Składniki : około 70 dkg buraków ćwikłowych 3 l wody 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek pora kawałek selera 1 mniejsza cebula kilka ząbków czosnku
Przepisy i porady kulinarneRosół z warzywami pieczonymi w air fryer Wczoraj pokazywałam wam jak upiec warzywa w frytownicy beztłuszczowej . Ostatnio moja rodzina miała ochotę na rosół i pomyślałam sobie
Dorota SmakujeWarzywa pieczone na rosół z air fryer – to moja kolejna propozycja wykorzystania w kuchni frytownicy powietrznej. Wczoraj moja rodzina miała ochotę na rosół i pomyślałam
Dorota SmakujeWarzywa pieczone na rosół z air fryer – to moja kolejna propozycja wykorzystania w kuchni frytownicy powietrznej. Wczoraj moja rodzina miała ochotę na rosół i pomyślałam
Dorota Smakuje21.12.2023 Magda Barszcz czerwony – niby jeden a jednak tak wiele możliwości jego przygotowania. U mnie na blogu znajdzie już 3 różne rodzaje barszczu – tradycyjny
Smaczna StronaZakwas musi postać około tygodnia. Nastawiam go tydzień przed Wigilią W internecie można znaleźć dużo przepisów. Ja robię prosto, jak poniżej. Co nam trzeba? 3 średnie
LatosiowydomZakwas z buraków na barszcz To już powoli ostatnia chwila by nastawić zakwas z buraków na barszcz wigilijny . Dobrze ukiszony zakwas potrzebuje ok 14 dni by
Dorota SmakujeZ takim sposobem na przygotowaniu rosołu można się spotkać w wielu mediach społecznościowych. Postanowiłam i ja wypróbować taki sposób przygotowania rosołu i nie żałuję. Smakuje
Kuchnia domowa AniBarszcz owsiany z grzybami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Niebocko, gmina Dydnia, powiat brzozowski W okolicach Brzozowa na wigilijnym stole obok zwyczajowego barszczu czerwonego i pierogów z suszonymi
Trzeci talerzJeśli lubicie fasolkę po bretońsku, to ta po węgiersku również powinna wam posmakować. A nawet bardziej. Ta wersja jest wzbogacona o inne warzywa, dzięki czemu
Kuchnia domowa AniDziś coś odpowiedniego na zimną pogodę, czyli mocno czosnkowy rosół z kurkumą. Pogoda nie rozpieszcza, sezon grypowy w pełni. Warto więc zjeść taki gorący rosołek po
Ewa w kuchniRosół z gęsi – zapraszam was dzisiaj do wypróbowania przepisu na pyszny rosół z gęsiny! Na początku listopada, tuż przed świętem polskiej gęsiny dostałam od czytelniczki
Dorota SmakujePrzepis na Ramen który dzisiaj wam prezentuję pochodzi z książki Marty Skorupskiej „Ramen – Moja podróż. Mój smak. Japonia” Jako, że jestem fanką kuchni
Dorota SmakujePrażuchy z kapuśniakiem Sezon na rozgrzewające potrawy otwarty, gdy brak Ci pomysłu na obiad polecam klasyczny kapuśniak z prażokami. Stare przepisy są na wagę złota i
Dieta moja pasjaKrupnik na gęsinie koniecznie musi się pojawić na naszych stołach w listopadzie. A dlaczego? Ponieważ mamy takie piękne polskie przysłowie: najlepsza gęsina na świętego Marcina. A
Kulinarne przygody Gatity