arbuz - 1708 przepisów (strona:86/114)

Ciasto cukiniowo-kakaowe z malinami 102

przecież zlekceważyć ten pierwszy sygnał. Tyle dziś jeszcze przede mną. Zakupy, dom, obiad... W drodze ze sklepu wstępuję na targ. Tak bardziej z ciekawości, bo warzywa mamy swoje, arbuz kupiłam w sklepie. Tłum ludzi, każdy coś kupuje, wybiera. Pani od mleka zapisuje zamówienia na sobotę, pan od pomidorów pieczołowicie wybiera ze skrzynki okazałe sztuki. Morele, brzoskwinie, borówki, porzeczki, kalafiory, pomidory

Obiad gotowy
"W krainie miodem płynącej... 4" - podsumowanie akcji 168

Owsiane placuszki z czarną porzeczką ; blog: Smiling shrimp Pyszne ciasteczka owsiane z marchewką i jabłkiem ; blog: Zdrowe smaki Mus malinowy z nerkowcami i miętą ; blog: Inspirowane naturą Sałatka z arbuzem, awokado i krewetkami ; blog: SMAKI FRANCJI współczesna kuchnia francuska Rukola z kurczakiem, mozzarellą, pomidorkami i ananasem ; blog: Czerwień i błękit Kasza manna z truskawkami ; blog: Bistro Patio Ogórki z miodem

Weekendy w domu i ogrodzie
Sorbet z rozy i brzoskwin 148

gładkiej masy. Gotowy sorbet rozlać do foremek, włożyć do zamrażarki na okolo 5-6 godzin. Smacznego! ps upały sprawiają, że nie mam ochoty na jedzenie ,najchętniej jem brzoskwinie i arbuz , lekko zmrożony. I tak powstal sorbet z brzoskwiń ,na zaspokojenie pragnienia

w mojej kuchni
Wody, wody dla ochłody 88

pragnienie nie sięgając po masowo robione napoje?  Po domową lemoniadę lub wodę owocową. Jak można wzbogacić sobie smak wody?  Można do niej dodać plasterek cytryny, pomarańczy, grejpfruta,arbuza, kiwi lub ogórka, a także np. miętę lub melisę. Dlaczego akurat woda?  Ponieważ jest łatwo dostępna, nie ma kalorii, nie ma dodatków chemicznych,cukru i nie niszczy zębów

Bon appetit mon amie
Najlepsze przepisy z blogów #6 | Przepisy na grilla 158

Kofty z kurczaka BLOG: http://filozofiasmaku.blogspot.com/ Miodowo-pikantne skrzydełka BLOG: http://wypiekizpasja.blox.pl/ Sos tzatziki BLOG: http://www.tysiacsmakow.eu/ Marynata do karkówki BLOG: http://nietylkopasta.pl/ Grillowane krewetki BLOG: https://karmelowy.pl/ Grillowany arbuz BLOG: http://smakuje.blox.pl/ Łosoś z grilla BLOG: http://kaczodajnia.blogspot.com/ Sałatka ziemniaczana na grilla BLOG: http://lawendowydom.com.pl/ Grillowana cukinia BLOG: https://wegannerd.blogspot.com/ Zobaczcie też: Szaszłyki na grilla z kurczakiem Niezawodny dodatek

Kuchnia Bazylii
Woda kokosowa – RiRi Acqua di cocco 119

dodatek do koktajli czy deserów (przepis niedługo). Woda kokosowa sprawdziła się w tej kwestii genialnie. Jej naturalna kokosowa słodycz ze słonym posmakiem wspaniale łączy się owocami, szczególnie truskawkami i arbuzem. Monika natomiast wzięła pod lupę jej właściwości izotoniczne i z przyjemnością zauważyła, że znacznie lepiej jej organizm znosi szczególnie końcowe kilometry dystansu. Co również warto zauważyć po zakończeniu treningu

Candy Pandas
Sałatka z fetą i gruszką 99

Latem bardzo smakują nam lekkie sałatki z dodatkiem owoców. Po letniej sałatce z arbuzem  naszym numerem dwa jest sałatka z gruszką. Połączenie słodkiej gruszki ze słonym serem feta bardzo nam smakowało. Do tego dressing z oliwy, octu i miodu i wychodzi genialne połączenie smaków. Całość udekorowałam chrupiącymi, prażonymi pestkami dyni. Samo zdrowie :)  Polecam! Sałatka z fetą i gruszką

Smak mojej kuchni
LETNIA SAŁATKA OWOCOWA +KONKURS! 130

tylko ze względu na pogodę, ale przede wszystkim ze względu na to jak dużo fantastycznych warzyw i owoców najdę na ukochanym, krakowskim kleparzu. Soczyste truskawki, morele, maliny, borówki, winogrono, arbuzy i agrest. Do tego ukochana cukinia, bakłażany, bób , młode ziemniaczki, fasolka szparagowa i kalarepa. Czy do stworzenia pysznego obiadu albo deseru potrzeba nam wtedy czegoś więcej? Mi nie! Makaron

Ostra na Słodko
Koktajl arbuzowy z truskawkami i recenzja książki "Zdrowe koktajle" Ewy Chodakowskiej 163

upalne dni, które przed nami :)  SKŁADNIKI (porcja dla 1 osoby - 180 kcal)                    1 szklanka (150 g) obranego arbuza bez pestek 1/3 szklanki truskawek (50 g) 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki świeżej mięty 2 łyżki wiórków kokosowych PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki miksujemy i schładzamy przed podaniem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Omlety biszkoptowe z salsą owocową 148

szklanka płatków kukurydzianych  Corn Flakes kakao i miód #Lubella Szczypta soli Dodatkowo: ½ jabłka 1 mała gruszka 1 nektarynka 1 banan ½ kiwi 3 truskawki 3 łyżki pokrojonego w kostkę arbuza 150ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru + do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier trzcinowy oraz żółtka. Mąkę przesiewamy

Kuchnia w czekoladzie
Jaglanka truskawkowa z chia 99

Powoli otwieramy sezon na polskie truskawki a perfekcyjna ostatnio pogoda powoduje, że na nic innego ochoty nie mam, jak naprzemienne jedzenie arbuza i truskawek. Ostatnie kilka dni spędziłam na działkach u znajomych, grillując pyszne rzeczy, jedząc i korzystając ze słońca. Już żałuję, że nie mam dla Was zdjęć tych pyszności, ale dzięki temu będzie okazja aby przygotować to raz jeszcze

Mango Papaja
Chia fresca - orzeźwiający napój z cytryną, miętą i nektarynką 177

chia! :) U mnie w wersji z cytryną, miętą i nektarynką. Do tego kostki lodu i napój idealny gotowy! :) Pyszne będzie również z truskawkami, malinami, ananasem, pomarańczą, arbuzem czy mango, można miksować smaki dowoli :) SKŁADNIKI 1 l wody mineralnej 1 cytryna 1 gałązka świeżej mięty 1 nektarynka 1-2 łyżki nasion chia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Owoce kroimy

DefinicjaSmaku
Sałatka owocowa 99

możemy zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Wzmocni nas i doda energii:) Składniki : mała kiść winogron zielonych 4 plastry ananasa z puszki kilka kostek melona średniej grubości plaster arbuza owoc mango orzechy piniowe lub inne ulubione sok z pomarańczy Przygotowanie: Winogron umyć, jeśli ma pestki to przekroić i wypestkować Mango i melon obrać, pokroić, ananas również pokroić w kostkę

Proste Potrawy
“Kuchnia grecka” – recenzja 130

ugotowała z tej książki?   Ciekawie wyglądają greckie ogórkowe pikle z ouzo, hummus z orzeszkami i kolendrą, dip z przypalonej cebuli i twarogu, kalmary podawane z arbuzem i kozim serem, zupa avgolemono z serem halloumi i sos avgolemono jako dodatek do gnocchi, czy pasticcio, czyli grecka zapiekanka makaronowa. Jest trochę greckiego streetfoodu np. frytki z fetą czy tosty fasolowe

Ugotowane pozamiatane
Restaurant Week w Novocaina: emocje na talerzach 132

była komosa podana z granatem. Uwielbiam użycie tych owoców w wytrawnych daniach — ich słodko-cierpki smak zdecydowanie pobudza zmysły. Przyjemnym dodatkiem na talerzu była również sałatka z botwiny z arbuzem —lekka i orzeźwiająca. Całe danie, mimo że składające się z wielu elementów było idealnie skomponowane. Smaki dobrze ze sobą współgrały i wzbudzały mnóstwo emocji: począwszy od ciekawości po radość

Food Square