zupa zauroczyła mnie smakiem, aromatem i konsystencją. Nie za ostra, nie za słodka, nie grudkowata a po prostu kremowa, pyszna i aromatyczna. Polecam gorąco. Pomidorówka z jabłkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieziemniaki i kapustę, liść laurowy i ziele angielskie, zalać gorącą wodą. Posolić i gotować na małym ogniu do miękkości. Pod koniec doprawić do smaku sproszkowaną papryką i suszonym tymiankiem. Zupę można zagęścić, ale według mnie nie ma takiej potrzeby
Kuchenne zapiski Edytyzalewamy bulionem, dodajemy boczek, kiełbasę, liście laurowe oraz ziele angielskie. Leczo gotujemy aż warzywa będą miękkie. Na koniec leczo doprawiamy solą i pieprzem oraz podsmażoną papryką. W razie potrzeby zupę zgęszczamy mąką. Podajemy ze świeżym pieczywem. Przepis dodaję do akcji „Warzywa dyniowate 2019 część II” na durszlak.pl
Życie ze smakiemLekko pikantna zupka dyniowo-pomidorowa z orientalnym akcentem w postaci mleczka kokosowego i przyprawy curry (w proszku lub paście). Cudownie kremowa, pełna smaku, rozgrzewająca. Idealna na
cool and mintyarszcz ukraiński to zupa, na którą jest wiele przepisów. Przepisy są różne w zależności od regionu, domu i gospodyni. … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Barszcz ukraiński</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerprzyprawę uniwersalną, ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową, sól i pieprz gotować 30 min/100°C/obr. 1. Dodać ocet, sok z cytryny, cukier i śmietanę, gotować 5 min/100°C/obr. 1. Zupę ewentualnie doprawić. Źródło- klik
Moje domowe kucharzenieZupy krem zawsze i wszędzie się sprawdzają. Są doskonałe zarówno dla maluchów, jak i bardziej wymagających klientów, no bo przecież taki krem można ślicznie podać i wtedy nabiera zupełnie innego, bardziej wykwintnego charakteru. Cukinia z pomidorami to doskonałe połączenie, więc i wiele napracować się nie trzeba. SKŁADNIKI: (ok. 4-5 porcji) · 1 butelka
Calzonella.commamy satysfakcję, że w świecie produkujacym coraz więcej i wiecej niepotrzebnych śmieci udało nam się zrobić coś z niczego; bulion jest naprawdę smaczny, podobnie, jak zrobiona z jego udziałem zupa, i pachnie pięknie przy gotowaniu. Minusy: resztki zajmuja sporo cennego miejsca w zamrażarce, a przy gotowaniu trzeba oduczyć się tego wpojonego i automatycznego gestu wyrzucania resztek do pobliskiego kosza
Lejdi of the houseNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Gotujemy i jemyposiekany koperek i szczypiorek i zalewamy kefirem lub jogurtem. Można dodać także kwaśnej śmietany. Jeżeli chłodnik jest zbyt gęsty można dolać trochę wody pozostałej z gotowania buraczków lub mleka. Zupę doprawiamy roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i cukrem. Całość dekorujemy cząstkami ugotowanych na twardo jajek. Wszystko wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Gotowe
Gotujemy i jemyOstatni przepis na zupę-krem z kukurydzy podawałam na blogu trzy lata temu. Mamo, jak ten czas leci… Od tamtego czasu powstało już kilka różnych wersji kukurydzianki. Z chorizo zrobiłam pierwszy raz. 2 porcje: 1 pętko kiełbasy chorizo, ok. 120 g 2 średniej wielkości ziemniaki 2 mniejsze marchewki 2 kolby kukurydzy 2-3 gałązki naci pietruszki lub kolendry
Kucharzycaczosnek zacznie pięknie pachnieć. Następnie dodać pomidory i całość jeszcze smażyć kilka minut. Potem dodać cukinię i wlać bulion. Gotować aż cukinia będzie miękka. Garnek zestawić z ognia. Zupę zmiksować blenderem na krem, ewentualnie jakby była za gęsta można dolać jeszcze bulionu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią. Na koniec dodać kilka łyżek śmietanki, dla smaku i koloru. Jeszcze
Monia miesza i gotujeJuż nie mogę doczekać się Świąt! A Wy? Wybaczcie za aparat, co się odbił w zupie na 2 zdjęciu ;p Składniki Buraki 2kg Bulion warzywny 1,5l Czosnek 1 ząbek Liść laurowy Pieprz czarny ziarnisty 4 ziarna Ziele angielskie 2 ziarna Ocet The post Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeLiść laurowy 2 liście Ziele angielskie 3 ziarna Mięso mogą być skrzydełka, piersi, korpus Woda 2,5 litra Vegeta 2 łyżki Śmietana 18% Sól Pieprz Koperek Ziemniac The post Zupa kalafiorowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeŁosoś w wyrazistym sosie śmietanowo – musztardowym, z dodatkiem koperku. Składniki Filet z łososia ok. 300-400g Śmietana kwaśna 18% do zup i sosów 200g Musztarda chrzanowa 2 łyżeczki Olej rzepakowy Pieprz do smaku Sól do smaku The post Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje