Barszczyk czerwony w pełni naturalny, do którego nie dodaje nawet grama cukru. Powstaje tylko i wyłącznie na bazie warzyw i kilku tajemnych składników. Jak przygotować
SMYKWKUCHNIJARZYNOWA NA ROSOLE SKŁADNIKI litr rosołu domowego 2-3 pieczarki kawałek cukinii mała marchewka dymka cebula natka pietruszki garść ugotowanego ryżu słodka śmietanka suszony tymianek sól
Kuchnia TomkaFASOLÓWKA SKŁADNIKI 250 gramów drobnej białej fasolki; 800 ml wywaru z wędzonki; 500 gramów łopatki wieprzowej; 1-2 laski kiełbasy śląskiej; kilka ziemniaków; 1 duża cebula
Kuchnia TomkaKRUPNIK NA MAŚLE SKŁADNIKI mały seler; marchewka; pietruszka; mały kawałek pora; garść kaszy jęczmiennej; kwaśna śmietana 18%; mąka; natka pietruszki; mała czerwona papryczka chili; sól, pieprz
Kuchnia TomkaBARSZCZ CZERWONY ZABIELANY SKŁADNIKI 1 kilogram czerwonych buraków; 1 kilogram ziemniaków; kwasek cytrynowy lub cytryna; kwaśna, gęsta śmietana; główka czosnku; mąka pszenna; 1 nieduża marchewka; 1
Kuchnia TomkaBARSZCZ CZERWONY BŁYSKAWICZNY DOMOWY SKŁADNIKI 500 gramów ugotowanych buraków; 400 gramów odsączonej i opłukanej z zalewy białej fasolki; 1,5 litra wywaru warzywnego; połowa cebuli; połowa
Kuchnia TomkaROSÓŁ WOŁOWY Z GĘSINĄ SKŁADNIKI 800 gramów wołowiny; 2 gęsie nogi; kości wołowe (najlepiej ze szpikiem); jarzyna do rosołu; świeży lubczyk; sól, pieprz; przepis na rosół
Kuchnia TomkaZAKWAS NA ŻUREK sprawdzony przepis Zakwas na żurek jest tak łatwy do przygotowania jak ugotowanie wody na herbatę. Jasne, jest wiele wersji, a w każdej z
Kuchnia TomkaŻUR STAROPOLSKI ZAWIESISTY JAK TRZEBA Żur staropolski, ale taki prawdziwy, dobry, powinien być zawiesisty i odpowiednio kwaśny. Oczywiście to zakwas decyduje o powodzeniu całości. Nie należy
Kuchnia TomkaŻUREK NA ŻEBERKACH WĘDZONYCH Żurek na żeberkach wędzonych smakuje wybornie, o ile użyjecie naprawdę smakowitego kawałka wieprzowiny. Mam na myśli prawdziwie wędzone żeberko, a nie takie
Kuchnia TomkaŻUREK NA MAŚLANCE BEZ ZAKWASU Żurek na maślance przygotowany bez dodatku zakwasu smakuje niemal dokładnie tak samo, jak żurek tradycyjny z zakwasem. Oczywiście taki żurek różni
Kuchnia TomkaPrzepis na tradycyjny, wigilijny barszcz czerwony, który króluje w naszym rodzinnym domu już od kilkunastu lat. Zazwyczaj przygotowuje go moja mama, w dużym garze i jemy
Kuchnia MagdaLenyKolagen to jedno z najważniejszych białek w organizmie, będące składnikiem skóry, chrząstek oraz mięśni. Wraz z upływem lat, zmniejsza się ilość produkowanego kolagenu, a co za
Dorota SmakujeNietypowe połączenie smaków – makrela, ananas, limonka i makaron. Chcę przygotować w ciągu roku 20 NAJLEPSZYCH POTRAW
Bullio