Z tego co wiem - to wiele osób zna te ciasteczka z dzieciństwa. Ja niestety poznałam ich smak dość późno, ale odkąd upiekłam je po raz pierwszy
Di gotujeHej :) Moje ukochane pesto z rukoli :)) Tym razem tak trochę nietypowo, bo do jego zrobienia oprócz oliwy, słonecznika i orzechów włoskich użyliśmy krakersów. Pesto wyszło bardzo
kruche babeczkiHej :) Dziś chwila odpoczynku (wolne), ale jaki tam odpoczynek jak nie wiem w co ręce włożyć :(. Tak to już bywa z tym wolnym, że niby jest
kruche babeczkiWitajcie :) tak na szybko przy sobocie zostawiam Wam babkę krówkową w polewie z Wiśni w czekoladzie Eterno . Pyszna, puszysta szybko znika z talerzyków :) Zapraszam :) Składniki : 2
Sama słodycz i szczypta chiliskładniki* 300 g mąki pszennej* 5 jajek* 15 g proszku do pieczenia (3 łyżeczki)* 200 g cukru pudru* 1 cukier wanilinowy* 250 ml adwokatu* 250 ml
Mix smakuDziś będzie dietetycznie, przynajmniej na razie!. Kolorowo i zdrowo, świeżo i bardzo smacznie :) Składniki dla dwóch osób: 2-3 pomidory 15-20 dag
Apetyczna babeczkaŚwieże pyszne limonki, mak i odrobina likieru pomarańczowego sprawia, że babka kusi smakiem :). Firma Guardini posiada w swojej ofercie piękne foremki na baby i babki,
Apetyczna babeczkaSkładniki:1 kg sera zmielonego w wiaderku,4 jajka,1,5 szklanki cukru,1 cukier wanilinowy,1 budyń śmietankowy,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1/2 margaryny
Aga w kuchnitaką tradycją. Ich smak zależał od pory roku, jesienią były podawane ze śliwką, cynamonem i galaretką. Latem oczywiście z truskawkami i malinami. Później w małżeństwie moja mama piekła podobne babeczki, a na 40. urodziny mojego taty upiekła 40 takich smakołyków! Cukiernia dalej istnieje i moim rodzice z sentymentem lubią do niej wrócić, aby powspominać stare czasy… Zapraszam do konkursu(...)obroty przez około 4 minuty). Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu, ucierać mikserem na niskich obrotach przez około 50-60 sekund, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać aromat, wymieszać. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej
Mała Cukierenkataką tradycją. Ich smak zależał od pory roku, jesienią były podawane ze śliwką, cynamonem i galaretką. Latem oczywiście z truskawkami i malinami. Później w małżeństwie moja mama piekła podobne babeczki, a na 40. urodziny mojego taty upiekła 40 takich smakołyków! Cukiernia dalej istnieje i moim rodzice z sentymentem lubią do niej wrócić, aby powspominać stare czasy… Zapraszam do konkursu(...)obroty przez około 4 minuty). Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu, ucierać mikserem na niskich obrotach przez około 50-60 sekund, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać aromat, wymieszać. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej
Mała Cukierenkataką tradycją. Ich smak zależał od pory roku, jesienią były podawane ze śliwką, cynamonem i galaretką. Latem oczywiście z truskawkami i malinami. Później w małżeństwie moja mama piekła podobne babeczki, a na 40. urodziny mojego taty upiekła 40 takich smakołyków! Cukiernia dalej istnieje i moim rodzice z sentymentem lubią do niej wrócić, aby powspominać stare czasy… Zapraszam do konkursu(...)obroty przez około 4 minuty). Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu, ucierać mikserem na niskich obrotach przez około 50-60 sekund, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać aromat, wymieszać. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej
Mała Cukierenkamąką. Jeśli jednak mąki dosypiecie za dużo, to możecie uratować ciasto dodając 2 łyżki lodowatej wody albo 2 łyżki śmietany. Ciasto kruche z tego przepisu idealnie nadaje się na babeczki, mazurki, ciastka z maszynki czy właśnie do wykrawania ciastek. Nie pytajcie mnie, ile wychodzi ciasteczek z tej porcji, bo duuuuużo Takie kruche ciastka możecie ozdobić podobnie do pierników – czekoladą(...)szaleć z kolorowymi posypkami – tutaj świetnie sprawdzają się mali pomocnicy {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/ciastka2.jpg","recipeIngredient":["125 g mi\u0119kkiego mas\u0142a\r","125 ml oleju\r","1 opakowanie cukru waniliowego\r","200 g cukru pudru\r","szczypta soli\r","2 \u0142y\u017cki proszku do pieczenia
Mieszam w GarnkuZapraszam na smaczną, prostą i szybką w przygotowaniu babeczkę z mikrofalówki. Czapeczka z dżemu truskawkowego Łowicz dodała słodyczy naszej babeczce. Polecam z robić sobie taka babeczkę np. w przerwie filmu. Zapraszam #lowicz #dzem #konfitura #truskawki Składniki: 5 łyżek mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka puree z dyni 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki mleka(...)miseczki wsypujemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia oraz mieszamy. Następnie do suchych składników dodajemy puree z dyni, olej i mleko. Dokładnie mieszamy, aż nie będzie grudek. Przekładamy masę do kubeczka lub filiżanki i wkładamy do mikrofalówki. Pieczemy przez ok. 3 minuty w mikrofali o mocy 750 W. Przed podaniem na górę kładziemy łyżkę dżemu truskawkowego. Smacznego Przepis
słodkie i nie tylko historie kulinarnesłodko, dodatek kakao DecoMorreno wzbogaca nie tylko kolor makaronu ale również podkręca smak, który w połączeniu z czymś słodkim powoduje że oczyma wyobraźni pochłaniasz czekoladę. Składniki na 8 babeczek: ok 100 gram ugotowanego makaronu ok 100 gram białego twarogu 2 łyżki cukru 2 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 16 truskawek odrobina masła i bułki tartej do posmarowania formy na muffinki(...)przepisem na opakowaniu, studzimy i odsączamy z wody. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, żółtka natomiast ucieramy mikserem z twarogiem i cukrem waniliowym. Do masy twarogowej dodajemy makaron i 8 pokrojonych truskawek. Mieszamy, a następnie dodajemy ubite na sztywno białka. Formę na muffinki smarujemy masłem, posypujemy lekko bułką tartą. Nakładamy masę do foremek
Życie zaczyna się w kuchniBardzo smaczny, gęsty krem o intensywnym, cytrynowym smaku. Idealny jako nadzienie do tart, babeczek, do przekładania ciast i ciasteczek, ale także do naleśników, gofrów i podjadania prosto ze słoika :) Składniki (na mały słoiczek ok. 200 g): skórka otarta z połowy cytryny (dokładnie umytej i sparzonej) 60 ml soku z cytryny (1,5 cytryny) 3 żółtka 6 łyżek cukru(...)masła Przygotowanie: 1. W rondlu z grubym dniem umieścić wszystkie składniki oprócz masła i wymieszać. Podgrzewać na średnim ogniu często mieszając drewnianą łyżką, aż masa zgęstnieje i nie będzie spływać z łyżki (ok. 5-7 min.). 2. Następnie zdjąć rondel z ognia i, cały czas mieszając, dodawać po kawałku masła. 3. Kiedy masa będzie jednolita przełożyć
Domowa Cookierenka AgiCzekoladowo pomarańczowe babeczki. Rozpływające się w ustach niczym mus, w środku płynna czekolada, aromat pomarańczy. Jednym słowem niebo w gębie :). Bardzo proste w wykonaniu, a ich przygotowanie nie zajmie wam dużo czasu. 250 g gorzkiej czekolady 175 g masła 125 g cukru pudru 75 g mąki 5 jajek połowa pomarańczy Czekoladę razem z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy(...)połowy pomarańczy oraz startą skórkę, mieszamy. Mąkę, cukier, jajka miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy roztopioną czekoladę, mieszamy i wlewamy do foremek. Pieczemy 8 minut w temp. 200 stopni C. Najlepiej smakują na ciepło w towarzystwie pomarańczy
noteskulinarnyfigaKolejny przepis na zbliżające się Święta :) Kruche ciasteczka maślane z domowym dżemem porzeczkowym – pyszne i proste! Do ciasteczek potrzebny będzie dobrze przesmażony domowy dżem bez
Ciastkozercymojprzepisna.pl | Leśny skrzat Ciasto, które wymyśliłam na podstawie zawartości lodówki i zamrażarki. Ciasto robi się szybko, nawet bardzo szybko, pod warunkiem, że dzień wcześniej upieczemy biszkopt
moj przepis naTakie małe sprawdzenie świątecznych przepisów, dzisiaj szybka i łatwa strucla makowa. Mak robiony domowo, bo miałam jeszcze mały zapas od www.Skworcu.com.pl, a do tego miód i
Apetyczna babeczkaWegetariańska wersja pasztetu, w roli głównej zielona soczewica i pieczarki :), po soczewicę zajrzyjcie do skworcu.com.pl Składniki: 1/2 kg zielonej soczewicy 60 dag pieczarek 3 cebule
Apetyczna babeczkanazwy w jednym. Jabłka i cynamon to może oczywistość we wszelkich wypiekach, ale tutaj użyłam wyobraźni i dodałam mąkę kokosową, olej z nutą kokosa i niewielką ilość karobu, a babeczki zyskały nowy, ciekawy smak. Ładnie rosną, a dodatkowo nie są suche dzięki startym jabłkom. Bez mąki pszennej, bez cukru, ale za to jakie pyszne Przy okazji tego przepisu wkroczyłam też(...)szczypta soli 1/4 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego 2 średniej wielkości jabłka Jajka umieścić w misce i ubić z solą i ksylitolem lub erytrytolem na puszystą, jasną masę. Dodać syrop klonowy i olej, ubijać jeszcze przez chwilę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do masy jajecznej i krótko wymieszać. Mąkę połączyć w osobnej misce
Fitkot