podzielić się z wami przepisem na te cudowne smakołyki. Babeczki , po angielsku cupcakes (proszę nie mylić z muffinkami) to małe ciasta wielkości filiżanki. Idealne do zaserwowania jako jedna porcja dla jednej osoby. Wierzch idealnej babeczki powinien być płaski lub lekko, równomiernie zaokrąglony . Dzięki temu babeczki znakomicie nadają się do dekorowania kremem, lukrem lub masą cukrową. Babeczki dyniowe, dzięki zawartości dyniowego(...)foremki w ⅔ ich wysokości. Piecz babeczki w temperaturze 180*C, w piekarniku z termoobiegiem przez 14-16 minut. Pod koniec pieczenia sprawdź za pomocą patyczka czy babeczka jest dobrze upieczona. Umieść patyczek w centralnej części babeczki, jeśli końcówka wyjdzie sucha oznacza to, że babeczki są upieczone. Poczekaj aż babeczki wystygną. Ja udekorowałam swoje, kremom maślanym na mleku skondensowanym. A dodatkowo
SmartBake.pluczyniłam. Spokojnie możecie zrobić zamiast listków 2-3 dodatkowe babeczki. Wylepione foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC i pieczemy na złoty kolor, ok 18 minut (jeśli mamy listki, to te pieczemy znacznie krócej, ok 10-12 minut). Upieczone babeczki, po ok 5 minutach wyciągamy ostrożnie z foremek i studzimy. Krem czekoladowy: Orzechy prażymy na suchej patelni. Gorące przekładamy(...)upływie 2 minut mieszamy do całkowitego połączenia. Kremem uzupełniamy ostudzone babeczki, pozostawiając ok 2mm od góry. W krem wkładamy po kilka orzechów laskowych. Pozostałym kremem smarujemy listki. Ja zrobiłam to przy pomocy sylikonowego pędzelka. Odstawiamy do lodówki by całkowicie stężały- zarówno babeczki jak i listki. Krem z likierem: Mascarpone ubijamy z cukrem pudrem, a następnie powoli dodajemy likier „Słony
Kuchnia w czekoladzienożem ( patrz FILM ). Z babeczek wydrążamy środek przy pomocy noża lub wykrawacza do muffinów, patrz film (wykrojone ciasto zachować). 6. W środek każdej babeczki włożyć 1 łyżeczkę konfitury. Wykrojone ciasto przyciąć i nakryć nim nadzianie. Krem: 7. Śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, aromatem i fixem (na początku radzę ubijać na niskich obrotach, ponieważ może chlapać(...)użyłam Wilton M1) i dekorujemy nim babeczki. Wyciskamy wysokie rozetki ( patrz FILM ). 10. Przed samym podaniem w krem wkładamy opłatek z postacią. Opłatek będzie się troszkę topił na kremie śmietanowym. Babeczki FROZEN posypałam jeszcze ozdobnym, białym cukrem. Udanych wypieków:) Sklepy: Opłatki z postaciami – Allegro Niebieskie, foliowe papilotki – Squires Kitchen Barwnik spożywczy w żelu FC BŁĘKIT – Słodka Pasja Barwnik neonowy
Mała CukierenkaDouble Chocolate Spośród wielu babeczek, których próbowałam moim zdecydowanym faworytem ciągle zostają czekoladowe. Walentynkowe Double Chocolate, które chciałabym Wam zaproponować są super słodkim połączeniem czekoladowych babeczek (przepis znajdziecie tu) i podwójnie czekoladowego kremu. Do tego jeśli chcielibyście zrobić komuś miły prezent na pewno przyda się odpowiednia dekoracja. Składniki na babeczki czekoladowe znajdziecie tu Składniki na podwójnie czekoladowy(...)być płynna. Masło miksujemy i dodajemy po łyżce zimny budyń i rozpuszczoną czekoladę. Masę cukrową ugniatamy chwilę w dłoniach, żeby zmiękła, wałkujemy na cienki placek i wycinamy serduszka.Przestudzone babeczki dekorujemy kremem, serduszkami i cukrowymi koralikami.Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyciekawe dekoracje dla chcących zaprosić wiosnę do swojego domu dla kwiatożerców :) Składniki: pianki marshmallows (mini i duże) ok. 100g lukier lub serek mascarpone z cukrem pudrem lub inny krem do dekoracji babeczek np. ten czekoladowe drażetki np. M&M's (kilka sztuk) kolorowy cukier (opcjonalnie) Wykonanie: Upiec swoje ulubione babeczki, wystudzić je, a następnie ruszyć do pracy. Pianki mini(...)marshmallows przeciąć na pół po przekątnej - tak jak widać na zdjęciu. Przecięte pianki można zostawić bez kolorowania lub pokolorować kolorowym cukrem (opis poniżej). Babeczki posmarować ulubionym kremem lub lukrem. Na środku babeczki umieścić M&M'sa a następnie wokół niego przyklejać płatki. Ilość płatków zależy od Waszej pomysłowości i cierpliwości. Z dużymi piankami postępujemy podobnie, jedynie zmieniając sposób cięcia
Mania Wypiekaniadawno nie było' ;) Wczoraj późnym wieczorem kręciłam więc ciasto, bo ze względu na panującą na zewnątrz temperaturę nie dałam rady odpalić piekarnika w trakcie dnia. Dziś dorobiłam nutellowy krem i udekorowałam babeczki jeżynami, które zrywałam chwilę po 8 rano z dziadkowego ogrodu. PS jeszcze wczoraj o 23 kilka ciepłych babeczek zniknęło ;) Składniki (8 sporych babeczek) 100 g miękkiego masła(...)dopełniać ciastem. Piec przez 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Krem 125 g mascarpone duża łyżka nutelli świeże jeżyny Wymieszać serek z nutellą i dekorować kremem wystudzone babeczki. Dekorować świeżymi jeżynami. moje babeczki nadziewałam domowym dżemem z jeżyn, bez pestek, który ręcznie przeciera mój Dziadek :) (owoce też są z własnej hodowli
Słodkie inspiracjejest coś lepszego od kubka parującej kawy w zimowe popołudnie? Jest. Kawowe babeczki! Niepowtarzalny smak i aromat można uzyskać dodając do ciasta przestudzone espresso, jeśli jednak goście są już tuż tuż i nie ma czasu na parzenie i strudzenie kawy wystarczy dosypać do ciasta kilka łyżeczek kawy rozpuszczalnej (ciiiii... nie trzeba się do tego przyznawać).Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki(...)piecu możemy wykorzystać na zrobienie kremu (zobacz link tutaj). Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić "do góry nogami" lub poukładać na kratce, żeby ostygły.Wystudzone babeczki dekorujemy kremem i orzechami. Możemy wykorzystać także czekoladową polewę - gotową lub zrobioną własnoręcznie. Do zrobienia polewy można wykorzystać miniatrurowe naczynie do fondue. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, dodajemy nieco mleka lub wody
CiastkozercyPrzepyszne czekoladowe babeczki z aksamitnym kremem czekoladowym i chrupiącymi płatkami śniadaniowymi o różnych smakach to kolorowe i uroczo prezentujące się mini wypieki idealne dla dzieci . Spody babeczek są delikatne w smaku, puszyste, wilgotne, aromatyczne i rozpływają się w ustach. Masa na bazie kremówki i czekolady o bardzo kremowej, aksamitnej konsystencji idealnie komponuje się z cało ścią tworząc przepyszne babeczki, któr(...)kremówkę z rozpuszczoną czekoladą ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo miksować ponieważ może wytrącić się masło). Pod koniec ubijania dodajemy fix. P owstały krem nakładamy na babeczki za pomocą szprycy. Dekorujemy płatkami ś niadaniowymi Lubella . Moje posty
Słodka StronaJogurtowe babeczki z truskawkami, jaglanym kremem Rafaello i... z zakalcem. A co? Zdarza się! A blog założyłam nie tylko po to, by chwalić się sukcesami, ale i porażkami na drodze mojej ,,kucharskiej kariery". :P Ach, tak się cieszyłam na rozpoczęcie sezonu truskawkowego! Postanowiłam upiec z tej okazji te małe smakołyki zwane babeczkami czy, jak kto woli, muffinkami. Jeszcze(...)mikrofalówce z dodatkiem odrobiny mleka. Połączyć z kaszą, wiórkami kokosowymi i cukrem. Dokładnie zblendować na gęsty krem, a następnie przełożyć do lodówki na czas pieczenia i studzenia babeczek. Gotowe udekorować kremem za pomocą szprycy lub zwyczajnie rozsmarować go na wierzchu każdej muffinki. Na koniec dodać połówki truskawek. I gotowe
Kuchnia EllieWyśmienite kruche babeczki z kremem budyniowym i truskawkami . Są bardzo smaczne i efektowne , swoim wyglądem skuszą każdego . Składniki: Ciasto kruche: 330 gram mąki 100 gram cukru pudru 3 żółtka 150 gram masła Krem budyniowy: 0,5 litra mleka 2 żółtka 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 250 gram masła roślinnego Dodatkowo(...)miksujemy mikserem.Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym ,dodajemy rozmieszane mleko z budyniem i gotujemy budyń. Masło ucieramy do białości,ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Kremem wypełniamy upieczone babeczki. Truskawki oczyszczamy z szypułek , myjemy i osuszamy . Dekorujemy babeczki wkładając w środek każdej babeczki po całej truskawce a po bokach układamy truskawki przekrojone na połowę . Babeczki są najlepsze
Bajeczna KuchniaMocno cytrynowe babeczki i cytrynowy krem. Są to babeczki, które pierwszy raz przyozdabiałam szprycą - i love it! Babeczki te są idealne do porannej czy popołudniowej kawki. Babeczki należą do tych zbitych, a nie do tych, co konsystencją przypominają puszyste muffinki. Polecam, nie tylko dla miłośników cytrynowych wypieków. 'cytrynowe babeczki' Składniki: - 125g + 75g miękkiego masła - 125g + 125-150g cukru pudru(...)piec 15-20min, do tzw. "suchego patyczka"). Pozostałe składniki (masło, cukier puder, sok i skórkę z cytryny) utrzeć na bardzo puszystą masę (miksować min.10 minut). Krem przełożyć do szprycy i dekorować babeczki. Smacznego! ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu/ Jeżeli nie posiadacie formy na muffinki,bądź pieczecie je bardzo rzadko, polecam Wam papilotki na stelażu . Nie potrzebujemy do nich specjalnej
CookYourselfCzytając nazwę przepisu można się pomylić i pomyśleć, że to wytrawne babeczki. Nic bardziej mylnego :) Chociaż ich głównym składnikiem jest fasola, krem zawiera szpinak a w dodatku całość jest bez cukru to jak najbardziej jest to słodki deser :) Babeczki są bardzo delikatne, wprost rozpływają się w ustach. Świetnie komponują się z owocowym kremem który dzięki szpinakowi ma piękny, intensywny kolor(...)następny dzień lekko solimy i na małym ogniu gotujemy ją w tej wodzie do miękkości ( przez około 60-70 minut). Wystudzoną obieramy z łupinek […] Artykuł Fasolowe babeczki z kremem szpinakowym i owocami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogFantastyczne babeczki z dodatkiem budyniu, udekorowane słodkim kremem kakaowym i czekoladowymi kuleczkami. Szybkie i proste w przygotowaniu, nie wymagają specjalnych umiejętności. Polecam! Składniki:(na około 10-12 babeczek) Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej tortowej 1 opakowanie (40 g) budyniu czekoladowego (proszek!) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szkl. cukru 1 duże jajko w temperaturze pokojowej(...)czasie wyjąć i pozostawić do wystudzenia. 2. Krem kakaowy: Masło utrzeć z cukrem pudrem i kakao do puszystości. Pod koniec ucierania dodać ekstrakt i mleko, zmiksować. 3. Ostudzone babeczki udekorować kremem i czekoladowymi kulkami. Smacznego
Nastoletnie Wypiekanienadają się zarówno do dań słodkich jak i słonych, komponują się wspaniale z mięsem czy rybami. Stanowią również doskonały składnik deserów. Ostatnio na imieniny mojego taty przygotowałam kruche babeczki z kremem na bazie soku i skórki z limonki oraz mleka kokosowego z bitą śmietanką. Niestety nie miałam czasu na przygotowanie korpusów do babeczek więc użyłam gotowych, kupionych w markecie(...)limonek oraz skórką i mąką. Gotujemy do uzyskania kremu o gęstości budyniu. Jeśli masa jest zbyt luźna można zagęścić ją kolejną łyżką maki. Studzimy. Wystudzony krem miksujemy z masłem w temperaturze pokojowej. Masą napełniamy babeczki. Śmietanę ubijamy z dodatkiem śmietan-fixu, a następnie dosładzamy cukrem pudrem. Dekorujemy wierzch babeczek i posypujemy je skórką z limonki. Smacznego
Życie ze smakiembabeczek. Do każdego otworu włożyć papilotkę i nakładać ciasto do 3/4 jej wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż babeczki będą rumiane. (do tzw suchego patyczka). Wyjąć i wystudzić Krem 400 ml śmietany kremówki 200 ml masy krówkowej 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (ilość według własnego smaku) 1 łyżeczka żelatyny Delecta(...)pudrem. Dodać serek mascarpone, masę krówkową oraz żelatynę rozpuszczoną w małej ilości zimnej wody, a jak napęcznieje lekko podgrzać i wlać cienkim strumieniem stale miksując do kremu. Krem nakładać na babeczki za pomocą rękawa cukierniczego. Posypać posypką karmelową. babeczki krówka z kremem krówkowym
O kuchni z uczuciem