szarlotka -jabłecznik

szarlotka -jabłecznik

szarlotka -jabłecznik

Składniki Ciasto 500 g mąki pszennej Typ 450 1 żółtko 250 g chłodnego masła 2½ łyżeczki proszku do pieczenia 4-5 łyżek cukru 2 łyżki kaszy manny Jabłka 2 kg  jabłek obranych 3-4 łyżki cukru 3 łyżeczki pektyny skórka kandyzowana z pomarańczy ,ja dałam żelki z arbuza  tu łyżka  tymianku 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie Piekarnik rozgrzać do 180°C. Masło zmiksować z cukrem i żółtkiem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia ,wsypywać partiami do utartego masła. Miksować do połączenia  składników... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, arbuz, ciasta z jabłkami

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.