świeżego szpinaku 150 g łososia wędzonego 1/2 średniej czerwonej cebuli 200 g jogurtu greckiego 1 jajko 50 g cheddara 1 kulka mozzarelli (ok. 125 g) 6 rurek cannelloni świeżo mielony pieprz, ulubione zioła INGREDIENTS: approx. 200 g fresh spinach 150 g smoked salmon 1/2 medium red onion 200 Greek yogurt 1 egg 50 g cheddar 1 mozzarella ball (approx(...)zupełności wystarczy. Rurki napełnij farszem. Żaroodporne naczynie lekko nasmaruj masłem. Odrobinę sosu włóż na dno naczynia i układaj na nim dość ciasno koło siebie wypełnione farszem rurki. Całość przykryj pozostałym sosem, na wierzchu ułóż kawałki mozzarelli. Wstaw zapiekankę do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz około 25 minut. Chop the onion into small pieces, wash
Martyna CooksSkładniki: galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, owoce leśne 2 szklanki/mrożone, rurki wafelkowe 25 dag, śmietana 12% 250 ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, galaretka wiśniowa 1 opakowanie(...)formę wyłożyć folią spożywczą, na dnie rozsypać leśne owoce mrożone, większe owoce pokroić, galaretkę brzoskwiniową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i tężejącą wylać na owoce, schować do lodówki rurki nadziewane masą orzechową pokruszyć i rozsypać na galaretce brzoskwiniowej galaretkę agrestową rozmieszać w 200 ml goracej wody i wystudzoną wymieszać ze śmietaną, wlać na pokruszone rurki i delikatnie
W Mojej Kuchni Lubięmasłem. Wszystkie składniki zagniatamy. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 0,3 mm i tniemy w paski o grubości 1 cm i długości ok 12 cm. Takim paskiem owijamy metalowe rurki do pieczenia wysmarowane masłem. ( jeżeli nie macie takich rurek zwińcie w rożek kartkę papieru i owińcie folia aluminiową, tak jak Ja na zdjęciu) Rurki pieczemy
Niezły Młynekkoperku sól, pieprz jajko do smarowania 1 łyżka masła 3 łyżki sezamu 1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony nawijamy na natłuszczone masłem foremki do rurek. Smarujemy rozmieszanym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Studzimy. 2. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy wraz z mięsem mielonym na rozgrzanym oleju. Dodajemy(...)pokrojone drobno pieczarki, smażymy do odparowania wody, doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym drobno koperkiem. 3. Każdą rurkę napełniamy przygotowanym farszem, dociskając wąską stroną łyżki tak by farsz jak najbardziej ubić. Każdą rurkę dekorujemy gałązką koperku
Szefowa kuchnirzeczywistości i walczyć z chorobą, gotować, piec i cieszyć się życiem. Nie narzekać, bo nie warto, a do wszystkiego podchodzić z uśmiechem na ustach. Składniki 250 g makaronu cannelloni (rurki do nadziewania) Farsz miesny 500 g mięsa mielonego 1 łyżka masła klarowanego 1 cebula(...)ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku sól pieprz Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć posiekaną drobno cebulę i czosnek, a następnie dodać mięso. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Łyżeczką napełniać rurki makaronu. Do naczynia żaroodpornego wlać tłuszcz z patelni pozostały ze smażenia mięsa i układać na nim rurki makaronowe wypełnione mięsem. Sos 1 puszka pomidorów 200 ml kwaśnej śmietany sól
O kuchni z uczuciemrazem rurki w wersji wytrawnej, jako „zagrycha(...)zupy, której głównym składnikiem jest brukselka, niby nic, a musiałam Miśka odganiać od garnka, bo zanim podałam na obiad (zrobiłam zdjęcia) połowę już wyżarł. Składniki na 4 porcje: Rurki z kremem marchewkowym 8 kruchych rurek (przepis tu ) 3 ugotowane marchewki 100 g ugotowanego ryżu (waga ryżu przed ugotowaniem) łyżeczka pieprzu ziołowego Zupa: pół kilograma brukselki 2 średnie marchewki
greenscarfteż ciąć proste pasy. W każdym pasku na górze grubą słomką wycinamy otworki (na sznurek, by móc powiesić na choince) i poczynając od tego końca owijamy na foremce do rurek (dobrze jest je lekko natłuścić). Ja z braku takich metalowych foremek owijałam na szklanych opakowaniach po aromatach do ciast (niestety teraz już takich nie ma w sprzedaży). Ciasto należy(...)warstwa. Gotowe "rurki" układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut. Po wyjęciu i lekkim ostudzeniu wyjmujemy rurki ze środka, a po całkowitym ostudzeniu zawiązujemy wstążki/sznurki do powieszenia na choince. Można je też dowolnie udekorować, ja z tego zrezygnowałam, bo takie mi się podobają. Przepis
Kolorowy Przepisownikminuty, cały czas miksując łyżka po łyżce dodać mus owocowy. Miksować tylko do połączenia składników. Dodatkowo: 0,5 szklanki przegotowanej wody kilka kropel olejku cytrynowego 4-6 rurek do napojów, im grubsze tym lepsze, dno od mniejszej tortownicy Wykonanie: Na paterę położyć pierwszy blat z większego biszkoptu, zwilżyć, bardzo delikatnie ponczem, wyłożyć trochę ponad 1/4 kremu, następnie położyć drugi(...)kształt okręgu o średnicy mniej więcej 10 cm (to będzie nasz niby stelaż, po to żeby mniejszy tort nie zgniótł większego, można oczywiście użyć specjalistycznych stelaży). Na rurki ostrożnie położyć mniejszy tort, tak samo postępować z dekoracją jak w przypadku większego. Resztę kremu przełożyć do worka cukiernicznego zakończonego tylką z małą dziurką (około 1-2 mm). Kremu nie mieszać
moj przepis nabędzie pękać. Do makaronowych rurek małą łyżeczką delikatnie wkładamy farsz. Gotowe rurki układamy w blaszce, jeden obok drugiego w niewielkich odstępach. Warto przygotować większą blaszkę i układać rurki tylko w jednej warstwie. Całość zalewamy sosem beszamelowym, tak, aby cały makaron był w nim zanurzony - tylko wtedy będzie mógł się ugotować w piekarniku. Aby przygotować sos, masło rozpuszczamy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!posypania Sałatka: 15 dag szynki konserwowej pół puszki kukurydzy pół puszki groszku 2 łyżki siekanego szczypiorku 4 jajka 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy ząbek czosnku sól pieprz Rurki przygotować najlepiej dzień wcześniej. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na długie i cienkie paseczki. Nawinąć na posmarowane margaryną foremki do rurek, posmarować rozbełtanym żółtkiem i posypać makiem. Piec(...)grubych oczkach. Dodać groszek, kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę szynkę oraz posiekany czosnek i szczypiorek. Całość doprawić do smaku i wymieszać z majonezem i musztardą. Sałatką nadziewać upieczone rurki
Smakołyki Asiricottą oraz słoną fetą, która nadaje nadzieniu bardziej zdecydowanego charakteru. Całość została zapieczona pod białym, beszamelowym sosem i posypana odrobiną parmezanu. Smakuje wybornie! Przekonajcie się sami :) Składniki: ok. 20 rurek cannelloni 900 g szpinaku (użyłam siekanego mrożonego) 250 g sera ricotta 240 g sera feta 5 ząbków czosnku sól pieprz 2 łyżki masła Sos beszamelowy: 0,5 l mleka(...)miski i odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy ricottę i pokruszoną fetę. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy nadzienie pieprzem i solą (nie przesadźcie z dużą ilością soli – feta jest już słona). Rurki cannelloni zaczynamy nadziewać szpinakowo-serową masą. Najlepiej robić to łyżeczką lub przełożyć nadzienie do rękawa cukierniczego i w ten sposób umieścić nadzienie wewnątrz makaronowych rurek. Przygotowujemy beszamel: masło rozpuszczamy
MyCookBook.pljest torcik urodzinowy mojego syna. Smaki zgodnie z jego życzeniem, a i w temacie obłożenia boków czekoladowymi rurkami też zostało pozytywnie przeze mnie rozpatrzone :) Torcik rozmiar ma niewielki, ale jest mega czekoladowy, idealny dla czekoladoholików i dzieci, jak się okazuje też dla nastolatka. Na przepis tego tortu po raz pierwszy trafiłam kilka lat temu na Moje Wypieki , ale wykonałam(...)otrzymania gęstego kremu. Czytałam, że ten krem można "przebić", więc uważałam. Kremu nie miksowałam długo, co było dla mnie miłą niespodzianką:) Dodatkowo: likier waniliowy Dalkowski wiśnie kandyzowane czekoladowe rurki do dekoracji, mogą być inne czekoladowe ciasteczka chrupiące płatki do posypania wierzchu WYKONANIE: Ciasta upiekłam dzień wcześniej. Następnego dnia rano upieczone blaty czekoladowe przekroiłam na pół, nasączyłam likierem. Ubiłam krem
Blondynka Gotujekostka masła 1 mała puszka kajmaku kakaowego cukier puder Ciasto francuskie pociąć na paseczki, nawinąć na rurki, upiec w 200 st przez ok 15 min.. (obserwować) Rurki zdjąć z metalowych foremek. Masło zmiksować na puszystą masę , dodać stopniowo kajmak, Przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką i nadziać rurki. Posypać cukrem pudrem
Gotowanie jest łatweCannelloni, czyli zwinięty w grube rurki makaron to jeden z najbardziej rozpoznawalnych na świecie składników kuchni włoskiej. Dzięki swojej formie możemy swobodnie napełniać go różnego rodzaju nadzieniem, a potem zazwyczaj zapiekamy go z jakimś sosem. Choć mechanizm jest więc zwykle ten sam lub przynajmniej podobny, to rozmaitość farszów i sosów sprawia, że przepisów na to danie jest co niemiara(...)będzie to wówczas dobra propozycja na „kolację we dwoje”. Cannelloni to lubiana forma makaronu, ale wiąże się z nią pewnego rodzaju kontrowersja. Różne są bowiem szkoły na to, czy rurki przed wypełnieniem farszem należy częściowo obgotować. Różnie mówią o tym zarówno kucharze, jak i sami producenci makaronu. Na opakowaniach często można spotkać informację, że nie jest potrzebne wstępne gotowanie
Kulinarna Pokusatrzeba uzupełnić wody) sobie owoce około 40 minut do 1h. Po tym czasie zmniejszamy moc do minimum i przelewamy gorący sok/syrop z czarnej porzeczki rurką (zdejmujemy spinacz blokujący z rurki) prosto do wcześniej przygotowanych butelek. Gorący sok powinien sięgać pod sam korek. Butelki zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy wydaje się nam, że to już(...)koniec soku , przechylamy garnek (poziom z rurką) w stronę butelki i zlewamy go do końca. Następnie pozostałe owoce zasypujemy jeszcze niewielką ilością cukru, lekko ugniatamy i gotujemy przez 10-15 minut, tak owoce puszczą ostatnie soki. Sprawdź mój zestaw "NA ZDROWIE" tutaj oczywiście liczba osób, które mogą skorzystać z oferty jest ograniczona. Co zrobić
IzaGotuje