arbuz - 1708 przepisów (strona:101/114)

Podsumowanie Roku 203

Souvlaki  http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/souvlaki.html 3. Rolada Serowa  http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/rolada-serowa-z-oliwkami-i-pieczarkami.html 4. Białko   http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/biako.html 5. Naleśniki Inaczej   http://kulinariada.blogspot.com/2013/05/nalesniki-inaczej.html 6. Chłodnik z Arbuza   http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/orzezwiajacy-chodnik-z-arbuza-z-serem.html 7. Placki ziemniaczane   http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/placki-ziemniaczane.html    8.  Ciasto Bounty z Bananami   http://kulinariada.blogspot.com/2013/11/ciasto-bounty-z-bananami.html 9. Marynowany czosnek  http://kulinariada.blogspot.com/2013/11/marynowany-czosnek-w-chilli.html

NaKońcuJęzyka
Greckie wakacje cz. 1 - Kulinarny pamiętnik z wyjazdu na Kos 135

kawałek na obszarze całej wyspy. Mają formę prostych blaszanych bud umieszczonych tuż przy polu. Do kupienia: pomidory, ogórki, cebula, papryka (różne odmiany), bakłażany (różne odmiany), sałata, okra, arbuzy, melony i winogrona. Mam nadzieję, że powyższe informacje wam się przydały i zachęciły was do spróbowania greckiej kuchni. Zapraszam was w przyszłym tygodniu na kolejny wpis na temat Grecji. Kalinichta

Chilli Czosnek i Oliwa
Greckie wakacje cz. 2 - Pamiątki z Grecji (kulinarne i nie tylko) 204

wąskie bloki marynowany jest w zalewie z czerwonego wina . Tradycja jego przygotowywania pochodzi jeszcze z czasów starożytnych. Jedzony jest jako przekąska do wina lub ouzo , a w połączeniu w arbuzem stanowi podobno typową przekąskę rolnika z Kos. Idealna pamiątka dla miłośników serów i wina . Jako, że ja się do nich zaliczam, przywiozłam słoiczek ze sobą:) Miód tymiankowy, piniowy, orzechy zatopione

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z pomidorów i mozzarelli w letnim sosie ziołowym 206

który sprzedaje to pyszne warzywo w różnych wielkościach, odmianach i wszystkich kolorach tęczy:) Ostatnio moim ulubionym stał się cudownie słodki pomidor żółty, który wykorzystałam np. w letniej sałatce z arbuza .  Letnie pomidory są pyszne, słodkie i tak ładnie wyglądają, że niewiele trzeba, aby stworzyć z nich atrakcyjną potrawę. Wystarczy dodać plasterki sera mozzarella i zioła , aby otrzymać pyszną sałatkę

Chilli Czosnek i Oliwa
Podjadać trzeba z głową 195

pestkami dyni, czy słonecznika. Bakalie są nie tylko bardzo smaczne, ale też są cennym źródłem witamin. Sezonowymi owocami, zimą mogą to być jabłka, banany, pomarańcze, czy też mandarynki, latem arbuzy, truskawki, czereśnie, brzoskwinie. Warzywami, świeże pokrojone w słupki, ćwiartki np. ogórki, marchewki, rzodkiewka Chipsami z jabłek lub gruszek, najlepiej przygotowane w domu w suszarce do warzyw, czy w piekarniku, Wystarczy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ajwar pasta bałkańska 205

Wracamy do przetworów na tegoroczną zimę... przenosząc się od razu na gorące Bałkany.. co powiecie na zrobienie kilku słoiczków domowego ajwaru? To lekko pikantna pasta

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dietetyczne smoothie arbuzowo- porzeczkowe! 132

Dietetyczne orzeźwienie, słodko- kwaśne, gaszące pragnienie, jednym słowem - IDEAŁ ;-) SKŁADNIKI: - 1/4 średniego arbuza schłodzonego w lodówce - koszyczek porzeczek czerwonych - 4 słodziki - 5 kostek lodu opcjonalnie - świeże listki miętki Składniki miksujemy blenderem na gładką masę, pijemy od razu! Przepyszne ;-D SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI
Roladki z łopatki wieprzowej w sosie musztardowo - miodowym 253

sezonowych, prawdziwe mięsa od prywatnych hodowców, w końcu trzeba wspierać naszych dobrych i wspaniałych  rolników, a nie tą tanią, chińską, chemię wyhodowaną na wacie szklanej "pomidory o smaku arbuza" można i tak.. hehe :) Teraz jest czas przedświątecznych przygotowań więc dzisiejsza tematyka bazarowa na tym polegała, wszędzie pełno orzechów, suszonych grzybów, kwaszonej kapusty na świąteczny bigos. choinek, jemioły, stroików

Zainspiruj się kuchnią
Smoothie arbuzowo-malinowe 96

przyjemny ... można zaangażować w przygotowanie dzieciaki ^^ będą miały dużo frajdy :) Idealnie chłodzi i można powiedzieć że jest prawie dietetyczny :) *** Smoothie arbuzowo-malinowe *** ( 1 porcja ) 100 g świeżych malin 100g arbuza 3 kostki lodu 2 gałki lodów śmietankowych 4 łyżki stołowe mleka 1. Owoce wkładamy do blendera i miksujemy ( osobiście wole gdy owoce nie są do końca zmiksowane lecz to już

ciemna strona patelni
Lemoniada arbuzowa 128

takie upały jakie panują od kilku dni ten napój jet najlepszym, orzeźwiającym ratunkiem. Smaczny koktajl z arbuzem, cytryną i limonkami. A jeśli dodamy do niego jeszcze alkohol będzie to idealny napój dla dorosłych. Przyjemnie chłodzi i wybornie smakuje. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
5 porcji dziennie 140

informacje na temat owoców i warzyw o wysokim indeksie glikemicznym*. Owoce: banan dojrzały 60 melon 60 morele z puszki 60 ananas z puszki 65 rodzynki 65 daktyle suszone 70 arbuz 75 Warzywa: ziemniaki 70 - 90 kukurydza 70 burak 64 dynia 75 groszek zielony 40 fasola kolorowa 45 rzepa Indeks glikemiczny - określa szybkość ciśnienia krwi w organizmie po spożyciu danego produktu

Truskawkowa Fiesta
Co należy jeść w upalne dni? 547

ciała. Jak zwykle unikamy wody i żywności w których najwięcej się jej znajduje. Woli zajadać się fast foodami, gazowanymi i kolorowymi napojami. Pora to zmienić! Owoce bogate w wodę: arbuz pomarańcz grejpfrut jabłko melon truskawki gruszka śliwki porzeczki czereśnie mango Warzywa bogate w wodę: brokuł pomidor ogórek seler naciowy sałata szparagi Przede wszystkim owocowe i warzywne koktajle, które dostarczają

Truskawkowa Fiesta
Orzeźwiające Smoothie Arbuzowo-Melonowe II 212

rolki. Podczas jazdy popijałam je i nie brakowało mi wody, bo orzeźwiało idealnie. Polecam! Składniki na ok. 500 ml: 1/2 melona (u mnie żółty) kilka dużych kostek zamrożonego arbuza 1 gałązka świeżej mięty sok z 1/2 cytryny Wykonanie: Wszystkie składniki wrzuciłam do blendera i zmiksowałam. Napój od razu jest gotowy do spożycia. Jeśli po jakimś czasie zacznie oddzielać Wam się

Blondynka Gotuje
Orzeźwiające Smoothie Melonowo-Arbuzowe z Chia 173

również po treningu. U mnie wpisuje się do stałego menu.    Składniki na około 500 ml: 1/2 melona (u mnie był to żółty) kilka dużych kostek zamrożonego arbuza 1 gałązka świeżej mięty (same listki) 1 malutka garstka jagód sok z 1/2 cytryny 1 łyżka nasion Chia  Skworcu (dzień wcześniej zalanych połową szklanki wody)   Wykonanie: Nasiona Chia

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania