wieczory. Z nowym zapasem sił, których musi nam wystarczyć do następnego lata. Ze smakiem domowych wiejskich serów odkrytych na pachnącym brzoskwiniami targu, pośród tętniących niezrozumiałym gwarem stoisk z kwiatami, arbuzami, niezwykłej urody bakłażanami, miniaturowymi kapustami, makaronami, kogutami, kaczkami i wielkimi jak balie kociołkami (do gotowania nad paleniskiem). Z nowymi foremkami (hurraaaa), miseczkami i pięknym naczyniem do pomidorów. Z ponad tysiącem
KUCHARNIAsię też nie śmieję;). Wstaniemy bladym świtem, by zagnieść ciasto na chleb, upiec bułki, placek drożdżowy i całą blachę ciasteczek. W środku siarczystej zimy zamarzy nam się soczysty, dojrzały arbuz i postawimy na nogi pół świata, by w końcu opętani tym szaleństwem wbić zęby w soczysty miąższ i ścierać spływający po brodzie sok. Popędzimy na drugi koniec miasta, do jedynego
KUCHARNIAkostki masła (miękkiego) 1 łyżka śmietany 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru. na krem 1 mała śmietanka 30 % 1 łyżka cukru pudru 1 śmietanfix aromat wiśniowy kiwi, arbuz i winogrona różowe A jak to zrobić: Zagnieść ciasto z wszystkich podanych wyżej składników i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na płat o grubości
Kuchnia w opałachSkładniki: - 3 szklanki pokrojonego w kostkę wydrylowanego, schłodzonego arbuza - 1 szklanka szpinaku - 1 szklanka mrożonych truskawek - 2 łyżki stołowe chia - 2 łyżeczki świeżego soku z cytryny - 20 świeżych liści mięty - szczypta soli morskiej Miksuj w blenderze wszystkie składniki do uzyskania gładkiej konsystencji. Wartość kaloryczna: 226 kcal Nasionka Chia znajdziecie w sklepie SKWORCU , jedynie 4,95zł/80g
Zdrowie na języku :Pserwatka, inulina, jagody goji czy nawet nasze ukochane, soczyste pomidory. Jest również "kącik" kosmetyczny . Skupiony głównie na dobroczynnym działaniu przeróżnych rodzajów olejów. Wiedziałyście, że istnieje olej z pestek malin, arbuza, truskawek, czarnej porzeczki czy wiśni? Bo ja nie! I dzięki "Dojrzałej i szczupłej" miałam takową okazję, aby je poznać i dowiedzieć się o ich cennych zaletach. Autorka poświęciła także kilka
Zdrowie na języku :Pktóre użyć w danym momencie. Ogród dostarcza mi codziennie porzeczki - czerwone i czarne, zielony agrest i maliny, codzienna porcja jagód zebranych przez mojego Dziadka, czereśnie z sadu i soczyste arbuzy z pobliskiego targu. Ach <3 Żyć nie umierać! Brakuje mi tylko jednego, mojego obiektywu który pożyczyłam rodzicom na wyjazd nad morze. Czas się uśmiechnąć do Braciszka, bo szkoda
Słodkie PrzyjemnościIngredients:watermelon peeled, prickly pear peeled, grapes, blueberries Składniki:arbuz obrany,opuncja obrana ze skóry,winogrona,borówkiArrange the fruit in the bowl. Chill in the fridge before serving.You can use different fruits flavors and imagination are the most important in the kitchen.Należy poukładać owoce na talerz. Schłodzić przed podaniem. Można dodac innych owoców, smaki i wyobraźnia są w kuchni
Kulinarna rozmowamust have na szwedzkich imprezach i ze Szwecji ten przepis właśnie pochodzi:) Bardzo popularny również w Finlandii i Estonii. Najłatwiejszy tort jaki robiłam, no może zaraz po Torcie z arbuza:D Tort w niecodziennym wydaniu, bo zrobiony z ... kanapek, a dokładnie chleba tostowego przekładanego całą masą pysznych rozmaitości: wędzonym łososiem, jajkiem, rukolą, szynką, świeżym ogórkiem, a także kremowym serkiem
Słodko-Słony Świat Ilonypieczonym kalafioremFarrotto z grzybamiSałatka z pszenicy farroŚlimaki z dynią i szpinakiemHtipitiMakaron z sosem a'la ratatouilleSpeghetti po genueńskuGrillowane bakłażany z tzatzikiBriami, grecka zapiekankaSałatka z pomidorów i mozzarelliSałatka z arbuzem i fetąRoladki z cukiniiSałatka z fasolki i groszkuSałatka z cukinii i fasolkiPlacki z cukinii i fetyTarta ze szpinakiem i fetąMłode ziemniaki w zielonym sosieFrancuska zupa szczawiowaJajka zapiekane z botwinkąNajprostsze grillowane szparagiZielony
Chilli Czosnek i OliwaPodobne podanie owoców widziałam kiedyś w Internecie. Składniki:dowolne 3 owoce u mnie:mangoarbuztruskawka (ładniej wygląda z kiwi)kulka mozzarellisos klonowymięta do dekoracjiOwoce kroimy w
Bon Appetit Małgorzatyjabłkiem Sałatka śledziowa z pieczarkamiSałatka śledziowa z zielonym groszkiem Sałatka świąteczna ISałatka świąteczna II Sałatka warstwowa z kalafiorem Sałatka warstwowa z tuńczykiemSałatka wielowarzywna z kapustą pekińską Sałatka z arbuza i fetySałatka z brokułem, fetą i pomidoramiSałatka z brokułem, fetą i szynkąSałatka z brokułem i makaronem Sałatka z buraczków z czerwoną fasolą Sałatka z czerwoną fasolą Sałatka z kalafiora
Kuchnia domowa AnikurczakiemSałatka z tortellini, ogórkiem, szynką, kukurydzą, żółtym serem i szczypiorkiemSałatka z tortellini, szynką, papryką, ogórkiem i kukurydząSałatka GyrosSałatka z brokułami, kurczakiem i paprykąSałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydząSałatka z arbuzem i serem fetaSałatka z selerem konserwowym, szynką i ananasemSałatka z rukolą, kurczakiem, pomidorami i oliwkamiSałatka z papryką, brokułami i żółtym seremSałatka z nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowymOryginalna sałatka
Kulinarne Przebojesmakować wyśmienicie.Jedynie czego kategorycznie zmieniać nie wolno, to dodatek słodkiego sosu balsamicznego! ;)))Jak najbardziej polecam- jest rewelacyjna! :) Sałatka 1 porcja:* roszponka- 1 garść* melon cantaloupe- 4-5 kulek* arbuz- 4-5 kulek* truskawki- 4-5 szt.* ananas- 1 plaster* rodzynki- 1 garśćSos balsamiczny:* ocet balsamiczny- 1/3 szklanki* miód- 1 czubata łyżkaSałatka:Umytą i osuszoną roszponkę ułożyć na talerzu
Kraina Miodem Płynącarównież est dzięki temu niesamowicie ułatwione! PRZED ZŁOŻENIEM: PO ZŁOŻENIU:( jak widać nie dość , że spokojnie zmieścił się pod półkę, to jeszcze obok bez problemu wcisnęłam dużego arbuza )Garnek zdał test na 6! ***INFORMACJE:Garnek + pokrywka pochodzą z linii Click&Cook.Ma 24 cm średnicy.Produkty te przeznaczone są głównie wszędzie tam gdzie miejsce lub waga są kluczowymi
Ostra na Słodkogotowanie i nastrój domowej kuchni. Z tej okazji zamiast tortu przygotowaliśmy koreczki na melonie.( pomysł podpowiedziany przez Beatkę B. którą serdecznie pozdrawiamy) Składniki:-melon lub arbuz-papryka-pomidorki koktajlowe-winogrona-śliwki-salami-kabanosy-sery Melonowi dla utworzenia podstawy odcinamy spód bez naruszania miąższu.Ustawiamy go na talerzu.Wędliny, sery, warzywa i owoce kroimy dowolnie
Maminek kulinarny