przyznam szczerze, że na inne kuchnie byłam raczej zamknięta. O dalu usłyszałam w podcaście Owsianej, gdy rozmawiała z Asią z bloga Small Travelers . Asia wspomniała tutaj właśnie o tej zupie. Nie wiem dlaczego, ale poczułam, że muszę ją wypróbować. Od razu poszłam do sklepu, kupiłam potrzebne produktu i zabrałam się za dal. Nie sądziłam, że to może być tak pyszne
365 dni dookoła kuchnifamily:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jak zwykle dylemat…co zrobić na obiad. Zachciało nam się najpierw makaronu, później zupy…kolejny kompromis. Składniki: 250 g boczku surowego 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 200 ml czerwonego wina wytrawnego 1 litr bulionu wołowego
R'n'G Kitchenhead = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Zobacz też inne orientalne przepisy : Kokosowe kotleciki z kurczaka Spring rolls z kurczakiem i ananasem Ramen z kurczakiem Dim sumy Zupa kokosowa z kurczakiem Szybkie czerwone curry Zobacz też najnowsze przepisy : Ramen z grzybami Kociołek myśliwski – jak go wybrać? Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem
okolicepalnika.plPrzygotowanie wartościowego posiłku jeszcze nigdy nie było takie proste. Dodatkowo zupa jest smaczna i pełna witamin. Wolna od 14 głównych alergenów oraz low FODMAP. Składniki na około 6 porcji: 6 małych cukinii 300g szpinaku baby 200ml mleka kokosowego szklanka ryżu 2 marchewki 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz, gałka muszkatołowa 1,7l bulionu Sposób przygotowania: Ryż ugotuj w osolonej
wysmienityScroll down for recipe in English. Naszła mnie ostatnio ochota na bardziej azjatyckie smaki. A że kocham zupy wszelakie to wymyśliłam taki oto bulion orientalny z grzybkami mun i sosem rybnym. Z dodatkami do tej zupki można poszaleć i dodać to co się najbardziej lubi, ale ta moja cukinia "blanszowana na sucho" ;) wyszła naprawdę cudnie! Jeśli ktoś lubi oczywiście chrupiące
Delicious Placenastępnie całość zmiel na gładką pastę przy pomocy blendera. Przestudzoną masę przełóż do foremki do kostek i włóż do zamrażalnika. Domowe kostki rosołowe możesz wykorzystać do przygotowania różnego rodzaju zup i sosów. Możesz używać ich dokładnie tak, jak ich sklepowego odpowiednika. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Lukier Syrop z czosnku Zobacz też
okolicepalnika.plczas mieszając. Dodajemy sól, mieszamy. Kaszę wylewamy do prostokątnej lub kwadratowej foremki, ja użyłam keksówki. Kaszę porządnie studzimy i kroimy w kostkę. Pamiętajcie żeby przed podaniem podgrzać ją w zupie
KardamonovyDzisiejsza zupa to taka trochę "śmieciówka". Ugotowana z tego co znalazłam w lodówce i zamrażarce. Starałam się jedynie aby większość użytych przeze mnie warzywa miała kolor zielony
Stare Garylubicie, tak jak ja, szybkie i jednocześnie zdrowe posiłki? W około 30 minut przygotujecie tą przepyszną zupę ponadto możecie puścic wodze fantazji: dodać wg mięso, kaszę jaglaną czy przyprawić Waszymi ulubionymi ziołami. Jesteście zainteresowani? Do przygotowania 6 porcji bulionu potrzebujecie: – 6 średnich marchewek – puszkę białej fasoli – 500 ml wody – 2 liście laurowe – ziele angielskie
Szybko Tanio Smaczniestudzimy i obieramy nożem (wystarczy nożykiem poruszać góra dół a skórka będzie odchodzić sama w cienkich kawałkach). Ostudzone buraki umieszczamy w misce (lub w naczyniu w którym będziecie miksować zupę, np kielich do koktajli), dodajemy sok jabłkowy, ocet, miętę, pieprz i czosnek. Całość miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji i wstawiamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Podajemy
Szybko Tanio SmacznieBarszcz w Polsce niejedno ma na imię. Są barszcze białe, zielone, czerwone, ukraińskie (o barszczu Sosnowskiego nie wspomnę;). Co ciekawe, za wschodnią granicą mianem barszczu określana jest jedynie zupa w typie barszczu ukraińskiego. Taki barszcz gotowany jest na mięsnym bulionie, oprócz buraków ma dużo innych warzyw, jak chociażby kapustę, marchew, fasolę. I koniecznie podawany jest ze śmietaną
Obiad gotowy