granulowany 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi. 2. Smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy ziołami, pieprzem i czosnkiem . Wykładamy mozzarellę , kukurydzę konserwową, kiełbasę oraz pokrojone: cebulę, paprykę, ogórka, pieczarki. 3. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów
Szefowa kuchnisera żółtego tartego Koncentrat pomidorowy Pieprz i sól 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego PRZYGOTOWANIE: Ciasto lekko rozwałkowuję. W ciasta wycinam 10 kwadratów. Każdy kwadrat smaruję koncentratem pomidorowym a następnie posypuję serem żółtym tartym. Pieczarki i cukinię obieram kroję w kostkę. Posypuję solą i pieprzem oraz niedźwiedzim czosnkiem. Brzegi kwadratów zawijam do środka. Kwadraciki układam na blaszce wyłożonej papierem
Gotowanie Patkiciasta francuskiego 1 chorizo 6 pieczarek 1 czerwona cebula 15 dag sera żółtego tartego Koncentrat pomidorowy Sól i pieprz do smaku Suszona bazylia PRZYGOTOWANIE: Ciasto rozwałkowuję smaruję koncentratem pomidorowym, posypuję solą i pieprzem oraz bazylią. Ciasto dzielę na ok 11 kawałków. Z ostatniego wycinam paski tak by było ok 30 sztuk. Pieczarki myję i kroję w kostkę. Chorizo
Gotowanie PatkiKuleczki z mielonej ciecierzycy i twarogu są niczym pulpeciki, ale nie ma w nich ani grama mięsa. Duszone w sosie pomidorowym z kawałkami pomidorów i listkami szpinaku(...)wegetariańskie danie jest nie tylko smaczne, ale też zdrowe i sycące. 200 g ciecierzycy 100 g twarogu półtłustego 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz czarny SOS POMIDOROWY: 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 100 g świeżego szpinaku sól pieprz czarny bazylia oregano papryka słodka mielona oliwa z oliwek Cieciorkę zalać dwa razy większą ilością zimnej
https:KKuchniaMniamAromatyczne i szybkie w przygotowaniu pulpeciki z dodatkiem czerwonej cebuli oraz pora. Kropką na ,,i” jest sos pomidorowy. Danie jest bardzo syte a zarazem lekkie. 600 g mięsa mielonego (wieprzowego) 2 jajka 1 por (biała część) 3 łyżki bułki tartej 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 3 szklanki bulionu warzywnego 1 łyżeczka przyprawy typu Kucharek Sól Pieprz 190 g koncentratu(...)pomidorowego (mały słoiczek) 1,5 łyżki mąki pszennej Do miski przekładamy mielone mięso, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokrojony w pół plastry por, posiekaną w kosteczkę czerwoną cebulę, jajka oraz bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na gładką masę. Formujemy małe okrągłe pulpeciki. W garnku zagotowujemy bulion warzywny z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Na wrzący wkładamy pulpeciki. Przykrywamy i gotujemy
VioletoweKucharzenieNaleśniki nadziewane piersią z kurczaka, czerwoną fasolą, papryką i kukurydzą zapiekane pod warstwą sosu pomidorowego i sera cheddar. W takiej odsłonie na pewno zachwycą niejedno podniebienie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki (na około 10 naleśników) : naleśniki z tego przepisu ← Farsz: 3 pojedyncze piersi z kurczaka(...)oliwek 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka oregano 1 płaska łyżeczka ziaren kolendry szczypta chili 1 łyżka suszonej słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól pieprz Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów krojonych bez skóry (400 g) 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka oregano sól pieprz około 100 g sera cheddar Przygotowanie
Oryginalny smakPiersi kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę i czosnek szklimy na tłuszczu. Dodajemy kurczaka. Smażymy do czasu aż mięso przestanie być surowe. Śmietanę łączymy z curry i przecierem pomidorowym. Dokładnie mieszamy. Zalewamy mięso. Danie doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Kurczak w sosie curry najlepiej smakuje podany z ryżem. Ja dodatkowo podałam
Pobite gary Barbarypieprz do smaku Suszona bazylia Czosnek granulowany PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie lekko rozwałkowuję. Następnie kroję w kwadraty. Z jednego kwadrata kroję cienkie plastry. Całość smaruję koncentratem pomidorowym, doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Brzegi kwadratów oklejam cienkimi plastrami ciasta. Posypuję serem tartym. Cukinię obieram i kroję w słupki. Piekę ok 20 min w 200 stopniach
Gotowanie Patkipieczarek 1 cebula czerwona 15 dag sera żółtego Koncentrat pomidorowy Sól i pieprz Oregano PRZYGOTOWANIE: Ciasto rozwijam następnie wycinam kwadraty ok 9 szt. Każdy kwadrat smaruję koncentratem pomidorowym a następnie doprawiam solą i pieprzem oraz oregano. Pieczarki myję i kroję w większą kostkę. Cebulę czerwoną obieram i kroję w piórka. Kwadraty posypuję serem żółtym tartym, kładę pieczarki
Gotowanie Patkisera żółtego tartego Sos pomidorowy lub ketchup do posmarowania Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Z ciasta francuskiego wycinam kwadraty. Powinno wyjsc 6 sztuk. Każdy smaruję sosem pomidorowym lub ketchupem. Cukinię obieram i kroję w słupki. Ogórki kiszone również kroję w słupki. Kwadraty posypuję serem żółtym, kładę cukinię oraz ogórki. Wykladam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę
Gotowanie Patkibułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony do zrumienienia. Podajemy z dowolnym sosem, np. sosem grzybowym sos grzybowy lub pomidorowym sos pomidorowy Znakomicie smakują również w połączeniu z duszoną rybą lub dowolnym gulaszem albo po prostu z ulubioną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniadolać mleko i olej, można dosypać ulubione przyprawy, tak jak do pizzy, zagnieść ciasto w kulkę. Po podwojeniu objętości, kulkę ciasta podzielić na 4 placuszki centymetrowej grubości, posmarować przecierem pomidorowym, położyć parówki, złożyć powstałe placuszki w kształt pieroga zlepiając jak pieróg z jednej strony. Ponacinać w dwu centymetrowe odcinki nie przecinając do końca od strony złożenia, następnie skręcać
kgwjanczewołyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g) 3 łyżki czerwonej soczewicy (ok. 30 g) 1/4 dużej cebuli (ok. 50 g) 1 ząbek czosnku (ok. 5 g) 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego (ok. 20 g) 1/2 szklanki wody 400 g różyczek brokułu zioła prowansalskie ostra i słodka papryka sól, pieprz 1. Koncentrat pomidorowy rozrobiłam w 1/2 szklanki wody, wylałam na patelnię. Dodałam(...)łyżeczkę ziół, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, odrobina soli i pieprzu), następnie zaczęłam podgrzewać na średnim ogniu. 2. Pokroiłam w półplasterki cebulę i dorzuciłam do sosu pomidorowego. Sos należy gotować tak długo aż zgęstnieje. Na końcu dodać łyżkę oliwy z oliwek. 3. W między czasie zagotowałam pół garnka wody i położyłam na nim sitko z różyczkami brokułu, a następnie
Vroblewska-fitlifesmaku. 2 porcje: 80 g ryżu brązowego 40 g soczewicy czarnej 1 średnia marchewka sok z pół limonki 1 duża pierś kurczaka 1 papryczka chilli 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 żółtej papryki 2 łodygi selera naciowego 1 łyżka oleju kokosowego Ryż mieszamy z soczewicą, zalewamy wodą tak, by woda sięgała ok. 1 cm ponad powierzchnię ziaren. Marchew ścieramy na tarce(...)drobnych oczkach, dodajemy do ryżu w połowie gotowania. Doprawiamy solą, połową wyciśniętego z limonki soku i łyżką koncentratu pomidorowego. Na patelni rozpuszczamy olej. Paprykę chilli siekamy drobno, smażymy na oleju kokosowym. Paprykę żółą i łodygi selera kroimy w drobną kostkę, dokładamy na patelnię. Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy do smażonych warzyw. Dusimy przez chwilę. Dodajemy koncentrat pomidorowy, sok z limonki
Kucharzycamięsa z piersi kurczaka 1 jajko 1 czerstwa bułka 1/2 cebuli 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu około 3/4 szklanki bułki tartej oliwa do smażenia Sos pomidorowy: 300 g przecieru pomidorowego 1 szklanka wody mały ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano sól i pieprz do smaku 1/3 szklanki śmietany 18% 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: natka pietruszki Bułkę namoczyć(...)wody). Wymieszać z solą, pieprzem oraz jajkiem. Z powstałej masy formować pulpety. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie – po kilka minut z obu stron. Przecier pomidorowy wymieszać z solą, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i oregano. Gotować około 15 minut w dużym garnku. Mąkę wymieszać dokładnie z wodą i dodać do przecieru. Gotować do zgęstnienia. Do śmietany w szklance
Bullio