Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Bardzo pożywna i rozgrzewająca zupa w stylu meksykańskim. Do jej przygotowania użyłam mrożonki, dzięki której obiad był gotowy w zaledwie 30 minut. Z podanych składników wychodzi spora porcja na co najmniej pięciu głodomorów z dokładką
W garach u GosiPyszna zupa,fajna alternatywa jak macie nadmiar fasolki szparagowej ,nawet przerośniętej .Nawet niejadki zjedzą ukrytą w ten sposób fasolkę. Polecam
Swojskie jedzonkokapusty pekińskiej 1 marchewka kawałek pora, zielona część 3-4 łodygi selera naciowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ostrej pasty z … Czytaj dalej Lekka zupa z kurczakiem
czarrna od kuchniLato ma to do siebie, że nie chce się stać przy garach ani jeść. Ciężkie dania zostawiamy i delektujemy się lekkimi posiłkami. Taki jest i ten chłodnik. Lekka, orzeźwiająca zupa na bazie buliony, jogurtu greckiego i ogórków. Składniki: 8 sztuk ogórków gruntowych 1/2 l jogurtu greckiego 1 szklanka schłodzonego bulionu warzywnego 1 op. łososia wędzonego MOWI 2 ząbki czosnku
Kuchnia w oparachzmiękną. Kurki dokładnie opłukać na sicie i osuszyć na ręczniku papierowym. osuszone kurki przesmażamy na odrobinie masła i szczyptą soli do momentu aż woda nieco odparuje i dodajemy do zupy. Całość gotujemy jeszcze na wolnym ogniu ok 5-10 minut. Smacznego
Andzia Pichcidrobiowy rosół z kurczaka z kluskami kładzionymi. Rosół z kury dla większości z nas jest smakiem dzieciństwa i często gości na polskich stołach. Ta tradycyjna polska zupa jest chyba jedną z najczęściej przyrządzanych potraw przez Polaków... Każda pani domu ma swój doskonały przepis na najlepszy domowy rosół z kurczaka. Rosół drobiowy można podawać z makaronem, lanymi kluskami, makaronem
Moja Książka Kucharskakaffiru oraz grzyby. Zagotowujemy. Dodajemy papryczki, marchewki pokrojone w słupki, cukier, ananasa z zalewą. Po chwili dorzucamy połamany makaron. Mieszamy. Gotujemy 5 min. Mąkę mieszamy z wodą, dodajemy do zupy, zagotowujemy. Podajemy z posiekaną dymką. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
R'n'G Kitchencytryny/limonki. Wszystko razem blendujemy na gładką masę. W trakcie miksowania wlewamy powoli mleko oraz maślankę/kefir. Finalnie konsystencja będzie dość gęsta. Można dolać więcej płynu, jeśli wolimy rzadsze zupy. Doprawiamy całość solą i pieprzem i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Przed podaniem przygotowujemy wybrane dodatki i podajemy prosto z lodówki. Smacznego! Artykuł Chłodnik z awokado i ogórka pochodzi
Analiza SmakuLatem mamy największy dostęp do świeżych warzyw, dlatego warto wykorzystać ich potencjał zdrowotny. Kalafiorowa to jedna z najpopularniejszych zup, dla jednych najsmaczniejsza to ta z dodatkiem makaronu, dla innych z ziemniakami. Ja proponuję zamienić tradycyjne ziemniaki z wysokim IG na bataty (IG=54). IG kalafiora wynosi 21. Wersja zdrowsza, bo mniej kaloryczna i bardzo kolorowa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!PŁOMIEŃ. PRZYPRAWIŁEM SOLĄ I PIEPRZEM, DUSIŁEM POD PRZYKRYCIEM WE WŁASNYM SOSIE ( JEŚLI BĘDZIE KONIECZNE, NALEŻY WLAĆ TROCHĘ WODY ). GDY MIĘSO BYŁO PRAWIE MIĘKKIE, DOLAŁEM TYLE WODY ILE CHCIAŁEM MIEĆ ZUPY, DORZUCIŁEM ZIEMNIAKI POKROJONE W KOSTKĘ, MARCHEWKĘ POKROJONĄ W PLASTERKI ORAZ PIETRUSZKĘ W CAŁOŚCI. DODAŁEM KMINEK I CZOSNEK. WŁOŻYŁEM ZIELONĄ I CZERWONĄ PAPRYKĘ ( BEZ NASIONEK )I CAŁEGO POMIDORA. GDY JARZYNY BYŁY
R'n'G KitchenPyszna zupa,szczególnie teraz kiedy w ogródku mamy swój groszek, możemy użyć również mrożony .Delikatna w smaku i kremowa dzięki dodaniu mascarpone.polecam gorąco
Swojskie jedzonkochłodnik to idealny obiad dla małych i dużych, starszych i młodszych. Ukoi pragnienie i zaspokoi głód za jednym razem. Polecam pyszne, pachnące brzoskwinie przerobić na te pyszny chłodnik. Letnia zupa z brzoskwiń. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzepisie warstwy drożdżowego ciasta przełożone są masą z twarogu i po upieczeniu są chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku, i co najważniejsze są pyszne! Można je podać do zupy, do piwa, na drugie śniadanie, podwieczorek, a nawet do grilla. Dzieci zajadają bez okazji. Jeszcze się nie zdarzyło, że zostały na kolejny dzień, ale podejrzewam, że będą równie smaczne
Rozpustne gotowanieogródku rosną buraczki to trzeba je przerywać żeby dać miejsce innym do urośnięcia , wtedy właśnie robię taką botwinkę. Potem w zimie otwieram słoik i w kilka minut mam gotową zupę dla dzieci - polecam gorąco
Swojskie jedzonko