babeczki z kremem - 3013 przepisów (strona:20/201)

Babeczki pomarańczowo - czekoladowe 146

Kolejna propozycja w klimacie świątecznym. Tym razem pomarańczowe babeczki z kawałkami czekolady i kremem czekoladowym. Do babeczek najlepiej wykorzystać świeżo wyciskany sok z pomarańczy, będą bardzo aromatyczne. Przepis na babeczki ze strony Arabeska , z moimi kosmetycznymi zmianami. Krem mojego pomysłu, można zastosować inne wersje. Polecam!   Babeczki pomarańczowo - czekoladowe   Składniki na 12 sztuk:   2 szklanki mąki 2 jajka(...)kąpieli wodnej, odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Do ubitej śmietanki wlewamy jeszcze lekko ciepłą czekoladę miksując cały czas. Kremem napełniamy szprycę, dekorujemy babeczki. Przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Misiowe babeczki 208

tego przepisu. (Jak zrobić czekoladę? Zajrzyjcie tutaj). Do zrobienia misiowych babeczek wykorzystałam przepis na babeczki maślane z dodatkiem kakao i krem budyniowy - też z kakao. Składniki na babeczki+ kakoSkładniki na krem+ 3 łyżki kakoJeśli decydujemy się na krem budyniowy warto przed robieniem babeczek przygotować sobie budyń i odstawić do przestudzenia. Babeczki przygotowujemy według przepisu.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni(...)dalej jest twarda (u mnie było tak z gorzką) można odciąć mały kawałek nożem i ugnieść przez chwilę w rękach - momentalnie zrobi się miękka.Krem przekładamy do szprycy i wyciskamy małe różyczki na przestudzonych babeczkach (ważne, żeby były zupełnie zimne - w przeciwnym razie rozpuszczą krem).Z czekolady plastycznej kulamy kulki na buzie, nosy i uszy misiów. Dla części misiów oczy

Ciastkozercy
Krem maślano-orzechowy 144

Orzechy włoskie są moimi ulubionymi, więc ten krem bardzo lubię i robię go od wielu lat. Jest idealny do przekładania ciast, ciasteczek i tortów czy wypełniania rurek oraz babeczek. Krem ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Z podanych proporcji wystarczy go np. do podwójnego przełożenia tortu o średnicy 22 cm.  Możecie również orzechy włoskie

Di gotuje
Babeczki czekoladowo-michałkowe 149

Pyszne babeczki dla fanów "Michalków" z kremem michałkowym. Babeczki wszystkim bardzo smakowały, ale dzieci wolały wersje bez kremu. Polecam wam. Przepis z bloga "Moje wypieki".  Krem lekko zmodyfikowałam, aby nadać mu gęściejszą strukturę.  Chciałam wypróbować nowe tylki do wyciskania kremu - tylki rosyjskie.  Stanowczo najlepszym kremem do zdobienia tymi tylkami jest krem maślany. Przepis na 12 babeczek(...)suchego patyczka).  Po upieczeniu studzić na kratce krem 250 ml śmietany kremówki (double cream) 250 g mascarpone  140 g posiekanych michałków Śmietanę podgrzać, dodać michałki i podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia michałków. Odstawić i schłodzić w lodówce kilka godzin.  Schłodzoną masę zmiksować z mascarpone.  Ozdobić schłodzone babeczki według uznania

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Babeczki red velvet z truskawkami 202

dzisiejszym obiedzie pojawili się moi przyszli teściowie, a ja z dumą wymalowaną na twarzy podałam na deser babeczki Red Velvet z owocową niespodzianką w środku i pysznym kremem na wierzchu. Babeczki okazały się strzałem w dziesiątkę - mięciutkie na wierzchu, z wnętrzem wypełnionym truskawką schowaną pod serkiem mascarpone. Potrzebne nam: Babeczki: - 1,75 szklanki mąki pszennej - niepełna łyżka kakao - 3/4 szklanki(...)truskawkę, uważając by nie rozwalić babeczki. Gdy wszystkie będą już wydrążone, należy umyć i odszypułkować truskawki (w tej kolejności!), po czym osuszone wkładać po jednej do babeczek.  Składniki na krem wkładamy do miski i miksujemy przez 5 minut na najwyższych obrotach. Gotowy krem nakładamy do szprycy cukierniczej z końcówką gwiazdą i dekorujemy babeczki. Należy przy tym pamiętać, żeby spomiędzy

W poszukiwaniu inspiracji
Strasznie czekoladowe babeczki 102

fot.2) . Formę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 -25 min, do tzw. "suchego patyczka". Gotowe babeczki wyciągnąć z formy i poukładać na kratce, żeby dobrze ostygły  (fot.3) .  Podczas gdy babeczki stygną, można zrobić krem kakaowy.  Masło przełożyć do miski. Za pomocą miksera utrzeć całość do momentu, aż masło będzie gładkie i bardzo jasne (około(...)dosypuj przesiane kakao. W tym momencie krem będzie bardzo sztywny. Dodać 1/4 łyżeczki soli i 4-6 łyżek śmietany kremówki. Wymieszać wszystko razem, aż krem będzie łatwy do rozsmarowania. Teraz czas na przygotowanie ciasteczkowych nietoperzy :) Do tego celu, potrzebne nam będzie 12 sztuk mini Oreo, 12 sztuk pojedynczych normalnych Oreo (po usunięciu kremu), 12 par oczek dekoracyjnych oraz niewielka ilość

Świat Ciasta
Babeczki na Halloween 189

kakao i proszkiem do pieczenia. W oddzielnej misce zmiksować jajka z mlekiem i olejem. Przelać masę do składników suchych i przemieszać łyżką, do momentu połączenia się składników.  Krem do babeczek-  Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Do śmietanki dodać czerwony barwnik i ubić mikserem. Dodawać do ubitej śmietany po jednej łyżce serka mascarpone i miksować na jak najmniejszych(...)obrotach. Wstawić do lodówki. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Nagrzać piekarnik do 190 stopni i piec przez 20 minut. Odstawić by przestygły. Babeczki udekorować kremem. Przepis dodaję do akcji

pink envelope
Cupcakes migdałowo-brzoskwiniowe 182

wykładamy papilotkami. Napełniamy otwory ciastem do 3/4 wysokości formy. Blaszkę wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 25 min, do tzw. suchego patyczka. Wystudzone babeczki dekorujemy kremem. Krem: Kostkę miękkego masła ucieramy z 6 łyżkami cukru pudru. Dodajemy zmiksowane na mus trzy połówki brzoskwini z puszki i 2 łyżki amaretto. Miksujemy jeszcze przez minutę, do uzyskania(...)gładkiej masy. Babeczki dekorujemy kremem, oczywiście w dowolny sposób, ale najwygodniej jest zrobić to przy użyciu rękawa cukierniczego

wcinaj to
Muffinki czekoladowo-bananowe według Nigelli (przepis zmodyfikowany) 301

przesiane składniki z masą bananową i dokładnie wszystko wymieszać. Foremkę do muffinek należy wyłożyć papilotkami. Następnie uzupełnić je masą (proponuję postarać się i uzupełnić papilotki podobną ilością masy, żeby babeczki po upieczeniu były tej samej wielkości). Proszę pamiętać, żeby nie nalewać za dużo masy, ponieważ, gdy zaczną rosnąć - mogą się wylać z foremek (chyba żadna z nas, nie lubi czyścić(...)garnka). Budyń odstawić do ostygnięcia. Następnie miksujemy go dodając masło do pożądanego efektu. Jeśli masa ma odpowiednią konsystencję należy dosypać wiórki kokosowe oraz czekoladę - jeszcze chwilę miksować. Ozdobić babeczki kremem i poukładać na nich plasterki bananów oraz posypać wiórkami kokosowymi i czekoladowymi

The Sweet Damsel
Babeczki limonkowo-kokosowe 149

odkrycia kremu limonkowego zakochałam się w tym smaku. Tym razem proponuję małe łakocie na jeden kęs.  Kruche babeczki z delikatnym kremem limonkowym na bazie mleka kokosowego,bitą śmietaną oraz płatkami kokosowymi. Pycha.  Polecam też tartaletki z kremem limonkowym w nieco innym wydaniu, na które przepis znajdziecie tu BABECZKI LIMONKOWO-KOKOSOWE Składniki: (na ok.15/16 szt) babeczki: 3 żółtka(...)minut. Studzimy. krem: Jajka mieszamy z cukrem, mlekiem kokosowym, sokiem z limonek oraz skórką i mąką. Gotujemy do uzyskania kremu o gęstości budyniu. Wystudzony krem miksujemy z masłem w temperaturze pokojowej. Masą napełniamy babeczki. wierzch: Śmietanę lub śmietankę kokosową ubijamy z cukrem pudrem.Nakładamy na wierzch babeczek. Całość posypujemy skórką z limonki oraz prażonymi na suchej patelni płatkami kokosowymi (płatki

Bon appetit mon amie
Czekoladowe babeczki z kremem z batatów 107

cytryny. Zawartość wlewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy. Ciasto wykładamy do 12 foremek na babeczki wyłożonych silikonowym lub papierowym wkładem. Pieczemy w temperaturze 175 stopni C (ja używam termoobiegu) przez około 20-25 minut. Upieczone babeczki zostawiamy do przestygnięcia i przygotowujemy krem z batatów (tak jak w tym przepisie ). Obieramy bataty ze skórki, myjemy, kroimy w kostkę(...)miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Czekoladowe babeczki z kremem z batatów pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Domowa nutella 1144

najważniejsze bez chemii i żadnych innych dodatków. Jednak , aby była gładka musimy dość długo miksować, aby nie wyczuwalne były kawałeczki orzechów. Bardzo dobre są naleśniki z tym kremem, babeczki czy tak jak robią moje chłopaki wyjadają łyżeczką ze słoiczka. Składniki: 300 g orzechów ziemnych niesolonych 200 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru (lub według

O kuchni z uczuciem
Wielkanocne babeczki szpinakowe 319

Babeczki szpinakowe wbrew pozorom smakują jak zwykle babeczki. Kolor zielony to kolor budzącej się wiosny i Wielkanocy, dlatego nie może zabraknąć ich na Waszym świątecznym stole. Nie wspominając o zdrowotnych właściwościach szpinaku. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 20 sztuk Składniki: 400 g mrożonego szpinaku (najlepiej rozdrobniony) 2 szklanki mąki(...)Śmietanę ubić na sztywno z fixem oraz cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i na najmniejszych obrotach miksera połączyć ze sobą. Wyciąć cześć babeczki, która wystaje ponad formę. Udekorować babeczkę kremem, posypać ją pokruszonym odkrojonym ciastem i ułożyć na górze małe jajeczka. Krok po kroku: 1. Zmielić szpinak 2. Ubić białka 3. Dodać cukier

KuchniaWeDwoje.pl
kruche babeczki z kremem patissiere 171

składniki na kruche babeczki: 230 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g masła, schłodzonego 70 g cukru pudru 1 żółtko 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier puder, sól, żółtko oraz masło. Wszystko siekamy, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulkę, wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy przez ok. 60 min. w lodówce. Po tym czasie ciasto(...)ognia. Przykrywamy krem np. folią spożywczą, tak aby folia przylegała do kremu, zapobiegnie to powstanie „kożucha”. Odstawiamy do wystudzenia. wykonanie babeczek: Spód każdej babeczki smarujemy galaretką porzeczkową. Wykładamy porcję kremu. Wierzch dekorujemy dowolnymi owocami

Domowy Smak Jedzenia
Waniliowy krem do dekoracji babeczek 187

kogo: dla tych, dla których bardzo łatwy krem do babeczek wydaje się zbyt tłusty dla fanów dekorowania babeczek dla chcących wykonać babeczki "jak z cukierni" Składniki: 125g miękkiego masła 250g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego łyżka mleka posypki dekoracyjne itp. Wykonanie: Utrzeć masło w misce na jasną masę. Masa musi stać się puszysta (i wyglądem przypominać bitą śmietanę(...)spróbowaniu czujecie grudki cukru tzn. że trzeba mieszać dalej). Dodać ekstrakt waniliowy i łyżkę mleka. Jeśli krem jest zbyt gęsty można dodać jeszcze więcej mleka.  Krem można nakładać na babeczkę za pomocą łyżki lub wycisnąć rękawem cukierniczym.  Udekorować posypką.  Kremu wystarczy do dekoracji ok. 12-15 babeczek. Do dekoracji polecam szczególnie babeczki z colą i babeczki waniliowe

Mania Wypiekania