z rurkami - 1000 przepisów (strona:13/67)

Cannelloni z mięsem 121

rzeczywistości i walczyć z chorobą, gotować, piec i cieszyć się życiem. Nie narzekać, bo nie warto, a do wszystkiego podchodzić z uśmiechem na ustach. Składniki 250 g makaronu cannelloni (rurki do nadziewania) Farsz miesny 500 g mięsa mielonego 1 łyżka masła klarowanego 1 cebula(...)ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku sól pieprz Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć posiekaną drobno cebulę i czosnek, a następnie dodać mięso. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Łyżeczką napełniać rurki makaronu. Do naczynia żaroodpornego wlać tłuszcz z patelni pozostały ze smażenia mięsa i układać na nim rurki makaronowe wypełnione mięsem. Sos 1 puszka pomidorów 200 ml kwaśnej śmietany sól

O kuchni z uczuciem
Aksamitna zupa brukselkowa z kruchą rurką nadzianą kremem marchewkowym 161

razem rurki w wersji wytrawnej, jako „zagrycha(...)zupy, której głównym składnikiem jest brukselka, niby nic, a musiałam Miśka odganiać od garnka, bo zanim podałam na obiad (zrobiłam zdjęcia) połowę już wyżarł. Składniki na 4 porcje: Rurki z kremem marchewkowym 8 kruchych rurek (przepis tu ) 3 ugotowane marchewki 100 g ugotowanego ryżu (waga ryżu przed ugotowaniem) łyżeczka pieprzu ziołowego Zupa: pół kilograma brukselki 2 średnie marchewki

greenscarf
Piernikowe "szyszki" na choinkę i życzenia świąteczne 195

też ciąć proste pasy. W każdym pasku na górze grubą słomką wycinamy otworki (na sznurek, by móc powiesić na choince) i poczynając od tego końca owijamy na foremce do rurek (dobrze jest je lekko natłuścić). Ja z braku takich metalowych foremek owijałam na szklanych opakowaniach po aromatach do ciast (niestety teraz już takich nie ma w sprzedaży). Ciasto należy(...)warstwa. Gotowe "rurki" układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut. Po wyjęciu i lekkim ostudzeniu wyjmujemy rurki ze środka, a po całkowitym ostudzeniu zawiązujemy wstążki/sznurki do powieszenia na choince. Można je też dowolnie udekorować, ja z tego zrezygnowałam, bo takie mi się podobają.   Przepis

Kolorowy Przepisownik
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 241

minuty, cały czas miksując łyżka po łyżce dodać mus owocowy. Miksować tylko do połączenia składników. Dodatkowo: 0,5 szklanki przegotowanej wody kilka kropel olejku cytrynowego 4-6 rurek do napojów, im grubsze tym lepsze, dno od mniejszej tortownicy Wykonanie: Na paterę położyć pierwszy blat z większego biszkoptu, zwilżyć, bardzo delikatnie ponczem, wyłożyć trochę ponad 1/4 kremu, następnie położyć drugi(...)kształt okręgu o średnicy mniej więcej 10 cm (to będzie nasz niby stelaż, po to żeby mniejszy tort nie zgniótł większego, można oczywiście użyć specjalistycznych stelaży). Na rurki ostrożnie położyć mniejszy tort, tak samo postępować z dekoracją jak w przypadku większego. Resztę kremu przełożyć do worka cukiernicznego zakończonego tylką z małą dziurką (około 1-2 mm). Kremu nie mieszać

moj przepis na
Cannelloni z mięsem mielonym zapiekane pod beszamelem 157

będzie pękać. Do makaronowych rurek małą łyżeczką delikatnie wkładamy farsz. Gotowe rurki układamy w blaszce, jeden obok drugiego w niewielkich odstępach. Warto przygotować większą blaszkę i układać rurki tylko w jednej warstwie. Całość zalewamy sosem beszamelowym, tak, aby cały makaron był w nim zanurzony - tylko wtedy będzie mógł się ugotować w piekarniku. Aby przygotować sos, masło rozpuszczamy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Rurki z ciasta francuskiego z sałatką 333

posypania Sałatka: 15 dag szynki konserwowej pół puszki kukurydzy pół puszki groszku 2 łyżki siekanego szczypiorku 4 jajka 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy ząbek czosnku sól pieprz Rurki przygotować najlepiej dzień wcześniej. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na długie i cienkie paseczki. Nawinąć na posmarowane margaryną foremki do rurek, posmarować rozbełtanym żółtkiem i posypać makiem. Piec(...)grubych oczkach. Dodać groszek, kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę szynkę oraz posiekany czosnek i szczypiorek. Całość doprawić do smaku i wymieszać z majonezem i musztardą. Sałatką nadziewać upieczone rurki

Smakołyki Asi
Cannelloni z farszem szpinakowo-serowym pod beszamelem 153

ricottą oraz słoną fetą, która nadaje nadzieniu bardziej zdecydowanego charakteru. Całość została zapieczona pod białym, beszamelowym sosem i posypana odrobiną parmezanu. Smakuje wybornie! Przekonajcie się sami :) Składniki: ok. 20 rurek cannelloni 900 g szpinaku (użyłam siekanego mrożonego) 250 g sera ricotta 240 g sera feta 5 ząbków czosnku sól pieprz 2 łyżki masła Sos beszamelowy: 0,5 l mleka(...)miski i odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy ricottę i pokruszoną fetę. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy nadzienie pieprzem i solą (nie przesadźcie z dużą ilością soli – feta jest już słona). Rurki cannelloni zaczynamy nadziewać szpinakowo-serową masą. Najlepiej robić to łyżeczką lub przełożyć nadzienie do rękawa cukierniczego i w ten sposób umieścić nadzienie wewnątrz makaronowych rurek. Przygotowujemy beszamel: masło rozpuszczamy

MyCookBook.pl
Mini Torcik Podwójnie Czekoladowy z Waniliową Nutą 228

jest torcik urodzinowy mojego syna. Smaki zgodnie z jego życzeniem, a i w temacie obłożenia boków czekoladowymi rurkami też zostało pozytywnie przeze mnie rozpatrzone :) Torcik rozmiar ma niewielki, ale jest mega czekoladowy, idealny dla czekoladoholików i dzieci, jak się okazuje też dla nastolatka. Na przepis tego tortu po raz pierwszy trafiłam kilka lat temu na Moje Wypieki , ale wykonałam(...)otrzymania gęstego kremu. Czytałam, że ten krem można "przebić", więc uważałam. Kremu nie miksowałam długo, co było dla mnie miłą niespodzianką:) Dodatkowo: likier waniliowy Dalkowski wiśnie kandyzowane czekoladowe rurki do dekoracji, mogą być inne czekoladowe ciasteczka chrupiące płatki do posypania wierzchu WYKONANIE: Ciasta upiekłam dzień wcześniej. Następnego dnia rano upieczone blaty czekoladowe przekroiłam na pół, nasączyłam likierem. Ubiłam krem

Blondynka Gotuje
Rurki francuskie z kremem kajmakowym 132

kostka masła 1 mała puszka kajmaku kakaowego cukier puder Ciasto francuskie pociąć na paseczki, nawinąć na rurki, upiec w 200 st przez ok 15 min.. (obserwować) Rurki zdjąć z metalowych foremek. Masło zmiksować na puszystą masę , dodać stopniowo kajmak, Przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką i nadziać rurki. Posypać cukrem pudrem

Gotowanie jest łatwe
Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym 239

Cannelloni, czyli zwinięty w grube rurki makaron to jeden z najbardziej rozpoznawalnych na świecie składników kuchni włoskiej. Dzięki swojej formie możemy swobodnie napełniać go różnego rodzaju nadzieniem, a potem zazwyczaj zapiekamy go z jakimś sosem. Choć mechanizm jest więc zwykle ten sam lub przynajmniej podobny, to rozmaitość farszów i sosów sprawia, że przepisów na to danie jest co niemiara(...)będzie to wówczas dobra propozycja na „kolację we dwoje”. Cannelloni to lubiana forma makaronu, ale wiąże się z nią pewnego rodzaju kontrowersja. Różne są bowiem szkoły na to, czy rurki przed wypełnieniem farszem należy częściowo obgotować. Różnie mówią o tym zarówno kucharze, jak i sami producenci makaronu. Na opakowaniach często można spotkać informację, że nie jest potrzebne wstępne gotowanie

Kulinarna Pokusa
Sok z owoców bez gotowania. Tradycyjny Syrop z owoców do rozrabiania z wodą - prosty przepis. Sokoparownik i sok z czarnej porze 215

trzeba uzupełnić wody) sobie owoce około 40 minut do 1h.   Po tym czasie zmniejszamy moc do minimum i przelewamy gorący sok/syrop z czarnej porzeczki rurką (zdejmujemy spinacz blokujący z rurki) prosto do wcześniej przygotowanych butelek.   Gorący sok powinien sięgać pod sam korek.   Butelki zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia.   Kiedy wydaje się nam, że to już(...)koniec soku , przechylamy garnek (poziom z rurką) w stronę butelki i zlewamy go do końca.   Następnie pozostałe owoce zasypujemy jeszcze niewielką ilością cukru, lekko ugniatamy i gotujemy przez 10-15 minut, tak owoce puszczą ostatnie soki.   Sprawdź mój zestaw "NA ZDROWIE" tutaj  oczywiście liczba osób, które mogą skorzystać z oferty jest ograniczona.   Co zrobić

IzaGotuje
Czekoladowy tort fasolowy 216

łyżki likieru wiśniowego Dodatkowo: duży słoik 730 g wiśni drążonych (360 g bez zalewy)  Do dekoracji: 1 paczka 255 g M&Msów 3 paczki po 160 g rurek waflowych z kremem zamiast powyższego: posiekane orzechy Przygotowanie: Do blendera wrzucić fasolę, dodać 6 jajek, wsypać cukier i zmiksować. Masło ubić mikserem i dodawać po jednym resztę jajek. Kakao(...)drugim blatem. Górę i boki tortu również posmarować masą. Dekoracja dowolna: u mnie to rurki i m&msy, ale równie dobrze całość można posypać tylko siekanymi orzechami. Rurki trochę przyciąć i obłożyć nimi tort. Na wierzch równomiernie wysypać M&Msy. Źródło/ Inspiracja: przepis z programu "Zdrowie na widelcu

Domowa Cookierenka Agi
Rurki z kremem 177

długie paski, o szerokości około 1,5 cm. Foremki do rurek smarujemy masłem, nawijamy na nie paski, zaczynając od części węższej do szerszej. Można jedną część rurek obtoczyć w cukrze. Układamy na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200ºC. Wyjmujemy i studzimy. Miałam mleczko kokosowe w lodówce, więc nadziałam rurki kokosową bitą

NA MOIM TALERZU
Ciasto z dżemem truskawkowym i galaretką 186

duże 2 szt. * cukier trzcinowy- 1/3 szklanki * dżem truskawkowy- 1/3 szklanki * proszek do pieczenia- 1 łyżeczka Dodatkowo: * galaretka truskawkowa- 2 opakowania * gorąca woda- 800 ml * truskawki- do ozdoby * mini rurki czekoladowe- do ozdoby* Spód: Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Miękkie masło utrzeć z cukrem na kremową masę. Ciągle ucierając dodać jajka, a następnie dżem truskawkowy. Mąkę wymieszać z proszkiem(...)lekkiego stężenia (galaretka powinna mieć konsystencję stałą, ale nie ściętą zbyt mocno). Galaretkę rozdrobnić i przełożyć na ciasto. Wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki. Ozdobić truskawkami oraz czekoladowymi rurkami. Smacznego! :) Wpis zawiera lokowanie produktu: * mini rurki czekoladowe-  Słodki Świat

Kraina Miodem Płynąca
Cannelloni z bakłażanem i pomidorami w sosie beszamelowym 185

Kuchnie świata: Italia Cannelloni, czyli grube rurki makaronowe, faszerowane w tej odsłonie bakłażanem z pomidorami, przykryte kołderką serowo-beszamelową.  Składniki: (na 2-3 porcje) 8-9 rurek Cannelloni 5-6 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki pół dużego bakłażana pokrojonego w małą kosteczkę szklanka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta świeżo mielonego pieprzu łyżka masła łyżka(...)pomidorowego i wódkę 5. Podgrzewać jeszcze kilka minut, co jakiś czas mieszając. Sos powinien być gęsty, nie płynny by łatwo się go nakładało do makaronu. 6. Nadziewać każdą z rurek makaronu farszem. 7. Ułożyć Cannelloni do uprzednio wysmarowanej oliwą blachy, bądź naczynia żaroodpornego 8. Polać sosem beszamelowym. Sos Beszamelowy: 1. Masło roztopić w rondelku, dodać mąkę, wymieszać dokładnie

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania