ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1706/2562)

Pulpeciki w młodej kapuście 688

chwilę poddusić. Dodać masło, następnie koperek i przyprawy. Do kapusty przełożyć obsmażone pulpeciki i wszystko razem dusić, aż kapusta będzie miękka, a większość płynów odparuje. Podawać z młodymi ziemniakami. Smacznego :)   Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad Tagged: kapusta , koperek , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
Żurek z boczkiem i białą kiełbasą 325

cukrem. W zależności od tego, jaki żurek lubimy możemy doprawić jeszcze czosnkiem i chrzanem. Na sam koniec dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Swój żurek podałem wraz z młodymi ziemniakami ze skwarkami z boczku

Jacob Tastes
Pieczarki do obiadu 487

według poniższego przepisu idealnie pasują do kurczaka lub schabu. Bardzo smaczne, szybkie do zrobienia. Jeśli nie macie brązowych pieczarek, to można je zastąpić zwykłymi białymi. Ja podałam pieczarki z ziemniakami puree i kotletem z piersi z kurczaka. Przepisy na kotlety w różnych odsłonach znajdziecie w zakładce MIĘSA. Składniki 250 g pieczarek portobello 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki miodu

O kuchni z uczuciem
Kotlety z brokuła i kaszy jaglanej 228

Kaszę jaglaną zalewamy gorącą wodą i gotujemy aż kasza pochłonie wodę. Brokuła dzielimy na różyczki, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Następnie brokuła odcedzamy i dusimy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy ugotowaną kaszę, wyciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i przyprawy. Formujemy kotlety, następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety

kulinarne odsłony pati
Jak zrobić prawidłowo kotleta schabowego z kością? 208

gotowe! Przenosząc kotleta na talerz, poczekaj chwilę aby pozbyć się nadmiaru oleju. Tak przygotowany kotlet, jest soczysty, i bardzo smaczny. Możecie go podawać z wieloma dodatkami jak kasze, ziemniaki, frytki warzywne, sałatki czy sosy. U nas sos pieczarkowy i sałatka! Życzę Wam smacznego

SMYKWKUCHNI
Puree z marchewki 254

Jeżeli znudziły się Wam gotowane ziemniaki to polecam zastąpić je - marchewkowym puree,  które swoim kolorem zachęca do jedzenia. Puree z marchewki jest lekko słodkie i delikatne w smaku. Szybkie do przygotowania oraz bardzo smaczne.  Składniki na 2-3 porcje: 4 średniej wielkości marchewki 0,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 1 łyżka masła sól, biały pieprz Marchewki obrać

Ugotować
Zielona potrawka z kurczaka. 437

Zwiększyć ogień i dodać na patelnię. Smażyć około 10 minut przewracając kawałki mięsa co jakiś czas. Dodać śmietankę i pesto. Dusić kolejnych kilka minut. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami

zadanie-gotowanie
Krem z białych warzyw korzeniowych z niebieskim serem, O.A. 196

Smaczny i sycący. Wychodzi kilka porcji. Składniki: 1-2 łyżki oleju lub masła klarowanego 1-2 duże selery bulwiaste 1-2 pietruszki 3-4 ziemniaki 3-4 ząbki czosnku 1 liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego 2 opakowania niebieskiego sera pleśniowego 4 łyżki śmietany 12% sól, pieprz Obierz i pokrój warzywa na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzej olej lub masło

Qlinarnie i Qlinarnie
“W słoiku” – recenzja 209

niemarnowanie żywności, jeśli mamy własne drzewo owocowe, które produkuje 200 kilo owoców, które dojrzewają wszystkie na raz. To przechowywanie smaków lata na długą zimę, kiedy sezonowe są co najwyżej ziemniaki i gdy warzywa są drogie czy pozbawione smaku. To szukanie najlepszych odmian owoców, żeby zagwarantować sobie najlepsze przetwory – zdobywanie gdzieś po znajomych pomidorów lima, mirabelek, wiśni nadwiślańskiej, pigwowca

Ugotowane pozamiatane
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym 541

sosie własnym wraz z dodatkiem sosu sojowego oraz słodkiej śmietany to pomysł na proste i bardzo smaczne danie mięsne :) Polędwiczki przygotowane w poniższy sposób idealnie smakują podane z młodymi ziemniakami lub ugotowanym ryżem oraz ulubioną surówką, np. z młodej kapusty wraz z dodatkiem marchewki, jabłka oraz rzodkiewek .  Składniki na porcję dla 4 osób: 1 polędwiczka wieprzowa (około

Ugotować
Kurczak tandoori 183

siatce piekarnia, podstawiając pod spód blaszkę. Piec z termoobiegiem nastawionym na 200 st. C z opcją grill od góry  przez 60 minut. Kurczaka podałam z pieczonymi młodymi ziemniakami, które wcześniej lekko obgotowałam,  oraz brązowymi pieczarkami i mini marchewka.Do tego podałam surówkę   z jabłka i marchewki . Było pysznie, zatem polecam i życzę smacznego

Gosia gotuje
Sałata masłowa z sosem jogurtowym 201

Dodatek idealny do młodych ziemniaków - sałata masłowa w lekkim, słodko-kwaśnym, jogurtowym sosie. Jej przygotowanie jest banalnie proste - wystarczy sałatę porwać na mniejsze części i polać sosem wraz z dodatkiem posiekanego koperku :) Składniki na porcje dla 4 osób: 1 główka sałaty masłowej 1 opakowanie gęstego jogurtu naturalnego (około 200 g) 2-3 łyżki posiekanego koperku cukier sok z cytryny szczypta

Ugotować
Tagiatelle z cukinii w sosie pomidorowo-paprykowym post dr. Dąbrowska 238

długości) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki soli czarnej 1/4 łyżeczki świeżego mielonego pieprzu Cukinię obierać jak ziemniaki, obieraczką do warzyw, lub specjalną obieraczka do wiórków julienne lub spiralną, do momentu aż pojawią się ziarenka cukinii. Cebulę, czosnek obieram, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę zeszklić na suchej patelni, dodać

moj przepis na
Surówka z marchewki 208

Surówka z marchewki Jak już wspomniałem przy okazji poprzedniego przepisu, nie ma dla mnie kompletnego obiadu, w którym jest ziemniak i kotlecik bez dobrej surówki. Dzisiejsza propozycja jest równie tania jak surówka z selera , ale zrobiona mniej klasycznie. Jeśli lubisz smak znany z zupy krem z marchewki, to surówka z marchewki również Ci posmakuje! Nie bój się dodatku soku

Blendman
Pulpety wołowe ze szpinakiem i fetą w kremowym sosie 190

Bardzo delikatne a zarazem wyraziste w smaku wołowe pulpeciki z sosem z serka topionego. Proste i szybkie w przygotowaniu. Możemy je zjeść z ziemniakami lub chlebem. 300 g mięsa mielonego wołowego 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 150 g mrożonego szpinaku 50 g sera feta 1 cebula 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 500 - 750 ml bulionu warzywnego

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania