zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:200/1190)

Młoda kapusta duszona z wędzonką 119

czym przełożyłem zawartość patelni do garnka z kapustą. Dodałem mięso z udek. Dorzuciłem posiekany koperek, dokładnie wymieszałem i dusiłem razem przez ok.15 minut. Doprawiłem solą, pieprzem i koncentratem pomidorowym

R'n'G Kitchen
Cukiniowa lasagne ze szpinakiem serem i pomidorami 165

dnie naczynia żaroodpornego, na nią nakładamy połowę masy serowej (wymieszaną riccotę, pieprz i żółty ser starty na tartce) , na to nakładamy kolejną warstwę cukinii, następnie przykrywamy je sosem pomidorowym i znowu kładziemy warstwę cukiniową na wierzch układamy resztę masy serowej i pieczemy ok 40-45 minut. Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Pomidorowe Pancakes z bazylią 218

Coś ostatnio mnie ciągnie do wytrawnych śniadań. pomidorowe pancakes /placki(...)bazylią, podane z fetą i bazylią Przepis: własny / 1 porcja / 40 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 30 ml maślanki (lub rzadkiego jogurtu) jajko 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 10 drobno posiekanych listków bazylii szczypta soli i dwie pieprzu Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, smażyć placki z dwóch stron na natłuszczonej i rozgrzanej patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie

tost z dżemem
Gołąbki z młodej kapusty z mięsem mielonym (z piekarnika) 173

kapusta 500g mięsa mielonego (u mnie z szynki) 100g ryżu 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko Sól Pieprz 750 ml bulionu lub wody Sos: 350 ml passaty pomidorowej 1 ząbek czosnku ½ małej cebuli ½ łyżeczki bazylii ½ łyżeczki oregano Sól Pieprz Szczypta cukru Przygotowanie: Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Cebulę i czosnek posiekać – zeszklić na odrobinie oleju(...)bulionem lub wodą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 40-50 minut do miękkości. Sos: Czosnek posiekać, a cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić.  Dodać przecier pomidorowy. Doprawić go do smaku solą, pieprzem, bazylią, oregano i szczyptą cukru. Dusić aż sos zgęstnieje i odparuje z niego nadmiar wody. Smacznego Anulla

Fabryka pomysłów
Penne z sosem tuńczykowo-pomidorowym 173

tuńczykiem i sosem pomidorowym, czyli coś w sam raz na piątek. Czas przygotowania i ilość porcji 20 minut, 2 porcje Produkty 200 g makaronu penne, 100 g koncentratu pomidorowego, 1 x puszka tuńczyka w oleju, 2 x ząbki czosnku, natka pietruszki, sól, pieprz. Przygotowanie Makaron ugotuj na al dente w osolonej wodzie. Otwórz puszkę z tuńczykiem i na patelnie

Fit&Fast Kitchen
Łosoś w pistacjach 172

Przecier pomidorowy Śmietana Sól Pieprz Bazylia Pistacje Wykonanie: Cebulę pokroić (wedle usnania) i zeszlkić na rozgrzanej patelni z oliwą. Dodać wodę (ilość na sos wedle uznania), wymieszać z przecierem pomidorowym i z odrobiną śmietany (aby kolor był bardziej różowy niż czerwony), chwilę poddusić. Dodać masło. Ilość wedle uznania. Ja dałam ok 1/3 kostki. Masło ładnie zagęszcza sos bez konieczności

Ukojenie Podniebienia
Nadziewana tortilla a la pizza z mięsem mielonym, serem i sałatą 304

też zniknie z Waszych talerzy Spróbujcie. Nadziewana tortilla a la pizza z mięsem mielonym, serem i sałatą – przepis i pomysł własny. Jednym ze składników dania był pyszny koncentrat pomidorowy Roleski . Nadziewana tortilla a la pizza z mięsem mielonym, serem i sałatą 2016-05-04 21:26:13 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)mnie wieprzowo-wołowe) 1/2 cebuli 1/4 żółtej papryki 1/2 łyżeczki soli ziołowej pieprz 2 pszenne tortille olej do smażenia (około 3 łyżki) przegotowana woda 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego Roleski 3-4 liście mini sałaty rzymskiej żółty ser np. Edamski Przygotowanie Obraną i drobno pokrojoną cebulkę smażymy na patelni na małej ilości tłuszczu. Gdy cebulka będzie już ładnie przyrumieniona dodajemy

Słodkie okruszki
Najprostsze spaghetti bolognese z ciecierzycą 191

gustu) przez co została mi spora ilość ciecierzycowej okary. Zrobilam z niej małe kotlety, które usmażyłam i postanowiłam ugotować w sosie pomidorowym, tak aby wyszły pulpety. Wszystko szło bardzo dobrze dopóki kotlety nie zaczęły(...)się rozpuszczać... tworząc coś na wzór sosu do spaghetti.  Spaghetti bolognese z ciecierzycą Składniki: 2 szkl ugotowanej ciecierzycy (400g) 1 średnia cebula 200 g makaronu spahgetti koncentrat pomidorowy 1/2 szkl wody 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1 i 1/2  łyżeczki czosnku 1/2  łyżeczki wędzonej papryki

wegujemy
Pizza na razowym spodzie z kurczakiem, szpinakiem i oliwkami 171

kształt okręgu (grubość pizzy jest zależna od tego, jak grube placki zostawimy). Dwie blaszki z piekarnika posmarować oliwą i na każdej wyłożyć gotowy placek pizzy. Każdy placek posmarować koncentratem pomidorowym, po czym posypać ziołami prowansalskimi, bazylią i oregano. Na pizzach wyłożyć równomiernie szpinak, następnie kurczaka i oliwki. Włożyć do piekarnika i piec 25 minut (ja piekłam każdą pizzę osobno

Passions hobbies life
Gulasz z warzywami i kaszą pęczak 176

kukurydzę odsączoną z zalewy. Wzbogacamy resztą przypraw, dokładnie mieszamy.  Zostawiamy pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną.  Po tym czasie zalewamy to wszystko przecierem pomidorowym wymieszanym z 3 łyżkami wody. Mieszamy dokładnie i zostawiamy jeszcze na chwilę, żeby wszystko się połączyło. Kaszę gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Gorący gulasz wykładamy na kaszę. Smacznego

Tagebuch po polsku
Domowy sok pomidorowy do słoików na zimę 149

Picie soku pomidorowego daje dużo korzyści dla zdrowia. Picie jednej jego szklanki dziennie zapobiega chorobom cywilizacyjnym. Sok pomidorowy został po raz pierwszy wyprodukowany w 1917 roku przez Louis Perrin na francuskiej Lick Springs w południowej Indianie , gdy zabrakło soku pomarańczowego i potrzebny był jego szybki „następca”. Połączenie wyciskanych pomidorów i cukru natychmiast stało się kulinarnym sukcesem. Od tego czasu, oprócz(...)zwykłego soku pomidorowego, sławę zyskały też jego mieszanki z warzywami, ziołami i przyprawami (źródło http://zdrowe-zywienie.wieszjak.polki.pl/) Składniki: 2 kg pomidorów 2 cebule 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki soli 5 ziaren jałowca 8 ziaren czarnego pieprzu 3 goździki 1/3 łyżeczki mielonego imbiru ½ łyżeczki mielonej ostrej papryki ½ łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 3 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka czosnku

Tradycyjna Kuchnia
Quesadilla z kurczakiem, serem i oliwkami 175

sosu pomidorowego lub keczup Przygotowanie: Patelnię grillową lub grilla elektrycznego rozgrzać. Pierś z kurczaka pokroić w paski, oliwki na cztery wzdłuż, paprykę w kosteczkę.  Placki tortilli posmarować sosem pomidorowym, rozdzielić po równo ser, kurczaka, oliwki i paprykę, ułożyć na plackach (na jednej stronie), zawinąć na pół. Umieścić na grillu, smażyć do zezłocenia z oby stron

Cakes By Kejt
Pizza z szynką dojrzewającą 121

dłońmi lub rozwałkować (na oprószonym mąką blacie) na okrągły, w miarę cienki placek (około 0,5 cm grubości) z nieco grubszymi rantami. Ząbki czosnku rozgnieść i wymieszać z przecierem pomidorowym. Parmezan zetrzeć na tarce. Placki przełożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Placki posmarować pomidorami, posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 13 – 15 minut

królestwo garów
Chorizo zapiekane z pomidorami 179

padano sól Chorizo pokroić w grubsze plastry, ja miałam małe kiełbaski i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Pomidora pokroić w ósemki i ułożyć między kiełbaskami. Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym doprawić solą  i wlać na zapiekankę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 15 minut, a następnie posypać serem i ponownie zapiec do rozpuszczenia się sera

O kuchni z uczuciem
Gulasz z czerwoną fasolką 147

Dodajemy do cebuli i papryki. Dusimy, często mieszamy aby się nie przypaliło. Po kilku minutach dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki i odsączoną czerwoną fasolkę. Podlewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy przyprawami. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Gdy bulion nam wyparuje możemy delikatnie podlać mięso wodą

VioletoweKucharzenie