ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1698/2562)

KLOPSIKI W WERSJI SŁODKO-KWAŚNEJ 166

pieczone w piekarniku... z sosem na bazie soku pomarańczowego, z dodatkiem sosu chili oraz sojowego. Są doskonałe i smakują o niebo lepiej niż te szwedzkie 😉 Można je podać z ziemniakami lub ryżem, a także z żurawiną. Pasują na obiad lub jako przekąska na spotkanie ze znajomymi. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka przyprawy

Kuchnia MagdaLeny
Delikatne knedle twarogowe z truskawkami 196

knedle, możecie jeść z bułką zrumienioną na maśle, ze śmietaną czy sosem jogurtowo-owocowym. Spróbujcie koniecznie tego ciasta! Jest zdecydowanie lżejsze, niż tradycyjne ciasto na knedle na bazie ziemniaków, ale równie sycące. Dla wszystkich miłośników wyrobów na bazie sera w tym szczególności leniwych, obowiązkowa pozycja tego i pewnie kolejnych wakacyjnych okresów U mnie w kolejnym wydaniu z pewnością z morelami

Mieszam w Garnku
Młode ziemniaczki z młodą kapustką i delikatnym indykiem 192

pietruszkę. Dosmacz solą i pieprzem. Wrzuć kapustę i podlej wrzątkiem. Duś do chwili, aż płyn odparuje. W razie potrzeby przypraw według uznania. Pod koniec duszenia wsyp sporą garść koperku. Ziemniaki pozbaw skórki, ugotuj do miękkości, podsmaż na oleju kokosowym jeśli lubisz. Podawaj z kapustą i koperkiem. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Faszerowane bataty- Lunchbox #4 283

mikrofali.  Moje ulubione słodko-słone połączenie smaków :) Składniki: 2 bataty biała część małego pora 1/4 żółtej papryki 1/4 białej papryki ser pleśniowy typu blue olej rozmaryn Słodkie ziemniaki szorujemy dokładnie i kroimy na połówki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy olejem i posypujemy rozmarynem. Pieczemy w 180 stopniach, aż będą miękkie (sprawdzamy widelcem). U mnie trwało

Czerwona Porzeczka
RYBA GRILLOWANA Z WARZYWAMI 320

Statystyczny Polak zjada 12 kg ryb rocznie, a Portugalczyk 50... Artykuł RYBA GRILLOWANA Z WARZYWAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
"Prawda c czy fałsz?" 175

nosa nie czujemy zapachów?, Czy w ludzkim uchu znajdziemy młoteczek?, Czy struś chowa głowę w piasek?, Czy ryby nie mają głosu?, Czy pszczoły tańczą?, Czy słońce kiedyś zgaśnie?, Czy ziemniaki są trujące? to odpowiedzi na te pytanie znajdziesz tutaj. Może się nam wydawać, że je znamy, bo niektóre pytania są proste, ale możemy się zdziwić, bo odpowiedzi są zaskakujące

kruche babeczki
Mielone kotlety z wołowiny z grilla 208

sól i lekko zmiksuj. Włóż pietruszkę i zmieloną wołowinę. Wymieszaj farsz i uformuj 16 kotletów. Nastaw grill. Grilluj kotlety na złoty kolor około 10 minut. Podaj mięso z koperkowymi ziemniakami, grzybowym sosem i rzodkiewkami.     Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Mielone kotlety z wołowiny z grilla appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Soczewica czerwona na ostro 207

zalewamy wodą. Na wolnym ogniu gotujemy aż soczewica zmięknie często mieszając. Gdy już jest gotowa, dodajemy ocet jabłkowy, całość mieszamy i solimy do smaku. Podajemy z ryżem lub ziemniakami. Smacznego! *Szklanka ma pojemność 250 ml. Artykuł Soczewica czerwona na ostro pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Sałatka z batatów i czerwonych buraczków 147

dnia na “nagłego głoda”. Mój niemowlak także nią nie gardzi i chętnie wybiera bataty trenując przy okazji chwyt pęsetkowy Jednym słowem, uniwersalna sałatka dla każdego! Składniki: 1 batat (słodki ziemniak amerykański) 2 średnie buraki czerwone 2 łyżki oleju lub oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki Wykonanie: Bataty i buraki obieramy ze skórki, myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w kostkę

Lamarida.pl
Wegański rosołek 148

także dla maluchów. Zawsze ją gotuję, gdy planuję zrobić selerybę , bo seler ugotowany w tym rosołku ma bogatszy smak. Składniki: 2 selery 2 duże marchewki 1 korzeń pietruszki 3 ziemniaki 1/5 główki białej kapusty 3 arkusze nori 5 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe 3 owoce jałowca 5 łyżek sosu sojowego sól i pieprz do smaku woda Wykonanie: Warzywa (oprócz

Lamarida.pl
Jak przygotować i ugotować szparagi? 416

smak, jaki mają zielone szparagi gotowane. Są po prostu pyszne i takie proste w przygotowaniu. Moje były lekko słodkie i ugotowałam je częściowo na osolonej wodzie z gotowania młodych ziemniaków i młodej marchewki. Po prostu ugotowałam za mało wody na szparagi i wykorzystałam to, ze reszta warzyw już się ugotowała. Na pewno wpłynęło to troszkę na smak szparagów

Anioszek w kuchni
Czosnkowy kurczak grillowany 236

czosnkowym FOLWARK Choć z natury zbytnio mięsożerna nie jestem, od czasu do czasu nachodzi mnie niemożebna ochota na mięsiwo . Potrafię wtedy zajadać się mięsem bez zbędnych dodatków w postaci ziemniaków, makaronu czy kopytek. Talerz z solidną porcją aromatycznie przyrządzonego mięsa wystarcza mi do szczęścia - no może pozwolę sobie do niego dołożyć krzynę zieleniny. Tym razem moja kulinarna chcica nakręciła

Grunt to przepis!
Serowe knedle z truskawkami 234

można pominąć lub wyskrobać ziarenka z jednej laski wanilii świeże truskawki, średniej wielkości, umyte i pozbawione szypułek. Przygotowanie: Ser rozdrabniamy. Ci, co lubią grudki, robią to tłuczkiem do ziemniaków, wszyscy którzy na dźwięk słowa „grudki” wpadają w histerię – mielą. Do sera dodajemy jajka, cukier, wanilię i zaczynamy wyrabiać. Jak się wszystko połączy, zaczynamy partiami dosypywać mąkę. Dosypujemy i wyrabiamy. Wyrabiamy

ladykitchen
Leczo z młodej cukini. 170

dente taka na ząb nie może zbytnio się rozpadać bo powstanie ciapka.Na samym końcu przyprawiamy ewentualnie jeszcze do smaku solą lub pieprzem. Leczo można podawać z bułką lu ziemniakami. Proporcje możecie oczywiście zmniejszyć. Smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Udzik po żydowsku (Udko po żydowsku) 244

pęczek 20 posypania 21 przygotujcie 22 wcześniej 23 rękaw 24 mięso 25 po pracy 26 piekarnik 27 włóżcie 28 zamkniętym 29 rozetnijcie 30 przypiekła 31 sałatką 32 bułką 33 ziemniakami Artykuł Udzik po żydowsku (Udko po żydowsku) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni

Proponowane wyszukiwania