wystygnie i stężeje możesz zdjąć z niego warstwę tłuszczyku. Potem można go wykorzystać do smażenia. Gdy skończysz gotować rosół, pamiętaj aby wyjąć z niego mięso i warzywa. Niestety zupa ta ma tendencję do kwaśnienia, dlatego trzeba ją przechowywać przecedzoną. Natomiast mięso z rosołu możesz wykorzystać do zrobienia farszu np. do pierogów lub krokietów. Jeśli nie planujesz robić ich od razu
Kulinarne przygody GatityPyszny rosół z kaczki to sycąca i rozgrzewająca zupa, którą pamiętam z dzieciństwa. Moja babcia często gotowała taki rosół, a … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Pyszny <span>rosół z kaczki</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerdodajemy pomidory z puszki oraz kukurydzę i groszek (wczesniej odcedzone z zalewy). Przyprawiamy pieprzem, solą, papryką słodką mieloną oraz papryką chili. Trzymamy na ogniu jeszcze przez 5 min. Zupę nalewamy na talerz i posypujemy świeżą natką pietruszki
Kuchnia MagdaLenyBardzo aromatyczna zupa z grzybami shiitake. Oryginalnie podawana jest z krewetkami, ale zastąpiłam je tofu. Chcę przygotować w ciągu roku 20 NAJLEPSZYCH POTRAW ŚWIATA (link). MIEJSCE
BullioJesienna zupa - dyniowa. Pyszna, gęsta, kremowa i rozgrzewająca. Składniki: 3 kg dyni (waga przed wydrążeniem) 2 ziemniaki, 300 ml bulionu, mała marchew, sól, pieprz grubo mielony, łyżeczka słodkiej papryki, twaróg biały wędzony, śmietana Przygotowanie: Dynię obieramy ze skóry, usuwamy pestki - oczyszczamy. Kroimy w kostkę. Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy na kawałki. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem. Gotujemy
Lena Gotujeszczerze że tak naprawdę nigdy wcześniej nie jadłam dobrego barszczu ukraińskiego, do czasu aż ugotowały nam goszczące w domu Ukrainki. Serce i wdzięczność za pomoc były w smaku tej zupy. Każdemu kto go spróbował, a sporo tych osób było, bardzo smakował, dlatego następnym razem obserwowałam jak to robią i ile czego dają, spisując sobie przepis. Dlatego postanowiłam teraz w domu
Bernika - moj kulinarny pamietnikmarchewki (u mnie gotowane w bulionie) 1 upieczony batat ok 2 szklanek bulionu 1 puszka mleczka kokosowego sól, pieprz curry, kurkuma imbir świeży lub … Czytaj dalej Jesienna zupa krem z dyni, marchewki i batata
czarrna od kuchnikolendry. Dynię zalałam solanką 1l przegotowanej zimniej wody/1 łyżka soli kamiennej. Po kilku dniach kiszenia dynia była gotowa. Jest pyszna do jedzenia prosto ze słoika. Poniżej pokazuję przepis na zupę z dyni kiszonej do której podałam komosę ryżową. • Składniki: kiszona dynia 1 słoik kalafior 1/2 sztuki marchew 1 sztuka pietruszka 1 sztuka ziemniak 1 sztuka ( ja nie dałam
AZgotuj!litra bulionu . Połączyć z usmażonymi grzybami.Na koniec dodać 200 ml kwaśnej śmietanki.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Można podawać z grzankami i pietruszką. Artykuł Smaczna zupa grzybowa pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!rzepyszna zupa z cukinii z fetą i greckim jogurtem z cytrusowym aromatem. Składniki: 2 cukinie 1 kostka mrożonego szpinaku cebula 2 ząbki czosnku 1 kostka bulionowa warzywna (polecam ekologiczne) oliwa 2 łyżki 1/2 opakowania fety 2 łyżki greckiego jogurtu skórka z cytryny ok.1/2 łyżeczki sól i pieprz do smaku szczypiorek Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić, dodać czosnek
AZgotuj!Chłodnik litewski z jajkiem to pyszna aromatyczna i orzeźwiająca zupa. Chłodnik jest nie tylko smakowity, ale przede wszystkim zdrowy, przyrządzony z surowych warzyw i owoców. Dzięki zawartym w nich witaminom i minerałom chłodniki wzmacniają odporność organizmu, regenerują i utrzymują w świetnej kondycji. SPRAWDŹ PRZEPISY NA … The post Chłodnik litewski z jajkiem appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne Potrawywyciągnięcie ręki! Szlachetne prawdziwki, dorodne podgrzybki, niepozorne, ale jakże smaczne opieńki. Nigdy nie będą smakować tak dobrze, jak teraz, jesienią. O tej porze roku jednym z obowiązkowych […] Artykuł Zupa grzybowa z makaronem pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchnikoniec dodać majeranek, sól, pieprz mielony. Na patelnię wsypać mąkę i na średnim ogniu mieszać dodać palmę, mieszać wszystko do stopienia palmy. Zasmażkę od razu dać do gotującej się zupy mieszając do zagęszczenia - bardzo smaczne, aromatyczne flaki wieprzowe, bardzo je lubimy zwłaszcza w chłodne dni lub na "dzień po imprezie", z bułką lub chlebem smakują doskonale..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięorzechami włoskimi i olejem z orzecha włoskiego z cynamonem i mlekiem kokosowym. Dla tych którzy tak jak ja nie przepadają za mlekiem kokosowym mam dobrą wiadomość- jest niewyczuwalny w zupie. Ale jeśli tak ja źle sie czujcie po mleku kokosowym to polecam zrobić mleko słonecznikowe namaczając wcześniej w wodzie słonecznik chociaż na godzinę. Potem przelać wodą pestki i zmiksować
AZgotuj!