koncentratu pomidorowego 2 szklanki wody natka pietruszki do dekoracji pieprz 3 szczypty Fasolka ja idę ostatnio na skróty i kupuję już gotową w puszcze (5 sztuk) w sosie pomidorowym jest super,i nie pochłania tyle czasu nasze danie całkowity czas około godziny Sposób: Kiełbasę kroimy na pół wzdłuż i pozniej na mniejsze kawałki, Boczek w kostkę,cebulę
Viola cooks with passionLODY Z AUTOMATU Z WŁOCHAMI PO PROSTU JEST TO RYBA W SOSIE Składniki: Filety z dowolnej białej ryby. Ja dodałam około 300g 1i1/2 cebuli 6 łyżek koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki soku pomidorowego pieprz,sól do smaku 2 łyżki Bazyli suchej 1 łyżka cukru w razie konieczności 1 jajko 2 szklanki mąki oliwa (są również wersje z dodatkiem marchewki(...)piórka. Następnie smażymy na oliwie. Musimy zeszklić,następnie dodajemy sok,przecier,pieprz i bazylię i łączymy,redukując na małym ogniu. Gdy sos jest bardzo gęsty możemy dodać więcej soku pomidorowego,albo przegotowanej wody,i cukier. Następnie warstwami w szklanej misce lejemy trochę sosu i kładziemy rybę, sos i znów rybę, starajmy się rozprowadzić sos, po rybie gdy już ułożymy
Viola cooks with passionprzepyszne. Wystarczy makaron, najlepiej w formie kolanek (na przykład chifferi, piccolini, pipette rigate), ulubione mięso mielone (najlepiej pasuje wołowina, ale nie będziemy się upierać), ser (mozzarella albo cheddar), sos pomidorowy marinara, odrobina przypraw i przepyszny obiad w stylu comfort food gotowy. Amerykański makaron z serem i mięsem – mac & cheese choć tak prosty doczekał się specjalnych wersji przygotowywanych przez(...)najlepszych szefów kuchni. Składniki: 0,5kg mięsa mielonego (najlepiej wołowiny) 1 cebula 1 czerwona papryka 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego opcjonalnie łyżeczka płatków suszonej papryki 1 łyżka włoskiej przyprawy (przepis tutaj) lub suszonego oregano albo bazylii 2 łyżeczki cukru 2 garści poszatkowanego szpinaku baby albo natki pietruszki 375 ml mleka 0,5l bulionu 375 ml sosu marinara
Pociąg Do Kuchnioleju w garnku. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i kiełbasę. Kolejno dodajemy pieczarki oraz marchewkę pokrojone w plasterki, żółtą fasolkę i pietruszkę. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z sosem pomidorowym. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut
VioletoweKucharzenieSKŁADNIKI NA SOS POMIDOROWY Z BAKŁAŻANEM 1 średni bakłażan 4 świeże pomidory 3/4 szklanki przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku 1 cebula czerwona 1 papryczka chilli mieszanka ziół włoskich sól i pieprz do smaku oliwa lub olej rzepakowy Bakłażan należy najpierw dokładnie umyć i wysuszyć a następnie pokroić go w kostkę. Papryczkę chilli myjemy, przekrawamy i siekamy. Na patelni(...)rzepakowego, dodajemy posiekany czosnek, cebulę i papryczkę chilli. Podsmaż chwilkę na małym ogniu. Następnie dodaj pokrojony bakłażan, pomidory pokrojone w kostkę i dusimy chwilkę (5 minut). Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy, sól, pieprz i dusimy 10-15 minut na wolnym ogniu. Sos należy zblendować. SKŁADNIKI NA DANIE 1 szklanka makaronu penne MALMA 3 pomidory 1 papryczka chilli 1 puszka
ClauditteMissCookingJesteśmy fanami pizzy…cała nasza trójka :) Dlatego w prawie każdy weekend przyrządzam na obiad to danie. Tym razem pomidorowy spód przykryłam pysznym sosem z pomidorów malinowych i papryki, a także mozzarellą i regionalnym wędzonym serem, kupionym podczas Jarmarku Dominikańskiego —>KLIK. ciasto: 300 g mąki pszennej 170 ml soku pomidorowego opakowanie suszonych drożdży (7 g) łyżka suszonego oregano
Mienta blogpuszki ciecierzycy konserwowej ( każda po 400g) 3 laski dobrej kiełbasy 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 szklanka pomidorowej passaty (zamiennie pomidory w sosie własnym lub koncentrat pomidorowy) majeranek cząber sól pieprz słodka i ostra papryka olej koperek Wykonanie: Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, posiekany czosnek i pokrojoną w paseczki kiełbasę. Dodajemy ulubione przyprawy. Zalewamy passatą. Mieszamy
Walijskie PichceniePrzetworów pomidorowych cd. Dziś sok pomidorowy. SKŁADNIKI: Wersja podstawowa: 10kg. pomidorów Lima 5 łyżeczek soli Wersja wzbogacona z dodatkiem poniższych składników: 1/2 łyżeczki pieprzu 5 łyżeczek cukru szczypta suszonego oregano szczypta suszonej bazylii WYKONANIE: pomidory pokroić na ćwiartki, przetrzeć w sokowirówce, otrzymany sok przelać do dużego garnka, dodać sól, gotować aż sok odparuje do oczekiwanej konsystencji
Kuchnia Beatypołowy dnia. Nie musicie robić sami pierożków tortellini – ale możecie sprytnie wykorzystać te kupione. Zobaczcie jak pysznie! Tradycyjnie włoskie pierożki tortellini – nadziewane mięsem, serem lub grzybami – podaje się zalane pomidorowym sosem marinara i posypane startym serem. Można je też zapiec. To najszybsza opcja, ale czy zawsze jedyna? W sezonie letnim, kiedy stragany i krzaczki w ogródku uginają się(...)odrobiną surowej oliwy i podajemy. Lekko, kolorowo i zdrowo. Świetne jedzenie na lato – szczególnie wtedy, gdy nie mamy ochoty na długie stanie przy kuchence. Orzeźwiające, dojrzałe pomidory w szczycie pomidorowego sezonu.. Och, będzie za czym tęsknić zimą! SKŁADNIKI 1 kulka sera mozzarella 1 średni bakłażan 12-14 pomidorków koktajlowych 1 pomidor malinowy lub bycze serce 1 pomidor długi żółty
Karo in the Kitchendrożdżami wlać do mąki. Wyrobić elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodać mąki. Blachę posmarować olejem. Ciasto rozprowadzić na blaszce. Nadzienie: Wierzch ciasta posmarować przecierem pomidorowym. Na to rozsypać tu i ówdzie ser. Oregano, pieprz, sól. Pieczarki, szynka, papryka, cebula, pomidory. Oregano. Blaszkę włożyć do nagrzanego piekarnika. Pizzę piec
Kuchnia smakówświeża rukola Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni C. Cukinię kroimy na grubsze plastry (0,5 - 1 cm), posypujemy solą i pieprzem z obu stron. Smarujemy z wierzchu koncentratem pomidorowym, układamy plasterki sera i pokrojone pomidorki cherry. Na koniec posypujemy serem feta i doprawiamy - solą, pieprzem i czosnkiem. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 15 minut
Kuchnia Elliepołóż pocięte w plasterki ząbki czosnku. Warzywa obierz i umyj, a następnie włóż do naczynia. Marchewkę i pietruszkę w całości, ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki. Wierzch mięsa posmaruj koncentratem pomidorowym. Posyp jeszcze odrobiną przypraw i włóż kiść pomidorków. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś
Fit&Fast Kitchenpatelni rozgrzać oliwę, dać pora i zeszklić go. Dodać śmietanę i chwilę jeszcze potrzymać na palniku. Pomidora pokroić w cienkie plasterki. Ser zetrzeć na tarce. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, na to wyłożyć pora, pomidory i mięso. Włożyć do piekarnika i zapiekać przez 30 minut w 170 C (dolna grzałka). Po tym czasie wysunąć pizzę, posypać serem i zapiekać jeszcze
Czerwony Gupikkostkę, pieczarki obrać i pokroić w plastry. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem a następnie smażyć aż woda z pieczarek odparuje. Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym, posypać bazylią i oregano, a następnie układać pozostałe składniki: starty ser, pieczarki, tuńczyk, oliwki. Wierzch można dodatkowo posypać startym serem. Wierzch pizzy posypać ziołami i papryką. Piec w temperaturze
Mama Gotujemaśle szklimy posiekaną cebulę. Kapustę grubo szatkujemy, dodajemy do cebuli, zalewamy gorącym bulionem. Dusimy na małym ogniu. Kabaczka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w większą kostkę, razem z koncentratem pomidorowym, zielem angielskim, dodajemy do kapusty. Mięso mielimy, oprószamy solą i pieprzem, formujemy małe pulpeciki, dodajemy do całości. Dusimy pod przykryciem 5 min, od czasu do czasu mieszamy. „Nadmiar” płynu
R'n'G Kitchen