zupa - 39749 przepisów (strona:2107/2650)

papryczka ostra Iranian Cherry w miodowej marynacie... 204

wystudzenia przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu - do jedzenia będą dobre po miesiącu papryczki są smacznym, ostrym dodatkiem do mięs na zimno, wędlin, jajek, twarogu, sałatek, surówek, sosu, zupy..........SMACZNEGO!!! papryczka jagodowa odmiana Iranian Cherry to roślina obficie owocująca, daje owoce o przekroju 2-2,5 cm i bardzo ostrym smaku - dla mnie jest bardziej ostra od papryczki chilli

W Mojej Kuchni Lubię
galaretka drobiowo-wołowa z chilli papryczką... 186

dodać do mięsa, wymieszać z natką pietruszki żelatynę na 1 litr wywaru rozpuścić w gorącym rosole i zalać mięso w naczyniu - ja użyłam szklanej keksówki - pozostały wywar użyłam do zupy pomidorowej odstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia galaretki.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
pulpety drobiowe w sosie z pomidorów i czosnku... 182

mielone drobiowe wyrobić dobrze z podanymi składnikami formować małe pulpety i wkładać je do gotującej się wody - około 3 litry - wywar co zostanie to zamrażam i dodaję np. do zupy ziemniaczanej po wypłynięciu gotować na małym ogniu z 15 minut na oleju zeszklić pokrojone ząbki czosnku dodać zmiksowane ze skórka pomidory i posiekaną natkę pietruszki podsmażać z 5 minut mieszając

W Mojej Kuchni Lubię
pierś w marynacie z soli wędzonej i papryce chilli... 192

marynatą.....polecam.... sól morska wędzona Royal Brand: powstaje w wyniku naturalnego procesu wędzenia soli morskie - skład: naturalna sól morska - zastosowanie: do dań typowo amerykańskich,do barbecue,do sosów,zup, twarogów,sałatek,pomidorów, nadaje smak i aromat wędzonego drewna, świetna dla wegetarian, nadaje potrawą smak i zapach wędzonki

W Mojej Kuchni Lubię
kurczak z rosołu z pomidorami suszonymi, porem i chilli... 182

bardzo mocny i skoncentrowany smak i zapach - skład: suszone pomidory na słońcu - zastosowanie: można je używać jako przyprawę nawet w niewielkich ilościach, znakomity dodatek do wszystkich rodzajów mięs, gulaszy, zup, farszów, makaronu, pizzy, grillowanych i pieczonych warzyw, sosów w tym vinegrette a także do potraw, które lubisz - opakowanie: 100gram

W Mojej Kuchni Lubię
schabowe z czosnkiem niedźwiedzim na ostro i solą guerande... 172

cała gama dań kuchni francuskiej czosnek niedźwiedzi Royal Brand: produkt naturalny - właściwości: ma silne działanie bakteriobójcze, obniża ciśnienie krwi, korzystnie działa na serce, zapobiega miażdżycy - zastosowanie: można dodawać do zup, sałatek i marynować w oliwie i np. do kotletów, ryb smażonych - opakowanie: 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię
marynowane papryczki chilli na zimę... 156

koniec olej - mocno zakręcić i pasteryzować z 10 minut papryki przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu - po około 1,5 m-ca są dobre do jedzenia zalewa jest dobra do zup, sosów zamiast pieprzu a papryki do różnych dań, sałatek surówek, kanapek aby były mniej ostre to trzeba usunąć pestki i zjadać same papryki........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
mięso z kości schabowych z jarzynami w pierogach okraszone wędzoną słoninką z cebulą... 153

około 1,5 szklanki wrzątku,1 łyżeczka płaska soli OKRASA: 15 dag wędzonej słoniny, 4 sztuki cebula kupuję kości schabowe z dość dużą ilością mięska i gotuję wywar na zupy, który zamrażam porcjami mięso obrane wykorzystuję jako farsze do pierogów, naleśników, pyz, sosu do placków ziemniaczanych kości schabowe zalać wodą - zagotować i wodę wylać a kości opłukać teraz kości zalać

W Mojej Kuchni Lubię
domowy twarożek z czosnkiem niedźwiedzim a`la "capri"... 167

zbity najlepiej smakuje z razowcem, pomidorkiem, ogórkiem............SMACZNEGO!!! czosnek niedźwiedzi Royal Brand: ma silne działanie bakteriobójcze, obniża ciśnienie krwi, korzystnie działa na serce, zapobiega miażdżycy - stosowanie: można dodawać do zup, sałatek i marynować w oliwie - opakowanie; 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię
marynowane piersi kurczaka a`la zrazy... 190

sztuki, boczek wędzony 20 dag, Pieprz czarny- MŁYNEK - ile potrzeba, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 6 szklanek, przyprawa do dań Kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup - do smaku, śmietana 3 łyżki, ziemniaki ugotowane - ile potrzeba, surówka - jaką lubisz umyte piersi włożyć do woreczka i rozbić tłuczkiem na nie za cienkie płaty mięsa każdy płat nasmarować musztardą

W Mojej Kuchni Lubię
z natki pietruszki pesto na ostro... 143

zacząć miksować dolewać oliwę tyle, aby pesto miało konsystencję majonezu light schować do słoiczka i do lodówki my lubimy posmarować pesto na tosty, dodać do sałatek, do sosów, do zup.............. SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
francuskie babeczki z pieczarkami,szpinakiem,porami,mięskiem gotowanym,pietruszką z chilli nadziane... 175

dodać pokrojone drobno pory i dusić z 2 minuty następnie dodać szpinak liściasty /użyłam swój zamrożony/, dodać mięsko obrane z kości schabowych /wcześniej ugotowane w wywarze do zupy/ następnie doprawić do smaku kucharkiem, dodać zmiksowaną natkę pietruszki razem z papryczką chilli z pestkami i podsmażać wszystko mieszając z 5 minut rolkę ciasta rozwinąć i podzielić na 15 kwadratów

W Mojej Kuchni Lubię
duszony udziec indyka z cebulą i marchewką... 457

Składniki: udziec z indyka 1 kg, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ząbki czosnku 2 sztuki, przyprawa do zup - do smaku, marchewki 6 sztuk, cebula 4 sztuk, woda 1 szklanka mięso z udźca indyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym na gorącym oleju zrumienić z każdej strony posypać kucharkiem, dodać pokrojone w grubsze kawałki marchew, cebulę i żabki czosnku dodać kucharka w płynie

W Mojej Kuchni Lubię
pomidory z solą ziołową,pieprzem do zamrożenia na zimę... 173

mrożone pomidory mrożone zawsze robię na zimę dość spory zapas, w woreczkach mogę więcej do zamrażarki włożyć niż w pojemnikach w zimie wystarczy tylko taką porcję zamrożoną dodać na zupę pomidorową, sos do mięsa czy gołąbków mocno dojrzałe pomidory umyć, usunąć szypułki i jak pomidory są duże to podzielić je na mniejsze cząstki razem ze skórą do dzbanka miksującego włożyć

W Mojej Kuchni Lubię
kurczak marynowany masłem czosnkowym,przyprawami pieczony z cukinią podany z ryżem z parowara czyli Pudliszki – pomidorowe 164

seler nać 5 gałązek, papryka ostra mielona 2 łyżeczki, pieprz ziołowy 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, cukinia 1 średnia, marchewka 1 pęczek, koncentrat pomidorowy Pudliszki 2 łyżeczki, przyprawa do zup - do smaku DODATKI: ryż 1 woreczek Lubię, buraki czerwone 6 sztuk, posiekane listki tymianku 1/2 łyżeczki kurczak dobrze opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym skórę ostrożnie poluzować i pod skórę powkładać

W Mojej Kuchni Lubię