Rosół to tradycyjna zupa niedzielna należąca do narodowych polskich potraw. Tak w ięc dziś zapraszam Was na pyszny, aromatyczny i esencjonalny rosół z kaczki. Taki prawdziwy domowy, jak u mamy :) Składniki: korpus razem z piersią kaczki 2 skrzydła kaczki szyja kaczki 4 marchewki 3 pietruszki 1 średni seler kawałek pora 1 cebula 1/2 pęczka
magiczna kuchnia Kasirazem proponuję Wam przepis na włoską zupę minestrone, również popularną we Francji, komponują ją głównie warzywa, w poniższym przepisie są nimi marchewka, cukinia, seler naciowy, pomidor i ziemniaki, a uzupełnia je na ogół ryż lub makaron, w tym przepisie jest to kasza jęczmienna perłowa. Przygotowanie :20 min. Gotowanie : 30 min. Porcja dla 4-6 osób: ● 4 marchewki
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaZupa krem z kalafiora „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Szarlotka „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo Pizza na lawaszu Tarta z masa dyniową Śliwki pod kruszoną orzechową „Fit przepisy od Baletnicy„ … Czytaj dalej Gotuję z Baletnicą
czarrna od kuchnirosołowe ), zagotować. Buraczki w rozdrabniaczu zmiksować i dodać do botwinki, gotować z 15 minut, dodać soli, pieprz mielony, cukier, ocet jabłkowy. Mleko wymieszać z mąką, śmietaną i wlać do zupy, mieszać do zagęszczenia i zdjąć z ognia. Słoninkę wędzoną drobno pokroić i z posiekaną cebulką usmażyć, polać nią ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki, posypać koperkiem. Na tłuszczu po słoninie usmażyć
W Mojej Kuchni Lubięgrzybów leśnych 1 cebula 1 marchewka kawałek selera i pietruszki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 50 g czerwonej soczewicy 3 szklanki bulionu 3/4 szklanki mleka sól, … Czytaj dalej Zupa krem z grzybów leśnych
czarrna od kuchniziemniaki, wrzucamy do wywaru, gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą al dente. Wtedy dodajemy poszatkowaną kapustę. Gotujemy przez kwadrans. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w ósemki. Wrzucamy do zupy. Gotujemy 20-25 minut.Pod koniec dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki. O smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchenpuszka mleka koksowego light 1 marchewka 1 cebula 2 duże pomidory 1/2 czerwonej papryki 1 mała cukinia 100 g makaronu sól, pieprz słodka papryka sos … Czytaj dalej Zupa z ciecierzycą i mlekiem kokosowym
czarrna od kuchnibulionem, zaś rosołek nabiera smaku farszu. Polecam inne przepisy kuchni kresowej, jakie niedawno wrzuciłem na bloga: Manty – tatarskie pierożki Kakory – pieczone pierogi Soczewiaki – wegetariańskie pieczone pierogi Zupa soljanka Składniki: Ciasto na pierogi 250 g mąki (użyliśmy mąki typ 650) – 1 szklanka 125 ml gorącej wody – pół szklanki 2 łyżki oleju Duża szczypta soli Farsz
Niedzielny kucharzPół roku nie było u nas pomidorówki i naszła mnie ochota na taką zupę. Tym razem wypróbowałam passaty pomidorowej jako bazy. Po prostu rewelacja. Składniki: 1 skrzydło z indyka 1 mała cebulka 1 marchewka 1 pietruszka 500 g passaty pomidorowej sól, pieprz suszona bazylia odrobina cukru ziele angielskie liść laurowy Sposób przygotowania: 1. Umyte skrzydło zalać zimną wodą
Kuchnia domowa AniSzybka i bardzo zdrowa zupa krem z cukinii. Doskonałym dodatkiem na podbicie białka w posiłku jest rozszerzenie go o bio białko konopne z serii ACTIVE od HempKing ! Składniki: 500g obranej cukinii 150g obranego ziemniaka 20g bio białka konopnego ACTIVE przyprawy: 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, jarzynka bez soli, zioła prowansalskie 1,5l wody Sposób przygotowania: Obraną cukiernię
Truskawkowa Fiestaindyka, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy przez godzinę pod przykryciem. Kapustę szatkujemy w cienkie paski, dodajemy do gotującego się mięsa. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy do zupy razem z pomidorami z puszki. Gdy warzywa będą miękkie odławiamy golonki. Mięso oddzielamy od skóry i kości i z powrotem wrzucamy do garnka. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Przed
Qchnia po prostuzapewne się zorientowaliście namiętnie zjadam i dodaję do różnych potraw wędzony twaróg. Tym razem powstał krem pomidorowy z wędzonym twarogiem. Pyszna, lekka i prosta zupa oczywiście na niedzielnym rosole, ale z dodatkiem wędzonego twarogu zyskała całkiem inny smak i charakter. Polecam, eksperymentujcie z wędzonym twarogiem, on jest nie tylko do kanapek. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkawałek imbiru (50 g po obraniu) 1 puszka mleka kokosowego 1/2 mleka zwykłego sól, pieprz 1 mini papryczka chili 2 łyżki sosu sojowego groszek ptysiowy do … Czytaj dalej Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym
czarrna od kuchniElektryzująco zielony, niespotykanie wyrazisty, pełen witamin i słońca! Oto nasz KREM Z CUKINII, czyli doskonała propozycja na letni lunch. Pychota! Artykuł KREM Z CUKINII pochodzi z
COOKMAGAZINE