przygotowałaś/eś kiedykolwiek? Bez jakiego sprzętu nie możesz obejść się w kuchni? Jakie przyprawy lubisz najbardziej? Kto był recenzentem pierwszej potrawy wstawionej na Twój blog? Jaki jest Twój smak z dzieciństwa? Czy masz produkt lub potrawę, która Cię zaskoczyła swoim smakiem (pozytywnie lub negatywnie)? Jakie napoje lubisz najbardziej? Czy masz w sobie jakąś cechę z małego dziecka? Co wolisz
Kuchcik gotujeMarmolada chleb i kawa . Podsumowując, wczoraj moje kubki smakowe były w stanie euforii i dzisiaj również chcą to przeżyć! Dzisiaj proponuję bardzo proste ciasto, a zarazem genialne w smaku. Połączenie awokado wraz ze słodkim mango tworzy wyborną całość, a mąka ryżowa swą delikatnością jeszcze bardziej podkreśla ten smak. U mnie w domku zniknęło w parę chwil, także miejcie się
Be Fit Be Strongpełni. Mimo tego, że uwielbiam, kiedy jest ciepło, kiedy słońce świeci to ciąg wysokich, bardzo wysokich temperatur jest męczący! Dziś chciałabym zaproponować świetne, niskokaloryczne bezy o interesującym smaku oraz pianki a'la Marshmallows, które są gotowe w połowie przygotowywania bez. Użycie ksylitolu sprawia, że bezy są chłodne w smaku co, moim zdaniem, możemy zaliczyć do ich atutów
Be Fit Be Strongszczegóły, powiem tylko, że wtedy nie spodziewałam się, że mogę być znów być i czuć się, jak teraz. Szczęśliwa. Spokojna. Wesoła. Mieć ochotę robić zdjęcia, szukać znów nowych smaków, nie tylko w kuchni, ale i w życiu. To zabrzmi banalnie, ale nigdy nie traćcie wiary, że może być lepiej. Piszę te słowa głównie dla siebie. Mnie brakowało tej wiary(...)bardzo, bardzo długo... A ze smaków kulinarnych mam dziś dla Was zupę Yokisoba (lub Yakisoba). Zupa ta nieodłącznie już będzie mi się kojarzyć z innym japońskim przysmakiem - suszi. Po pierwszym doustnym kontakcie z suszi, zakończonym biegiem z pełnymi ustami "przysmaku" do restauracyjnej toalety, poprzysięgłam sobie nigdy nie tknąć tego czegoś. Jednak suszi mnie
Kuchnia Prezydentowejbiszkoptami, z śmietankowym kremem, z frużeliną z owoców letnich, z pokruszonym biszkoptem na wierzchu i mieszanką owoców letnich. Poezja. Bajka. Torcik wszystkim smakował i zniknął w mgnieniu oka. Nienasycona smakiem zrobiłam go raz jeszcze. Smak mnie nie rozczarował. Jest obłędnie pyszny, idealny na lato, na każde letnie party. Gorąco Wam polecam. Składniki na biszkopt: 5 jaj 225 ml mleka
Made By Mom And Sonmały kurczak ( najlepszy z własnej hodowli ) 1 mały pęczek pietruszki , selera , lubczyku ) 2 marchewki Kawałek selera Kawałek pora około 2,5 l wody sól, vegeta , pieprz, do smaku kilka ziarenek ziela angielskiego Makaron nitki z Makaronów polskich Wykonanie : Kurczaka umyć i poporcjować, włożyć do garnka i zalać wodą. Marchew obrać i umyć. Wszystkie warzywa obrać , umyć i włożyć(...)garnka Wrzucić kilka ziarenek ziela angielskiego. Gdy woda się zagotuje dodać sól lub vegetę oraz pieprz do smaku. Gotować na małym ogniu około 1,5 godziny . Makaron ugotować all dente. Podawać z ugotowanym rosołkiem. Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania przepysznych Makaronów polskich
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: ciasto: 3 łodygi rabarbaru 2 szklanki cukru trzcinowego 1 kostka masła 2 kubki mąki 5 jajek szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń
Luźna Kuchniasurówka Przygotowanie: Kapustę umyć, osuszyć i drobno poszatkować. Natkę pietruszki drobno pokroić. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać (do rozpuszczenia się miodu), dodać pietruszkę. Poszatkowaną kapustę polać sosem, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, pozostawić na 5 - 10 minut do połączenia się smaków. Taka surówka jest pyszna sama lub jako dodatek do obiadu
Kuchcik gotujeczerwonej cebula, drobno posiekana 1/8 szklanki wody 1/8 szklanki miodu 1/2 łyżki świeżego imbiru, startego na tarce 1 łyżeczka octu z czerwonego wina 1/8 łyżeczki chilli, plus więcej do smaku Przygotowanie: W celu przygotowania chutneya rabarbarowego, w średnim rondlu wymieszaj rabarbar, jabłko, żurawinę, cebulę, wodę, miód, imbir, ocet i chilli. Doprowadź na średnim ogniu do wrzenia, po czym zmniejsz ogień(...)małego, przykryj i gotuj, aż rabarbar zmięknie, około 15 minut. Następnie zdejmij przykrywkę i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż chutney zgęstnieje, około 5 minut. Dopraw do smaku jeżeli to koniecznie. Przygotuj grilla lub umieść patelnię grillową na średnim ogniu. W małej miseczce wymieszaj kolendrę, paprykę, cynamon, sól i pieprz (wg uznania) i natrzyj powstałą mieszanką kotlety
karmelowyniestety świeżych nie było) - 4 ogórki kiszone (u mnie były to małe lub średniej wielkości) - 1 puszka czerwonej fasoli - 1/2 czerwonej cebuli - 1 łyżka oleju lnianego - sól, pieprz do smaku Fasolę odsączamy z zalewy, przełukujemy wodą i odstawiamy do odcieknięcia. Buraki i ogórki kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy po czym przenosimy do miski. Wszystkie warzywa mieszamy, polewamy olejem(...)lnianym i doprawiamy do smaku. Odstawiamy na minimum 1h do lodówki. Dajcie znać czy Wam też smakuje
Szybko Tanio SmacznieMango and kiwi are tropical fruits which we should eat more than a few times a month. These fruits are rich in vitamin C, A and
W kuchni KatieBardzo lubię młodą kapustę i kiedy zaczyna się na nią sezon przyrządzam z niej różne potrawy. Jedna moja propozycja na kapustę młodą duszoną z
O kuchni z uczuciemPrzepyszne rogaliki z ugotowanych ziemniaków. W smaku - zaskakująco smaczne, coś pomiędzy drożdżowymi i kruchymi. Robiłam je bardziej z ciekawości, bez większego przekonania - a później, od pierwszego gryza po prostu zakochałam się w nich! Naprawdę warto wypróbować! SKŁADNIKI: (mi wyszło 24 szt) 250 g ziemniaków (najlepiej z poprzedniego dnia) 125 g cukru pudru (niepełna szklanka) 2 jajka(...)prostu tak jak ja to robię - w mikrofalówce:) Udekorować nią gotowe rogaliki. U mnie z racji tego że dżem był pomarańczowy, dodatkowo użyłam również lukru żeby podkreślić cytrusowe smaki. Rogaliki te można oczywiście nadziewać dosłownie wszystkim: dżemem, czekoladą, kajmakiem, makiem, orzechami i co tam jeszcze do głowy przyjdzie:) Inspiracja: Ciasteczkowy Potwór
Kto ugości moich gości?przygotowana karkówka przypadnie do gustu osobom lubiącym mniej pikantne dania. Słodko-kwaśny sos nadaje karkówce zupełnie nowe oblicze. Taką karkówkę warto zrobić, choćby dla sprawdzenia nowych doznań smakowych. Smak jest pewnie znany, mi przypomina sos słodko-kwaśny ze sklepu, tylko z tą różnicą, że jest z dużą ilością mięsa, bez tych różnych utrwalaczy i wzmacniaczy smaku. 50 dag karkówki
Kuchcik gotujeBabka, która zawsze się udaje. Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 puszka masy krówkowej 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki oleju 1,5 łyżeczki
O kuchni z uczuciem