Pierogi z kiszoną kapustą – kuchnia podkarpacka

Pierogi z kiszoną kapustą – kuchnia podkarpacka

Pierogi z kiszoną kapustą – kuchnia podkarpacka

Pierogi z kapustą kiszoną - kuchnia podkarpacka   Pierogi to jedno z obowiązkowych dań wigilijnych na podkarpackich stołach. U Lasowiaków pierogi z kapustą były i są szczególnie lubiane. Równie często przygotowuje się tu pierogi z kapustą kiszoną, jak i pierogi z kapustą słodką. Tajemnicą smaku tych wyjątkowych pierogów jest sposób przyrządzania kapusty – taki sam w przypadku obu rodzajów farszu. Aby kapusta nabrała smaku i aromatu najpierw obgotowywana jest w wodzie, a następnie długo podsmażana na wolnym ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, kapustą, gołąbki, kapusta kiszona, ciasto, kasza, grzyby, sosy, kasza gryczana, ziemniaki, kapusta z grochem, świąteczne przepisy, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pieczone ziemniaki, pierogi z kapusta i grzybami, smażony karp

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.