Jak dodać sobie energii w każdym momencie dnia? Wypić ZDROWE... Artykuł ZDROWE SMOOTHIE Z JARMUŻEM, BAZYLIĄ I OWOCAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEBardzo dobry, pełen smaków drink. Idealny w gorące słoneczne dni. Zrobiłam sorbet sama, ale również można użyć kupnego. Do pokala wlać rum, Campari wymieszać. Napełnić do
Kuchnia PokoleńMoimi ulubionymi owocami początku lata zawsze były czereśnie i morele. Nadal tak jest, ale w tym roku mam wyjątkowy apetyt na truskawki - co dzień ze smakiem
Kasia SarnaJak dodać sobie energii w każdym momencie dnia? Wypić ZDROWE... Artykuł ZDROWE SMOOTHIE Z JARMUŻEM, BAZYLIĄ I OWOCAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINELato, lato i ciepełko i potem upał i ja to kocham. Uwielbiam lato i upały i nigdy nie mam ich dość, może przeprowadzę się do Andaluzji
Moje Małe CzarowanieWrzesień a z nim w naszych domach małe rewolucje. Dzieci wracają do szkół, rytm dnia ulega znowu zmianie. W szkołach również od września rewolucje, ale sklepikowe
Bernika - moj kulinarny pamietnikUpaaał 7 kilo żywej wagi (wiem – to nie jest rekord, ale więcej przydźwigać w taką pogodę bym nie mógł). Do lodówki. Niech się schładza. Jadam
Mam To Na WidelcuWykorzystanie rolady jako spodu i boków ciasta juz gdzieś widziałam wcześniej, dlatego inicjatorem się nie okrzyknę. ;) Jest to na prawdę świetne rozwiązanie i chyba się ze
MamaOskarkaJak już pisałam wcześniej i wiecie już że chia to nasiona szałwii hiszpańskiej bardzo zdrowe i do tego idealnie nadają się do deserów. Tym razem wykorzystałam
Moje Małe CzarowanieTe hiszpańskie koktajle to też pamiątka po podróży. Ponieważ w Andaluzji temperatura w cieniu w dzień wynosi latem +40 kilka stopni takie koktajle orzeźwiające sprzedawane są
Moje Małe CzarowanieMoze warto zamienic niesmiertelna karkowke,zeberka,czy kielbaski na grillowanego lososia.Jestem pewna,ze cieszylby sie powodzeniem na kazdym ogrodowym przyjeciu .Jest to mieso,ktore dosc latwo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Souvlaki http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/souvlaki.html 3. Rolada Serowa http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/rolada-serowa-z-oliwkami-i-pieczarkami.html 4. Białko http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/biako.html 5. Naleśniki Inaczej http://kulinariada.blogspot.com/2013/05/nalesniki-inaczej.html 6. Chłodnik z Arbuza http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/orzezwiajacy-chodnik-z-arbuza-z-serem.html 7. Placki ziemniaczane http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/placki-ziemniaczane.html 8. Ciasto Bounty z Bananami http://kulinariada.blogspot.com/2013/11/ciasto-bounty-z-bananami.html 9. Marynowany czosnek http://kulinariada.blogspot.com/2013/11/marynowany-czosnek-w-chilli.html
NaKońcuJęzykakawałek na obszarze całej wyspy. Mają formę prostych blaszanych bud umieszczonych tuż przy polu. Do kupienia: pomidory, ogórki, cebula, papryka (różne odmiany), bakłażany (różne odmiany), sałata, okra, arbuzy, melony i winogrona. Mam nadzieję, że powyższe informacje wam się przydały i zachęciły was do spróbowania greckiej kuchni. Zapraszam was w przyszłym tygodniu na kolejny wpis na temat Grecji. Kalinichta
Chilli Czosnek i Oliwawąskie bloki marynowany jest w zalewie z czerwonego wina . Tradycja jego przygotowywania pochodzi jeszcze z czasów starożytnych. Jedzony jest jako przekąska do wina lub ouzo , a w połączeniu w arbuzem stanowi podobno typową przekąskę rolnika z Kos. Idealna pamiątka dla miłośników serów i wina . Jako, że ja się do nich zaliczam, przywiozłam słoiczek ze sobą:) Miód tymiankowy, piniowy, orzechy zatopione
Chilli Czosnek i Oliwa