Składniki: filety śledziowe 1 kg, mąka pszenna 5 łyżek, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, sok pomidorowy 1 litr, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 2 łyżki, woda 1/2 szklanki, cukier 2 łyżeczki, ocet winny 1 łyżeczka, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 2 sztuki, koperek 1 pęczek, ząbki czosnku 2 sztuki duże filety śledziowe przeciąć na połowę, posypać papryką, kucharkiem, pieprzem, koperek z czosnkiem zmiksować w rozdrabniaczu na bardzo gorącym oleju smażyć... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...