zupa - 39353 przepisów (strona:1457/2624)

Flaczki z boczniaków 101

chwilę mieszając, około 3-4 minut. Dorzucamy grzyby, czosnek, imbir, ziele, liście, słodką paprykę, majeranek i gałkę muszkatołową, mieszamy i podsmażamy jeszcze 2 minuty. Wlewamy wodę/bulion, mieszamy, gotujemy zupę na małym ogniu, do miękkości grzybów i warzyw. Około 40 minut. Artykuł Flaczki z boczniaków pochodzi z serwisu Niepieprz

NiePieprz.pl
Kremowa zupa z dyni, kukurydzy i czerwonej soczewicy (Crema di zucca, mais e lenticchie rosse) 125

czerwoną soczewic ę. Doprawiamy sol ą,  pieprzem, curry i imbirem.  Na koniec dolewamy gorący bulion.  Całość mieszamy, gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. Do przygotowanej zupy dodajemy kukurydzę i miksujemy. Przed podaniem dekorujemy ziarnami kukurydzy; oprószamy natką pietruszki i czarnym pieprzem. **** PREPARAZIONE Tagliate la polpa di zucca a cubetti. In una grande casseruola riscaldate

La grande e la piccola cuoca
Zupa grzybowa z maślaków 89

przerabianie. Popularnymi grzybami są maślaki, które wspaniale nadają się do octu . Gdy gotujemy maślaki do octu zostaje nam sporo wywaru, którego nie wolno wylewać! Będzie on stanowił bazę naszej zupy. Proporcji nie podam, ponieważ wszystko zależy od tego, ile mamy maślaków. Wywar z gotowania maślaków, cebula, maślaki i lub inne świeże grzyby, olej lub masło, sól, pieprz, liść laurowy, ziele

królestwo garów
Domowa „jarzynka” ,przyprawy bez chemii 110

marchewka czy dziwnie wygięty por Wszystko to ląduje w suszarce do grzybów i jak widać nie tylko Po 24 godzinach mam zdrową , doskonałej jakości jarzynkę , której mogę użyć do zup sosów , gulaszu . Zawsze pod ręką , w zamkniętym szczelnie słoju nie traci wartości do dwóch lat Polecam zamknąć sobie nie tylko troszkę lata ale i zdrowia w słoiku składniki na około

Ogrodnik w podróży
Zupa z prawdziwków 75

tamte. To dla nas król grzybów leśnych. Innymi też nie gardzimy, bowiem też są pyszne. Preferujemy marynowane, suszone, ostatnio w sosie śmietanowym. Tym razem wykorzystaliśmy do przyrządzenia zupy.  Składniki: 500 g świeżych prawdziwków 1 cebula 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 4 ziemniaki 250 ml śmietany 30% 1 łyżka mąki 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Grzyby

R'n'G Kitchen
Warzywny kociołek z pieczoną papryką 143

poniżej można zabrać ze sobą w lunch boxie, odgrzać w mikrofali lub tradycyjnie i mamy danie gotowe. Tak na dobrą sprawę możemy zrobić zapasy z takich gęstych zup. Możemy je nawet zamrozić. I będzie jak znalazł, kiedy będziemy mieć ochotę kolejny raz na coś podobnego. Składniki - 2 czerwone papryki - kilka ziemniaczków pokrojonych w kostkę, ugotowanych - ugotowana do miękkości fasola Jaś

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa czosnkowa z grzankami -w 30 min 856

Przepyszna,zaskakująca smakiem,niezwykle aromatyczna ,prosta i tania w przygotowaniu zupa krem którą zrobisz w 30 min-polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Piątek: Pieczona pomidorowa z pieczonymi jabłkami 108

Piecz 45-50 minut aż marchewka będzie miękka. Krok 2 Przestudź upieczone warzywa i jabłka, następnie zmiksuj ręcznym robotem. Wlej rosół, zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj wody, jeśli zupa jest za gęsta. Znowu zmiksuj. Podawaj z pierożkami ravioli lub makaronem oraz pesto (przepis znajdziesz tutaj ) Smacznego! Artykuł Piątek: Pieczona pomidorowa z pieczonymi jabłkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Ostra zupa z kurczakiem i mango 109

Niezwykle aromatyczna, słodko-ostra i mocno rozgrzewająca zupa na bazie soczystego kurczaka, świeżych warzyw, pachnącego imbiru, słodkiego kokosowego mleka, pikantnej papryczki i trawy cytrynowej to świetna mieszanka smaków z całego świata. Składniki: 600g fileta z kurczaka 1 dojrzałe mango 2 marchewki 500g brokuł 400ml mleczka kokosowego 2 cebule 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chilli 2 łyżeczki startego świeżego imbiru

Szalona Kuchnia Eweliny
Zupa dyniowa z chipsami z jarmużu 181

obraniu) 2 średnie bataty 1/2 litra domowego przecieru pomidorowego 1 szklanka bulionu drobiowo-wołowego 1/2 szklanki białego wina 1/2 szklanki mleka ok. 5 cm kawałka … Czytaj dalej Zupa dyniowa z chipsami z jarmużu

czarrna od kuchni
Mistrzowska zupa – krem z brokułów 72

Zupy-kremy uwielbiam z wielu powodów: nie trzeba brudzić wielu naczyń, ich przygotowanie jest łatwe i szybkie, a jeśli zdarzy mi się o nich „na chwilę

Vegan Taste
Gazpacho – chłodnik idealny na lato 96

doskwierają upały, mało kto ma ochotę stać przy garnkach i dodatkowo dogrzewać się ciepłem kuchenki. Dziś mam dla Was propozycję na zupę chłodnik

Vegan Taste
ZUPA Z CUKINIĄ I MAKARONEM 85

rozgrzanej oliwy podsmażyć cebulę z porem i tymiankiem. Czosnek przeciśnięty przez praskę dodać do cebuli i pora. Jak czosnek uwolni swój aromat dodać pozostałe warzywa. Zalać warzywa bulionem. Przyprawić. Zupę zabielić śmietanką. Podawać z makaronem

Kuchnia w oparach
PROSTY KREM Z BURAKA 141

dalej, jaka ta jesień jest paskudna i nieprzychylna. Ta pora roku ma jednak też swoje zalety. Kasztany, piękne złoto w koronach drzew oraz smakowite plony, w tym właśnie buraki. Zupy krem mają to do siebie, że są bardzo łatwe w przygotowaniu, sycą i wystarczy naprawdę niewiele składników, by wydobyć cały smak. Poniższy przepis to zdecydowanie mój ulubiony sposób

W kuchni Karmel-itki
Zupa ogórkowa na żeberkach 99

Zupa ogórkowa to polska specjalność. Dzisiejszą przygotowałam na wieprzowych żeberkach, swojskich ogórkach kiszonych, z ziemniakami z dodatkiem warzyw i zabieliłam kwaśną śmietaną. Gęsta, sycąca, rozgrzewająca idealna na jesienne chłody. Na lekką wersję wegeteriańską zapraszam tutaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania