deser polecam… – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Lody z arbuza /źródło
Kulinarne S.O.S.deser polecam… – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Lody z arbuza /źródło
Kulinarny S.O.S.swoich przepisach. Maliny fantastycznie sprawdzają się w słodkich deserach, ale warto wykorzystać je także w daniach wytrawnych np. sałatkach. Uwielbiam sałatki z wykorzystaniem owoców: malin, truskawek czy arbuza . Składniki: 1 00 g mixu sałat (szpinak, rukola, liście botwinki) 70 g sera z niebieską pleśnią, 200 g malin, 2 łyżki płatków migdałowych, m iodowy winegret z tego przepsiu . Sałatę
Moja kraina smakówsię przepis na nalewkę , musicie uzbroić się w cierpliwość, bo nalewka z czerwonej porzeczki powinna dojrzewać pół roku. Mimo długiego czasu oczekiwania, warto ją zrobić. Polecam też galaretkę z arbuza i czerwonych porzeczek Każdy miłośnik nalewek ma swoje własne, wypróbowane przepisy. My zazwyczaj przygotowujemy dwie wersje nalewki z czerwonych porzeczek - jedną na owocach, drugą ze świeżo wyciśniętego soku. Oba przepisy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: pół arbuza (ok 400-500g) 1 zielony ogórek wężowy 1 duży pomidor 2-4 łodygi dymki 0,5 papryczki chilli kilka kropli sosu chilli np. Tabasco sól, pieprz Przygotowanie: Smacznego
Codzienne Gotowaniechwilę, więc nie ma wymówek. Musicie tego spróbować. Sezon na truskawki minął? Akurat nie macie liści szpinaku? Nie lubicie koziego sera? Zamiast szpinaku można użyć rukoli, zamiast truskawek – arbuza, mango lub malin, a kozi ser można zastąpić grecką fetą. Niech ta sałatka ze szpinaku, truskawek i koziego sera będzie bazą, a Wy eksperymentujcie! Nie bójcie się nowych smaków
Dietologjednak znać produkty nawadniające organizm i wybierać je do naszego menu! Produkty nawadniające organizm: ogórki 96% wody pomidory 95% wody sałata 95% wody cukinia 95% wody rzodkiewki 94% wody arbuz – 93%wody truskawki 92% wody szpinak 91% wody grejpfruty 91% wody brokuły 91% wody kalafior 91% wody melon 90% wody maliny 97% wody brzoskwinie 87% wody ananas 87 %wody
Dorota Smakujejednocześnie ułatwia przyswajanie przez organizm wapnia i żelaza. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Owoce dla orzeźwienia i nawodnienia Organizm bardzo dobrze nawadniają także owoce. Szczególnie orzeźwiająco działają pomarańcze, grejpfruty, melony i arbuzy. Poza znaczną ilością wody, zawierają również niezbędne dla zdrowia przeciwutleniacze. Antyoksydanty neutralizują działanie wolnych rodników, które uszkadzają komórki. Obniżają ryzyko rozwoju miażdżycy i nowotworów, obniżają poziom złego cholesterolu i przeciwdziałają
Kulinarne Przebojeowoców oraz serów. Takie sałatki są nie tylko bardzo smaczne ale również fantastycznie wyglądają, ciesząc zarówno nasze podniebienie jak i oczy. W sezonie letnim często przygotowuję sałatkę z arbuzem , dzisiaj jednak postawiłam na truskawki. Dodatkowym plusem jest fakt, iż przygotowanie tej sałatki zajmuje dosłownie 3 minuty. Składniki: 250 g truskawek, 80-100 g sera feta
Moja kraina smakówlekki obiad na upały albo na letniego lenia? Zobacz w tym wpisie, albo w zestawieniu przepisów na piknik . Chłodnik z melona Lato to w końcu czas melona i arbuza. A taki chłodnik wystarczy zmiksować i jest gotowy. Składniki: duże opakowanie jogurtu greckiego dojrzały melon – obrany i z wykrojonymi pestkami 2 cm kawałek imbiru – obrany i starty na tarce
Ugotowane pozamiatane