zupa - 39353 przepisów (strona:2113/2624)

Jak zrobić naturalny barszczyk czerwony? 41

 Barszczyk czerwony w pełni naturalny, do którego nie dodaje nawet grama cukru. Powstaje tylko i wyłącznie na bazie warzyw i kilku tajemnych składników. Jak przygotować

SMYKWKUCHNI
Jarzynowa na rosole z ryżem podana 48

JARZYNOWA NA ROSOLE SKŁADNIKI litr rosołu domowego 2-3 pieczarki kawałek cukinii mała marchewka dymka cebula natka pietruszki garść ugotowanego ryżu słodka śmietanka suszony tymianek sól

Kuchnia Tomka
Fasolówka całkiem inaczej robiona 50

FASOLÓWKA SKŁADNIKI 250 gramów drobnej białej fasolki; 800 ml wywaru z wędzonki; 500 gramów łopatki wieprzowej; 1-2 laski kiełbasy śląskiej; kilka ziemniaków; 1 duża cebula

Kuchnia Tomka
Krupnik na maśle przepis od babci 46

KRUPNIK NA MAŚLE SKŁADNIKI mały seler; marchewka; pietruszka; mały kawałek pora; garść kaszy jęczmiennej; kwaśna śmietana 18%; mąka; natka pietruszki; mała czerwona papryczka chili; sól, pieprz

Kuchnia Tomka
Barszcz czerwony zabielany 55

BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY SKŁADNIKI 1 kilogram czerwonych buraków; 1 kilogram ziemniaków; kwasek cytrynowy lub cytryna; kwaśna, gęsta śmietana; główka czosnku; mąka pszenna; 1 nieduża marchewka; 1

Kuchnia Tomka
Barszcz czerwony błyskawiczny domowy 46

BARSZCZ CZERWONY BŁYSKAWICZNY DOMOWY SKŁADNIKI 500 gramów ugotowanych buraków; 400 gramów odsączonej i opłukanej z zalewy białej fasolki; 1,5 litra wywaru warzywnego; połowa cebuli; połowa

Kuchnia Tomka
Rosół wołowy z gęsiną 56

ROSÓŁ WOŁOWY Z GĘSINĄ SKŁADNIKI 800 gramów wołowiny; 2 gęsie nogi; kości wołowe (najlepiej ze szpikiem); jarzyna do rosołu; świeży lubczyk; sól, pieprz; przepis na rosół

Kuchnia Tomka
Zakwas na żurek 43

ZAKWAS NA ŻUREK sprawdzony przepis Zakwas na żurek jest tak łatwy do przygotowania jak ugotowanie wody na herbatę. Jasne, jest wiele wersji, a w każdej z

Kuchnia Tomka
Żur staropolski zawiesisty 43

ŻUR STAROPOLSKI ZAWIESISTY JAK TRZEBA Żur staropolski, ale taki prawdziwy, dobry, powinien być zawiesisty i odpowiednio kwaśny. Oczywiście to zakwas decyduje o powodzeniu całości. Nie należy

Kuchnia Tomka
Żurek na żeberkach wędzonych 55

ŻUREK NA ŻEBERKACH WĘDZONYCH Żurek na żeberkach wędzonych smakuje wybornie, o ile użyjecie naprawdę smakowitego kawałka wieprzowiny. Mam na myśli prawdziwie wędzone żeberko, a nie takie

Kuchnia Tomka
Żurek na maślance bez zakwasu 45

ŻUREK NA MAŚLANCE BEZ ZAKWASU Żurek na maślance przygotowany bez dodatku zakwasu smakuje niemal dokładnie tak samo, jak żurek tradycyjny z zakwasem. Oczywiście taki żurek różni

Kuchnia Tomka
Wigilijny barszcz czerwony 69

Przepis na tradycyjny, wigilijny barszcz czerwony, który króluje w naszym rodzinnym domu już od kilkunastu lat. Zazwyczaj przygotowuje go moja mama, w dużym garze i jemy

Kuchnia MagdaLeny
Rosół kolagenowy 173

Kolagen to jedno z najważniejszych białek w organizmie, będące składnikiem skóry, chrząstek oraz mięśni. Wraz z upływem lat, zmniejsza się ilość produkowanego kolagenu, a co za

Dorota Smakuje
Penang assam laksa 66

Nietypowe połączenie smaków – makrela, ananas, limonka i makaron. Chcę przygotować w ciągu roku 20 NAJLEPSZYCH POTRAW

Bullio