zupa - 39805 przepisów (strona:1442/2654)

Zupa krem z kiszonych buraków 144

para też będą świetne Przygotowanie:  Warzywa obieramy. Buraki kroimy na mniejsze kawałki ( można też użyć gotowych gotowanych na parze). W garnku w którym będzie gotowała się zupa wlewamy łyżkę oleju i podsmażamy garam masalę, czosnek, seler, imbir oraz pokrojone ziemniaki. Kilka minut podsmażamy. Wlewamy wodę do zakrycia. Dodajemy sól. Gotujemy pod przykryciem ok 10 minut. Po 10 minutach dodajemy

AZgotuj!
Zakwas na barszcz 87

buraków z zakwasu wcale nie musisz wyrzucać. Będą świetnym dodatkiem do sałatek lub kanapek. Zwłaszcza jeśli podpieczesz je w piekarniku lub na patelni. Możesz również zrobić z nich doskonałą zupę lub chłodnik, a także ciekawy dodatek do świątecznego barszczu. Jeśli je zetrzesz lub zmiksujesz w blenderze, zrobisz z nich świetne racuszki albo naleśniki. Zakwas na barszcz Przepis na zakwas

okolicepalnika.pl
Zupa pieczarkowa z suszonym grzybkiem 100

Zupa pieczarkowa podkręcona smakiem suszonych grzybów, z dodatkiem kaszy jaglanej oraz kurkumy dla zdrowia. Lekko maślana, aromatyczna, treściwa. około 4 porcje: 1,2 litra rosołu/bulionu około 400 g ziemniaków  250 g pieczarek 50 g masła klarowanego 10 g suszonych podgrzybków 1 mniejsza marchewka i pietruszka 2 łyżki kaszy jaglanej 1 łyżeczka kurkumy sól, pieprz do smaku szczypta pieprzu

Kraina Miodem Płynąca
Zupa grzybowa 158

porcja rosołowa (w wersji świątecznej wywar warzywny, bez mięsa) 1 duża marchewka 1 mała pietruszka kawałek selera 1 mała cebula listki selera i lubczyku 2 garście … Czytaj dalej Zupa grzybowa

czarrna od kuchni
Warmińska zupa z pulpecikami 202

kości schabowe włoszczyzna 2 garście grzybów suszonych 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 2-3 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz mąka kluski: 1 jajko … Czytaj dalej Warmińska zupa z pulpecikami

czarrna od kuchni
Kasza manna, jak i kiedy warto ją włączyć do diety? 110

cukrem. Stanowi ona również świetny dodatek do ciast, budyniów, musów i kleików. Równocześnie można używać jej jako panierki czy zagęszczacza do sosów. Kasza manna to także dodatek do zup (krupniki), pasztetów i kotletów. Tym samym jej zastosowanie w kuchni jest bardzo szerokie. Materiał partnera. Artykuł Kasza manna, jak i kiedy warto ją włączyć do diety? pochodzi z serwisu Kulinarny Blog

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wigilijna zupa grzybowa -gęsta i kremowa 399

Pyszna ,mocno aromatyczna zupa grzybowa -postna typowo na Wigilię. Bardzo kremowa i treściwa, nie trzeba dodawać do niej już nic więcej - Smacznego

Swojskie jedzonko
Zupa krem z dyni i batatów z pulpecikami 154

dyni 2 bataty 1 szklanka aromatycznego bulionu (u mnie wołowy) 3/4 szklanki mleka kawałek imbiru, ok. 4 cm 1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej pulpety: 30 dkg … Czytaj dalej Zupa krem z dyni i batatów z pulpecikami

czarrna od kuchni
Zupa z pak choi 193

kapusta pak choi 10 dkg pieczarek 1 marchewka 1 łyżka pociętych grzybów mun sos sojowy sos teryiaki przyprawa do dań orientalnych mielona trawa cytrynowa chili … Czytaj dalej Zupa z pak choi

czarrna od kuchni
Zupa z żołądków drobiowych 106

Zapewne dzisiejszy przepis nie każdemu przypadnie do smaku,  ale Ci co lubią żołądki drobiowe pewnie się skuszą .  Pyszna, aromatyczna, pożywna, rozgrzewająca zupa  idealna na zimne, szare dni jesienne. Składniki: 1 kg żołądków drobiowych 2 duże cebule 1,5 l bulionu 2 marchewki 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki majeranku 3 liście

magiczna kuchnia Kasi
Pikantna zupa po syczuańsku 273

puszka kukurydzy 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 marchewka kawałek pora garść grzybów mun 1/2 papryki 1 litr bulionu 1 łyżka koncentratu pomidorowego … Czytaj dalej Pikantna zupa po syczuańsku

czarrna od kuchni
Krem z pieczonej dyni z jabłkami 98

Dynia w każdej postaci i do wszystkiego – to moje hasło jesieni. A poniżej przepis na gęsty, aromatyczny krem z pieczonej dyni ze słodko-kwaśnymi, soczystymi

Fitsweet.me
Zupa grzybowa z makaronem 108

Pyszna, aromatyczna i bardzo sycąca zupa grzybowa z makaronem  zabielana śmietaną. Do tego przepis jest bardzo prosty i szybki  do realizacji. Oczywiście świeże grzyby możecie zamienić na  mrożone bądź suszone i również wyjdzie bardzo smacznie. Składniki: 600 g świeżych grzybów  200 g makaronu 100 ml śmietanki 30% 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera

magiczna kuchnia Kasi