycy 1 szt jajko 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1/2 szt ser brie Sposób przygotowania Cukinię ucieramy na tarce o drobnych oczkach. Ser kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Wykładamy do papilotek

Kucharzyca
Cukinia raz, cukinia dwa 163

temperatury. Farsz można posypać żółtym serem. O, i jeszcze! Były też słodkie babeczki z cukinii , a dziś w wersji wytrawnej, beztłuszczowej i bezglutenowej :) {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Babeczki z cukinii","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-07-07 17:35:08","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/07\/P7070015.jpg","description":null,"recipeIngredient":["300 g cukinia (1 \u015brednia(...)recipeCuisine":"Bez glutenu"} Babeczki z cukinii Danie Pieczywo , Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Składniki 300 g cukinia 1 średnia sztuka 200 g mąka z ciecierzycy 1 szt jajko 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1/2 szt ser brie Sposób przygotowania Cukinię ucieramy na tarce o drobnych oczkach. Ser kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Wykładamy do papilotek

Kucharzyca
Muffiny krówkowe z dynią 262

Muffiny krówkowe z dynią to aromatyczne babeczki przygotowane na bazie purée z dyni. Nie dekorowałam ich niczym, ponieważ bronią się smakiem. Jak wszystko, co przygotowywałam z dodatkiem dyni, tak i te muffiny są wyjątkowo miękkie i wilgotne w środku, a dzięki dodatkowi krówek, są też cudownie i wciągająco słodkie. Wypróbujcie przepis :) Z poniższych proporcji składników przygotujecie 8 sztuk. Muffiny krówkowe(...)cukier, składniki wymieszać widelcem lub ręczną trzepaczką - mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną, przesiać do masy, wymieszać - gotową masę przełożyć do papilotek ułożonych w formie na muffiny, powinna sięgać nieco wyżej niż do połowy ich wysokości - piec w 180-190 stopniach do wyrośnięcia babeczek i ich zrumienienia przez około 20-24 minuty, na koniec można sprawdzić patyczkiem, czy muffiny są upieczone

Smakołyki Bereniki
Babeczki z mikrofalówki 151

Świetny przepis na małe czekoladowe słodkości w 5 minut.  Znikają w niewyjaśnionych okolicznościach... :) Składniki: (na 5 babeczek) -4 łyżki mąki -4 łyżki cukru -2 łyżki kakao -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki mleka -4 łyżki oleju -1 jajko Wykonanie: W naczyniu mieszamy ze sobą mąkę, cukier, kakao i proszek. Później dodajemy kolejno mleko i olej, mieszamy. Dodajemy(...)delikatnie mieszamy, aby piana ładnie się połączyła ze składnikami ale nie opadła. Gotową masę przelewam do papierowych foremek - tak do połowy. Ustawiam maksymalną moc mikrofalówki na 1-3 minuty (w zależności od mikrofalówki, u mnie wystarczyła 1 minuta). Warto obserwować co się dzieje z babeczkami. Jeśli ciasto w foremkach się podniesie, trzymamy dosłownie parę sekund i wyciągamy :). Gotowe babeczki można

KasiekGotuje