oleju kokosowego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku kilka różyczek mrożonego brokuła 2 garście świeżego szpinaku 1/2 małej cukinii 1 mały pomidor 100 ml passaty pomidorowej Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente. Na patelni rozgrzej olej i delikatnie podsmaż posiekaną cebulkę i czosnek. Wrzuć brokułu i pokrojoną cukinię. Dodaj trochę wody. Duś
Zdrowie na języku :Płyżeczka bazylii * pół łyżeczki pieprzu * płaska łyżeczka soli Wykonanie: Kurczaka natrzeć ulubionymi przyprawami. Odstawić na około 2 godziny. Przygotować zalewę: Gorącą wodę wymieszać z koncentratem pomidorowym, cukrem, ziołami i przyprawami. Na blachę wysypać ryż, na to warzywa mrożone. Całość zalać gorącą zalewą. Na wierzchu ułożyć kawałki kurczaka. Wstawić do piekarnika nagrzanego
Zrób to smacznieGołąbki z kaszą gryczaną, czerwoną fasolą i pieczarkami są ciekawą propozycją dla wegetarian. Zdrowe, lekkie i bezmięsne. Farsz można również idealnie wykorzystać do naleśników. Zamiast sosu pomidorowego można gołąbki podać np. z sosem grzybowym. Wystarczy wtedy do wywaru warzywnego dodać suszone grzyby. Składniki: główka kapusty włoskiej około 500 g pieczarek 2 duże cebule około 250 g kaszy gryczanej(...)czerwonej fasoli ( u mnie z puszki) pęczek zielonej pietruszki 1 litr przecieru pomidorowego 2-3 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego ulubione zioła czarny pieprz sól olej lub masło do smażenia Zacznijmy od uprażenia kaszy gryczanej. Na 1 miarkę kaszy wlałam 2 wody. Posoliłam i gotowałam aż się uprażyła. Przykryłam ją ściereczką i odstawiłam na bok. Z kapusty włoskiej wycięłam
potrawyregionalnepyszne danie sobie wymyśliłam. Miałam pomidorowy makaron a w lodówce zielony brokuł czekał na zjedzenie, no to pozostało coś białego dodać i danie gotowe. Zrobicie sobie obiad ze mną? Pomidorowe pappardelle z sosem serowym i brokułem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewołowiny mielonej 200 g pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 małe jajko 1/2 łyżeczki soli pieprz czarny świeżo mielony olej rzepakowy do smażenia SOS POMIDOROWY: 5 dużych pomidorów 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 cebula dymka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (chilli) słodka papryka mielona sól pieprz czarny(...)żeby nie było pestek. Na patelni, na której smażyły się klopsiki, wrzucić drobno posiekaną dymkę i rozgnieciony czosnek. Zeszklić i dołożyć skrojone pomidory. Chwilę podsmażyć, po czym dodać koncentrat pomidorowy, sok spod pomidorów i dobrze doprawić. Kiedy pomidory zaczną się rozpadać i przypominać sos, wsypać kukurydzę. Dołożyć klopsiki i dusić wszystko jeszcze przez 15 min. Przed podaniem można posypać świeżo
https:KKuchniaMniamtemp. 180 st C. Ciasto, jeżeli to konieczne, rozwałkować w kształcie prostokąta o wymiarach ok 30 x 25 cm. Ułożyć dłuższym bokiem w swoją stronę. Ciasto równomiernie posmarować sosem pomidorowym, ułożyć plastry wędliny, posypać pokrojoną w drobną kostkę mozzarellą i pokrojonym szczypiorkiem. Doprawić pieprzem i płatkami papryki. Zwinąć w rulon. Ostrym nożem pokroić na plastry szerokości
Stare Garymyjemy, kroimy w pół talarki i rumienimy na patelni z dodatkiem szczypty soli i łyżki masła. Mięso mielone wołowe łączymy z odcedzoną kukurydzą, upieczonymi pieczarkami, startym serem, jajkiem, przecierem pomidorowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Ugotowane muszle delikatnie odcedzamy i układamy na talerzu tak by się nie posklejały. Nadziewamy je przygotowanym farszem i układamy w wysmarowanej tłuszczem formie
Kuchnia w czekoladzieszczyptę cukru o jakoś dla mnie sos pomidorowy bez odrobiny cukru to nie to, zapewne to kwestia przyzwyczajenia:) Takim też sposobem powstał w mojej kuchni pyszny gulasz z sosem pomidorowym z szafranem i owocami morza. Zjadłam go z ogromną przyjemnością z chrupiącym chlebkiem, polecam! Scroll down for recipe in English Szybki gulasz z owocami morza (2 spore porcje) Składniki
karmelowyoleju. Szynkę kroję w kostkę. Ser żółty ścieram na tarce o dużych otworach. 3. Wyrośnięte ciasto wykładam na blaszkę wysmarowaną tłuszczem. Z ciasta formuję okrąg. Ciasto smaruję przecierem pomidorowym. Na cieście rozkładam podsmażoną cebulę, plasterki ogórka, pomidora i szynkę. Całość posypuję orzechami nerkowca, przyprawami i żółtym serem. Pizzę piekę około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasiprzepisów z czerwcowej KUCHNI. Trochę dodałam, sporo zmieniłam... Ekstra szybkie, mięciutkie bułeczki pełne smaku. Są świeże następnego dni i naprawdę warto je upiec. Szybkie bułki ślimaki z pomidorowym pesto(...)mąki orkiszowej pełnoziarnistej 400 g maki orkiszowej chlebowej łyżeczka soli łyżka cukru 220 g ciepłej wody 40 g oleju 30 g świeżych drożdży jajko, rozbełtane do posmarowania pesto pomidorowego wg tego przepisu Wszystkie składniki prócz jajka i pesto wkładamy do miski i zagniatamy gładkie ciasto. Odstawiamy je w ciepłe miejsce na 15 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 st.C. Ciasto wyjmujemy
Dzieje kuchennej WiewióryPrzełożyłem je do naczynia do zapiekania, a na tej samej patelni lekko podsmażyłem przekrojone na pół ząbki czosnku. Dodałem czosnek do mięsa, posoliłem, posypałem pieprzem i tymiankiem. Polałem przecierem pomidorowym wymieszanym z pomidorami z puszki. Zapiekałem 50 minut w temperaturze 200 stopni
R'n'G KitchenPyszny, szybki obiad. Użyłam tutaj gotowego sosu Bruschetta o smaku pomidorowym. Sos jest bardzo dobrze doprawiony co ułatwi uzyskanie super smaku. Sos Bruschetta kupiłam w Netto. Piersi kurze pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem i papryką słodką i ostrą. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulkę i smażyć chwilkę, aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać mięso kurczaka
Kuchnia PokoleńDziś przedstawiam Wam mój sposób na szybki obiad :) Przygotowuję go zawsze wtedy, kiedy mam mało czasu na zrobienie obiadu. Makaron z sosem pomidorowym z mięsem mielonym(...)doskonale sprawdza się też ze stopionym serem żółtym. Składniki: * makaron typu spaghetti * starty na tarce o grubych oczkach żółty ser (u mnie cheddar) * sos pomidorowy ( przepis na sos znajdziesz tutaj) Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Wyłożyć na talerz, polać sosem, posypać żółtym serem i wstawić do mikrofalówki aż ser się stopi
Zrób to smaczniewody z dodatkiem cukru, dodać pokrojoną wędzonkę lub wędlinę i ugotować do miękkości. Następnie z mąki i tłuszczu przygotować zasmażkę i zaciągnąć kapustę. Doprawić do smaku, wymieszać z koncentratem pomidorowym. Kapustę możemy przygotować na kwaśno, dodając zamiast cukru kwasek cytrynowy
Tradycyjna KuchniaSkładniki: filety śledziowe 1 kg, mąka pszenna 5 łyżek, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, sok pomidorowy 1 litr, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 2 łyżki, woda 1/2 szklanki, cukier 2 łyżeczki, ocet winny 1 łyżeczka, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 2 sztuki, koperek 1 pęczek, ząbki czosnku 2 sztuki duże filety śledziowe(...)obsypane mąką filety śledziowe na rumiano, odkładać do większej miski w garnku na 2 łyżkach oleju zeszklić cebulę posypaną cukrem, dodać ziele i liść laurowy do cebuli wlać sok pomidorowy, wodę i gotować na średnim ogniu z 5 minut, dodać do smaku ocet, pieprz, na koniec wsypać koperek z czosnkiem, wymieszać na usmażone śledzie wlać sos pomidorowy, schować do lodówki
W Mojej Kuchni Lubię