zupa - 39353 przepisów (strona:1450/2624)

Chłodnik litewski – ta zupa to samo zdrowie 116

Chłodnik litewski to chyba jedno z najbardziej zdrowych i pożywnych dań jakie mogę sobie wyobrazić. Jest wiele wariacji tej zupy ja jednak często sięgam po ten przepis ponieważ jest bardzo szybki. Czas przygotowania tej potrawy to zazwyczaj 6 minut – tyle ile trwa ugotowanie jajek na twardo (oczywiście jeżeli używacie już ugotowanych buraków). Danie to zawiera jogurt i kefir – źródło żywych

wysmienity
Krem ziemniaczany z bobem 174

Pachnący tymiankiem delikatny krem z bobu i króla warzyw naszego narodowego stołu - ziemniaka to świetna propozycja letniej zupy, która z pewności zadowoli fanów tego bogatego w białko sezonowego strączkowego warzywa. Składniki: 600g świeżego bobu (może być mrożony) 800g ziemniaków 1 litr bulionu drobiowego 2 cebule 1 ząbek czosnku 2 pęczki szczypiorku 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku sól morska świeżo zmielony

Szalona Kuchnia Eweliny
Moje minestrone z mortadelą 89

takie zupy, do których czasami musimy wrócić. Tak jest z minestrone. Świeże smaki warzyw połączyliśmy z włoską mortadelą z pistacjami. Składniki: 300 g mortadeli z pistacjami 3 młode marchewki 3 łodygi selera naciowego 150 g żółtej fasolki szparagowej 2 pomidory 1 kawałek młodej kapusty 1,5 litra bulionu warzywnego 3 łyżki drobnego makaronu 1/2 szklanki startego parmezanu sól, pieprz Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Zupa krem pomidorowa z szpinakiem i jogurtem – przepis idealny w diecie odchudzającej 120

seler naciowy. Kiedy zmiękną dodaj startą na grubych oczkach marchew. Chwile podsmaż. Następnie zalej pasatą oraz bulionem. Gotuj 30 minut a następnie zmiksuj. Dopraw do smaku. Do jeszcze gorącej zupy wrzuć szpinak. Wymieszaj. Nie musisz już gotować, szpinak zmniejszy swoją objętość. Podawaj z posiekanym świeżym szpinakiem, jogurtem naturalnym oraz pestkami dyni

wysmienity
Fasolka po bretońsku z mięsem 210

Fasolka po bretońsku z mięsem to trochę nietypowe połączenie składników, jednak nie zawsze fasolka musi być przygotowana z kiełbasą czy boczkiem. Wersja z mięsem, w tym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krem z zielonych szparagów 131

Aromatyczna, sezonowa zupa z zielonych szparagów, której delikatny smak z wyczuwalną nutą polskiego czosnku i wyrazistej cebuli idealnie komponuje się z  chrupiącym ptysiowym groszkiem. Składniki: 500g zielonych szparag 1 ząbek czosnku 1 cebula 3 ziemniaki 500ml bulionu drobiowego 2 łyżki masła szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Dodatkowo: 60g groszku ptysiowego gęsta śmietana Wykonanie

Szalona Kuchnia Eweliny
Chłodnik Litewski 107

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Ta zupa jest boska w te gorące letnie popołudnia (lub wiosenne :P). Przygotujmy pyszny Chłodnik Litewski razem! The post Chłodnik Litewski appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Zupa jarzynowa z kurczakiem 110

pochlastane wg Ciebie warzywa, które dusimy pod przykryciem. Całość zalewamy wrzątkiem (tak porządnie z 1,5 litra), dodajemy serki. Gotujemy do miękkości jarzyn. Śmietanę mieszamy z mąką i chochlą zupy. Podajemy z posiekaną natką. Doprawiamy solą i pieprzem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Zupa botwinkowa 133

Piękny głęboki kolor botwinki. Zupa podana ze śmietaną i koperkiem to pozycja obowiązkowa wiosennego obiadu. Składniki: duży pęczek botwinki, 1 duża marchewka, 3-4 średniej wielkości ziemniaki, bulion warzywny, 2 łyżki octu jabłkowego, pieprz, świeży koperek i śmietana Przygotowanie: Botwinkę dokładnie myjemy, kroimy w małą kostkę, liście siekamy. Ziemniaki, marchewkę obieramy, kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa zalewamy bulionem tak, żeby

Lena Gotuje
Krem ze szparagów 143

Sezon na szparagi otwarty. Dziś krem ze szparagów, bardzo zdrowy i prosty w przygotowaniu.    Składniki Szparagi, Bulion cielęcy, (może być inny), Kasza manna 5

Smaki Przyprawy i Kolory
Botwinka na żeberkach z bobem 97

Znana wiosenna zupa. A le tym razem wzbogacona o bób i żeberka.   Składniki:     duży pęczek botwinki   500 g żeberek   koncentrat z buraków 50 ml   kawałek pora   kawałek selera naciowego   1 korzeń pietruszki   3 młode marchewki   kilka ziarenek ziela angielskiego   1 liść laurowy   2 ząbki czosnku

R'n'G Kitchen
Krem z kalafiora z czosnkowymi krewetkami 85

Zupy gotuję rzadko, a jesli już to właśnie kremy. Gęste, sycące i kilkuskładnikowe. Kalafior w mocno kremowej wersji z dodatkiem serka i śmietany rewelacyjnie komponuje się z intensywnymi krewetkami. Wedle uznania można podawać także z bardziej przyprawionymi sucharkami czy grzankami z pastą. Składniki (2 porcje) -1 kalafior (ok. 500 g) -8 dużych krewetek -200 ml śmietanki UHT -2 łyżki serka

Zielona Kuchnia
rosół drobiowy z młodą włoszczyzną... 141

kurkumę i krótko zagotować, podawać z ulubionym makaronem i natką pietruszki, do smaku dodać przyprawę w płynie - rosół z udek kurczaka z młodą włoszczyzną i dodatkiem kurkumy jest najlepszą zupą nie tylko na niedzielę..........SMACZNEGO!!! #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa szparagowo-porowa z mięsem mielonym 146

Pyszne danie jednogarnkowe idealne na wiosenny obiad.  Sycąca wiosenna zupa ze szparagami ,porem, mięsem mielonym i młodymi ziemniaczkami. Do tego dużo koperku i odrobina śmietanki. Po prostu pycha :) ok 350 gramów mięsa mielonego u mnie z indyka 1 pęczek szparagów zielonych 100 gramów pora (biała część) 200 -250 gramów młodych ziemniaków 50 ml słodkiej śmietanki sól pieprz Odrobina kurkumy

Andzia Pichci
Pomidorowe risotto z krewetkami 208

bazie zupy pomidorowej można stworzyć takie smaczne i lekkie danie obiadowe. Do przygotowania wystarczy 45 minut.… Czytaj dalej Pomidorowe risotto z krewetkami

Pij soki wyciskane

Proponowane wyszukiwania