ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1700/2562)

Fasolka szparagowa z czosnkowo cytrynową nutą 240

oliwy/oleju – mieszamy i polewamy gorącą fasolkę. Przykrywamy pokrywką, potrząsamy aby połączyć wszystkie składniki oraz uwolnić aromaty i podajemy. Fasolka szparagowa z czosnkowo cytrynową nutą jest wyśmienitym dodatkiem do młodych ziemniaków z koperkiem w duecie z jajkiem sadzonym. Do tego kubek chłodnej maślanki i błyskawicznie mamy obiad gotowy. Na letnie upały, na ciepło i na zimno – jako przekąska – gorąco polecam

mojewypiekiinietylko
Knedle twarogowe z truskawkami 176

przepis wcześniej, ale tyle się działo, że nie mogłam dokończyć wpisu. W każdym razie jest! W sam raz na piątkowy obiad, albo deser. Knedle, ale nie z ziemniaków, a z sera. Świetne zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Smacznego! Dla kogo: dla kochających mączne potrawy dla chcących powrócić do smaków dzieciństwa dla truskawkożerców Składniki: 20-30 sztuk truskawek

Mania Wypiekania
lekki bigos z młodej kapusty z papryką... 230

kostkę rosołową, wszystko gotować z 30-40 minut na średnim ogniu kapusta najlepiej smakuje po kilku godzinach jak smaki się przegryzą, można podać do pieczywa czy do ziemniaków...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej 1150

minut pod przykryciem + 55 minut bez przykrycia). Podczas pieczenia przemieszać karkówkę z 2-3 razy. Podawać np. z pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego! Zobacz przepis na: chrupiące ziemniaki z piekarnika – przepis tutaj KLIK lub na chrupiące ziemniaczki z grilla – przepis tutaj KLIK sałatki do grilla – najlepsze przepisy karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej – przepis The post Karkówka

Kulinarne Przeboje
Bezglutenowa pizza meksykańska na spodzie z zielonego groszku 206

Polsce. W poszukiwaniu idealnego spodu na bezglutenową pizzę wymyśliłam ostatnio, że mogę użyć do jego przygotowania zielony groszek. Są już pizze z kalafiora, z brokuła, z dyni, lub z ziemniaków, to dlaczego nie wypróbować innego warzywa? Spisał się całkiem  nieźle. Wykorzystałam mrożony groszek już przygotowany na parze Bonduelle, który bardzo polubiłam, żeby nie czuł się samotny użyłam również kukurydzy

Quinoa Raz!
Mielone pieczone w piekarniku. 210

jeszcze przygotować obiad, taka propozycja na kotlety myślę że Wam się spodoba, nie musicie stać przy patelni a w jednym czasie pieką się kotlety a Wy przygotowujecie sałatkę lub ziemniaki. Ostatnio gdy jest tak ładnie na dworze przygotowuję większość potraw w piekarniku bo jest po prostu szybciej no i zdrowiej:) Zapraszam :) około 600 g mięsa mielonego 1 cebula 2 jajka

Sama słodycz i szczypta chili
Placuszki z kalafiora i sera żółtego 282

Bardzo szybkie placuszki z surowego kalafiora i żółtego sera. Delikatne i bardzo smaczne danie, które polecam na letni obiad. Można podać je z ziemniakami i surówką, albo prościej – ze śmietaną lub kefirem :) 500 g kalafiora 150 g sera żółtego Gouda 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1/3 łyżeczki soli pieprz czarny olej rzepakowy do smażenia Surowego kalafiora zetrzeć

https:KKuchniaMniam
Gołąbki z młodej kapusty , podwójnie kapuściane 226

porozrywać ( wystarczy, energicznie poobracać garnkiem i też jest ok ) do uzyskania lubianej konsystencji sosu ( nie musicie, wlewać całej mąki z wodą ) . Gołąbki podajemy na gorąco , najlepiej z malutkimi , młodymi ziemniakami z koperkiem Smacznego ! Post Gołąbki z młodej kapusty , podwójnie kapuściane pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kotlety z czerwonej soczewicy 197

Kolety są bardzo smaczne i pożywne, przygotowałam je na obiad, podałam z surówka i ziemniakami. Osobiście bardziej wole kotlety z warzyw niż z mięsa. Składniki: 500 gram czerwonej soczewicy 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 0,5 szklanki płatków jęczmiennych Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: Soczewicę wsypujemy do garnka, zalewamy wodą

Bajeczna Kuchnia
MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA 173

Pyszny dodatek do ziemniaków i kotleta schabowego ;) SKŁADNIKI ½ główki młodej kapusty, 1 cebula, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, mały pęczek koperku, sól, pieprz WYKONANIE Cebulę kroimy w kostkę, kapustę drobno szatkujemy, koperek siekamy. Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy kapustę, podlewamy szklanką wody, zagotowujemy. Całość dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Następnie dodajemy mąkę rozrobioną w odrobinie wody, zagotowujemy, przyprawiamy

słodki bratek
Kotlety mielone w sosie musztardowym 254

Przepis na pieczarkowe kotlety mielone w sosie musztardowym. Pysznie smakują z ziemniakami i surówką. Polecam na obiad albo jako imprezową przekąskę na ciepło. Składniki na kotlety mielone w sosie musztardowym: 0,5 kg mięsa mielonego (dałam wieprzowo-wołowe) 6-7 pieczarek cebula 2 ząbki czosnku kajzerka bułka tarta jajko sól, pieprz Sos: łyżka mąki łyżka masła 0,5 szklanki bulionu

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone żeberka wieprzowe 263

polewaj mięso wytworzonym sosem. Wyjmij żeberka z piekarnika. Mięso powinno być mięciutkie, wysmażone i odchodzić od kości. Pokrój mięso na kawałki wzdłuż kości. Podaj z ulubionymi dodatkami np. młodymi ziemniakami. The post Pieczone żeberka wieprzowe appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Lekkie roladki z karkówki faszerowane młodą kapustą. 227

piekarniku. Zadowoli i facetów, którzy lubią zjeść treściwie i najlepiej mięsnie, ale i panie, które lubią lżejsze dania, nie martwiąc się o zbędne kalorie. Całość podana z młodymi ziemniakami, obsypanymi pachnącym koprem prosto z własnego ogródka i pozostałą po przygotowaniach kapustą podsmażoną na maśle, jest wprost fenomenalna.  Lekkie roladki z karkówki faszerowane młodą kapustą. Składniki na 10 sztuk

Poezja Smaków - blog kulinarny
Frankfurt nad Menem – przewodnik kulinarny 191

czego podaje się taki zdrowy wiosenny sos? Do absolutnie wszystkiego. Dostaniemy go nawet do sznycla czy sztuki mięsa, ale tradycyjne połączenie to albo wegetariańska wersja z jajkiem i pieczonymi ziemniakami, albo z mięsem zamiast jajek. Gdzie można spróbować takiego przysmaku? Absolutnie w każdej tradycyjnej knajpie a jest ich w mieście bardzo wiele, bo mieszkańcy naprawdę się tam stołują. Nazywa się

Ugotowane pozamiatane
Medaliony wieprzowe w sosie z suszonych grzybów 203

miarę potrzeb mięso podlewamy wodą. Następnie do mięska dodajemy sos sojowy, sól i pieprz do smaku oraz śmietankę. Wszystko razem mieszamy i ściągamy z palnika. Podajemy w towarzystwie ziemniaków lub kaszy z dodatkiem pysznej surówki. Do sosu możemy dodać również ulubione zioła. Smacznego kochani

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania