Kofty z kurczaka BLOG: http://filozofiasmaku.blogspot.com/ Miodowo-pikantne skrzydełka BLOG: http://wypiekizpasja.blox.pl/ Sos tzatziki BLOG: http://www.tysiacsmakow.eu/ Marynata do karkówki BLOG: http://nietylkopasta.pl/ Grillowane krewetki BLOG: https://karmelowy.pl/ Grillowany arbuz BLOG: http://smakuje.blox.pl/ Łosoś z grilla BLOG: http://kaczodajnia.blogspot.com/ Sałatka ziemniaczana na grilla BLOG: http://lawendowydom.com.pl/ Grillowana cukinia BLOG: https://wegannerd.blogspot.com/ Zobaczcie też: Szaszłyki na grilla z kurczakiem Niezawodny dodatek
Kuchnia Bazyliidodatek do koktajli czy deserów (przepis niedługo). Woda kokosowa sprawdziła się w tej kwestii genialnie. Jej naturalna kokosowa słodycz ze słonym posmakiem wspaniale łączy się owocami, szczególnie truskawkami i arbuzem. Monika natomiast wzięła pod lupę jej właściwości izotoniczne i z przyjemnością zauważyła, że znacznie lepiej jej organizm znosi szczególnie końcowe kilometry dystansu. Co również warto zauważyć po zakończeniu treningu
Candy PandasLatem bardzo smakują nam lekkie sałatki z dodatkiem owoców. Po letniej sałatce z arbuzem naszym numerem dwa jest sałatka z gruszką. Połączenie słodkiej gruszki ze słonym serem feta bardzo nam smakowało. Do tego dressing z oliwy, octu i miodu i wychodzi genialne połączenie smaków. Całość udekorowałam chrupiącymi, prażonymi pestkami dyni. Samo zdrowie :) Polecam! Sałatka z fetą i gruszką
Smak mojej kuchnitylko ze względu na pogodę, ale przede wszystkim ze względu na to jak dużo fantastycznych warzyw i owoców najdę na ukochanym, krakowskim kleparzu. Soczyste truskawki, morele, maliny, borówki, winogrono, arbuzy i agrest. Do tego ukochana cukinia, bakłażany, bób , młode ziemniaczki, fasolka szparagowa i kalarepa. Czy do stworzenia pysznego obiadu albo deseru potrzeba nam wtedy czegoś więcej? Mi nie! Makaron
Ostra na Słodkoupalne dni, które przed nami :) SKŁADNIKI (porcja dla 1 osoby - 180 kcal) 1 szklanka (150 g) obranego arbuza bez pestek 1/3 szklanki truskawek (50 g) 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki świeżej mięty 2 łyżki wiórków kokosowych PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki miksujemy i schładzamy przed podaniem. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeszklanka płatków kukurydzianych Corn Flakes kakao i miód #Lubella Szczypta soli Dodatkowo: ½ jabłka 1 mała gruszka 1 nektarynka 1 banan ½ kiwi 3 truskawki 3 łyżki pokrojonego w kostkę arbuza 150ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru + do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier trzcinowy oraz żółtka. Mąkę przesiewamy
Kuchnia w czekoladziePowoli otwieramy sezon na polskie truskawki a perfekcyjna ostatnio pogoda powoduje, że na nic innego ochoty nie mam, jak naprzemienne jedzenie arbuza i truskawek. Ostatnie kilka dni spędziłam na działkach u znajomych, grillując pyszne rzeczy, jedząc i korzystając ze słońca. Już żałuję, że nie mam dla Was zdjęć tych pyszności, ale dzięki temu będzie okazja aby przygotować to raz jeszcze
Mango Papajachia! :) U mnie w wersji z cytryną, miętą i nektarynką. Do tego kostki lodu i napój idealny gotowy! :) Pyszne będzie również z truskawkami, malinami, ananasem, pomarańczą, arbuzem czy mango, można miksować smaki dowoli :) SKŁADNIKI 1 l wody mineralnej 1 cytryna 1 gałązka świeżej mięty 1 nektarynka 1-2 łyżki nasion chia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Owoce kroimy
DefinicjaSmakumożemy zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Wzmocni nas i doda energii:) Składniki : mała kiść winogron zielonych 4 plastry ananasa z puszki kilka kostek melona średniej grubości plaster arbuza owoc mango orzechy piniowe lub inne ulubione sok z pomarańczy Przygotowanie: Winogron umyć, jeśli ma pestki to przekroić i wypestkować Mango i melon obrać, pokroić, ananas również pokroić w kostkę
Proste Potrawyugotowała z tej książki? Ciekawie wyglądają greckie ogórkowe pikle z ouzo, hummus z orzeszkami i kolendrą, dip z przypalonej cebuli i twarogu, kalmary podawane z arbuzem i kozim serem, zupa avgolemono z serem halloumi i sos avgolemono jako dodatek do gnocchi, czy pasticcio, czyli grecka zapiekanka makaronowa. Jest trochę greckiego streetfoodu np. frytki z fetą czy tosty fasolowe
Ugotowane pozamiatanebyła komosa podana z granatem. Uwielbiam użycie tych owoców w wytrawnych daniach — ich słodko-cierpki smak zdecydowanie pobudza zmysły. Przyjemnym dodatkiem na talerzu była również sałatka z botwiny z arbuzem —lekka i orzeźwiająca. Całe danie, mimo że składające się z wielu elementów było idealnie skomponowane. Smaki dobrze ze sobą współgrały i wzbudzały mnóstwo emocji: począwszy od ciekawości po radość
Food SquareSzybka owocowa sałatka, idealna jako podwieczorek, przekąska lub drugie śniadanie. Polana słodko-kwaśnym dressingiem z olejem, którego nie należy pomijać. Polecam dodać olej tłoczony na zimno, np. z pestek arbuza. Składniki (2-3 porcje) Dressing sok z połowy cytryny łyżka miodu łyżka oleju Wszystko wymieszać. Sałatka garść jeżyn garść malin 2 brzoskwinie 1 dojrzałe mango 1 dojrzała gruszka Wszystkie owoce
Słodkie inspiracjeŚwieże owoce i pyszna czekolada to połączenie doskonałe, a naczynie z czekoladowym fondue łączy ludzi! Fondue czekoladowe to deser, do którego idealnie pasują truskawki, maliny, borówki amerykańskie, melon lub arbuz. Składniki: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady 200 gram śmietany kremówki Świeże owoce Sposób przygotowania: Jeśli jesteś szczęśliwym posiadaczem naczynia do fondue wykorzystaj je! Czekoladę musimy połamać
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneowocem! Jako, że w środku jesieni jestem szczęśliwą posiadaczką krzaczków z truskawkami, tym bardziej postanowiłam je skomponować w tym szybkim przepisie :) Zapraszam :) > Składniki: 3/4 gruszki 1/4 arbuza garść truskawek (można użyć mrożonych) 250ml jogurtu naturalnego Oczyszczamy, obieramy, blendujemy i voila! Smacznego
FITBUuKskutecznie podczas prewencji chorób cywilizacyjnych. Do głównych przeciwutleniaczy możemy zaliczyć: beta – karoten (zawarty w pomarańczowych i zielonych warzywach) glutation (zawarty w awokado, truskawkach czy pomidorach) likopen (zawarty w arbuzach, morelach czy pomidorach) kwercetyna (zawarta w czerwonej cebuli czy czerwonych winogronach) ubichinol (zawarty w orzechach oraz rybach) witamina C (zawarta między innymi w papryce, truskawkach, cytrusach czy zielonej pietruszce) witamina
wysmienity