zupa - 39805 przepisów (strona:2108/2654)

Przepis na flaczki z boczniaków 67

Wege Flaczki z boczniaków Link do filmu z przepisem Jak zrobić FLACZKI Z BOCZNIAKÓW na BULIONIE warzywnym?   Składniki: 500g boczniaków 1 marchewka 1 pietruszka kawałek

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Chłodnik ogórkowy z orzechami 69

Składniki: ? 1 litr maślanki ? 1 szklanka gęstej śmietany ? 1/2 kg ogórków zielonych ? mały pęczek koperku ? 2 ząbki czosnku, sól ? 1 łyżeczka cukru pudru ? garść orzechów włoskich

To co kocham
Chłodnik z melona 57

Składniki na 4 porcje: ? 2 melony Galia ? 2 pomarańcze ? sok z 1 cytryny ? 4 plastry szynki parmeńskiej Wykonanie: ? Melony przekroić na pół, wydrążyć nasiona, wyciąć 12

To co kocham
Fasolka po bretońsku 68

Fasolka po bretońsku – bezapelacyjna królowa przydrożnych barów ! Nazwa dania sugeruje, że powinno mieć swe korzenie w Bretanii, ale z Francją nie ma nic wspólnego i

To co kocham
Rosół z lanymi kluseczkami 70

Rosół w moim domu jest zawsze bardzo oczekiwany ale pojawia się dość rzadko. Wynika to z faktu, że w moim rodzinnym domu rosół był gotowany zawsze

To co kocham
Sos wiosenny do wędliny 65

Bardzo prosty sos z jajkami i chrzanem, który pasuje do wędliny, sera żółtego, pieczeni i nawet jajek. Dodatek zieleniny powoduje, że jest pachnący i bardzo wiosenny

To co kocham
Mus jabłkowy do schabu 74

Wczoraj był schab pieczony, a dzisiaj mus jabłkowy, który idealnie do niego pasuje. Robię go zawsze wtedy, kiedy piekę schab, ale z inną wędliną również bardzo

To co kocham
Barszczyk z botwinki 66

Właśnie zaczął się sezon na botwinkę ! Nie wszyscy za nią przepadają, nawet w mojej rodzinie. Ugotowany barszczyk miałam więc praktycznie dla siebie. Dodatek jajka i słonej

To co kocham
Sos tzatziki 66

Sezon na sos tzatziki rozpoczyna się razem z sezonem grillowym. To bardzo popularny, smaczny i szybki sos do mięsa, warzyw, czipsów lub jako dodatek do pieczywa

To co kocham
Czysty biały barszcz 73

Ten barszcz to smak i zapach mojego dzieciństwa. Gościł bardzo często w moim rodzinnym domu. Najpierw gotowała babcia, potem mama, a niedawno jadłam ugotowany przez siostrę

To co kocham
Chłodnik rzodkiewkowy 72

Uczestnicząc w finale Blogerchefa miałam okazję zapoznać się z ofertą Ogrodnictwa Lawenda. Zaopatrzona w przeróżne kolorowe kiełki, liście i kwiaty jadalne, postanowiłam stworzyć dania z nimi

To co kocham
Barszcz czerwony wigilijny 68

Uszka wigilijne muszą koniecznie wystapić w towarzystwie czerwonego barszczu. Na ten barszcz czekam cały rok, bo tylko wtedy smakuje tak wyjątkowo. Wykonanie jego jest bardzo proste

To co kocham