arbuz - 1708 przepisów (strona:88/114)

“Dieta paleo po polsku” – recenzja 165

sobie do ugotowania: zapiekane awokado z jajkiem, ryż z kalafiora, dynię z chorizo, pizzerki z dyni piżmowej, ciasto bananowe, pina colada i pulpeciki rosołu. Na pewno zrobię tort z arbuza i kawę z tłuszczem kokosowym. Chętnie obejrzę też nagranie Christiny Warinner z konferencji Tedx, które jest polecane w tej książce     Dieta paleo po polsku. Kuchnia współczesnych jaskiniowców Autor

Ugotowane pozamiatane
Sałatka owocowa z lodami 115

Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Sałatka owocowa z lodami Składniki – sałatka: Arbuz – 2 szklanki pokrojonego w kostkę Banan – 1 sztuka Brzoskwinia – 1 sztuka Morele – 2 sztuki Maliny (najlepiej mrożone) – 1 szklanka Śliwki – 4 sztuki Sok z ½ cytryny Mięta – 3 łyżki drobno posiekanej

Kuchnia Bon Appetit
O dyniach. Purée z dyni do słoików, pasteryzowane 182

pieczenia podzielona na pół – po upieczeniu wyskrobujemy miąższ-makaron i podajemy, np. z dowolnym sosem lub jako dodatek. DYNIA PROWANSALSKA MUSZKATOŁOWA okrągła, ciemnozielona lub brudnopomarańczowa, czasami nakrapiana jak arbuz, z wyraźnym, mocnym żebrowaniem. Mała komora z pestkami, gruby miąższ. Ma prawie tak pomarańczowy miąższ jak u dyni Hokkaido, jest jednak bardziej soczysta, wodnista, a po zmiksowaniu czuć w niej włókna

Karo in the Kitchen
Knedle z białym serem i truskawkami 139

bardziej upalne, a noce krótsze , jednym słowem -lato :-) Nieodzownym elementem lata są oczywiście owoce.  Na targu można dostać zawrotu głowy od tych kolorów-czerwieni malin, pomarańczy brzoskwiń, różu arbuza, czerwieni truskawek. Truskawki to moje ulubione owoce, sezon na nie wciąż trwa, więc trzeba z tego korzystać. Ostatnio wciąż wykorzystuję je w kuchni. jednak dziś przedstawię Wam przepis

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wegański foodbook #1 107

często w ciągu dnia nachodzi mnie ochota na coś słodkiego, dlatego jako przekąskę przed obiadem zjadłam kilka śliwek i dwa kawałki arbuza.   Na obiadokolacje przyrządziłam placek po węgiersku. Placki ziemniaczane zrobiłam z kilograma ziemniaków, jednej sporej cebuli i kilku łyżek skrobi ziemniaczanej. Wyszły przepyszne :).  Gulasz przygotowałam na szybko z kotletów

wegujemy
Śniadaniowy pudding z nasion chia, fig i sezonowych owców 140

wiórków kokosowych, możemy dodać płatki kakaowe, itd. Możliwości jest wiele, a oto poniżej przepis – jakże banalny Składniki: nasiona chia mleko kokosowe miód owoce (np. borówki, maliny, figi, żółty arbuz, itp.) wiórki kokosowe chipsy kokosowe. Przygotowanie: Nasiona chia namaczamy w mleku kokosowym. Dodajemy 1-2 łyżki miodu i zostawiamy na noc w lodówce. Rano wyciągamy z lodówki i dodajemy owoce

PaleoLife
Podsumowanie wakacji - lipiec i sierpień 193

Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli Domowy wiejski garnek, czyli niezawodny jednogarnkowiec Krokiety z pikantnym farszem i parówką Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą   Słodkości: Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami Kokosowy deser a'la tiramisu z jagodami Jogurtowe muffinki z jagodami   Kokosowy pudding chia z jagodami Kokosowe ciasto drożdżowe

Cooking Monster
94 przepisy na drugie śniadanie 230

Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Muffinki ze śliwkami Mus czekoladowy Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Mus jabłkowy z orzechami włoskimi Orzeźwiająca sałatka z arbuza z sałatą lodową i malinami Owsianka na mleku z bananem i malinami Owsianka z mleczkiem kokosowym i czekoladą Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy

Moja smaczna kuchnia
Sorbet cytrynowy 114

minut. Czasem trzeba je jeszcze " domrozić" kilkanaście minut. Możecie je później podawać w waflach, na cieście, czy miseczkach z wydrążonych owoców, np. mango, melonie, kawałkach arbuza. Składniki: 12 cytryn 350 g cukru 2 szklanki wody Wykonanie: Cytryny dobrze wyszorować, osuszyć. Z dwóch większych cytryn zetrzyjcie skórkę na tarce o drobnych oczkach. Dwie szklanki wody zagotować z cukrem, następnie ostudzić. Cytryny

Zasmakuj Kuchni
Zmień swoje odżywianie na lepsze z NutriBullet :) 132

Konstrukcja wykonana bez związku BPA · Nie brudzi · Łatwy do czyszczenia · Mały i kompaktowy - pasuje do każdego blatu kuchennego Nutribullet pozwoli na: · odblokowanie kopalni cynku i magnezu w środku nasion arbuza, · wydobycie kwasu Omega 3, białka i przeciwutleniaczy zawartych w nasionach jeżyn, · ekstrakcję substancji odżywczych zawartych w brokułach lub kapuście, które są skuteczne w walce z nowotworami. Wszystko to nie może

Zdrowie na języku :P
Lemoniada arbuzowa 152

letnie orzeźwienie i ochłodzenie lemoniada arbuzowa jest doskonała. Arbuz to 90 % wody a reszta to kwintesencja smaku więc fajnie go wykorzystać do zrobienia lemoniady. Polecam z kostkami lodu. Lemoniada arbuzowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
“Śniadanlove” – recenzja 134

jako jeden ze składników w miseczce. Niektóre powstałe tak połączenia wyglądają nieco dziwnie np. chleb żytni + banan + grapefruit + mięta, ale część wygląda bardzo smakowicie np. połączenie borówki z ogórkiem, arbuza z pomarańczą czy awokado, ryżu i krewetek. Niektóre przepisy zawierają składniki, których raczej nie chciałoby mi się przygotowywać rano np. drylowane wiśnie, ale skoro David mieszka w Londynie, to jestem

Ugotowane pozamiatane
56 przepisów na koktajle 151

zieloną sałatą Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl bananowo - pomarańczowy z sałatą Koktajl bananowo - pomarańczowy z kurkumą Koktajl bananowo - pomarańczowy z zielonym jęczmieniem i natką z pietruszki Koktajl brzoskwiniowo - bananowy z arbuzem Koktajl buraczkowy z bananem i pomarańczą Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl jabłkowo - bananowy Koktajl jabłkowo - pomarańczowy Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jagodowo - porzeczkowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami

Moja smaczna kuchnia
Letnia owocowa sałatka z makaronem 114

przygotowania. Posmakuje i małym i dużym łakomczuchom. Letnia sałatka  makaronem Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 opakowanie  makaronu Lubella classic uszka 1/2 szklanki pokrojonego arbuza 1/2 szklanki pokrojonego melona 1/2 szklanki pokrojonego ananasa 1 kiwi 1 pomarańcza 1 szklanka borówki amerykańskiej  poziomki 3-4 łyżki naturalnego jogurtu opcjonalnie brązowy cukier listki melisy Wykonanie: Pomarańcze obieramy

Kulinarne przygody Gatity