z rurkami - 1000 przepisów (strona:7/67)

Rurki z kremem truskawkowym 164

Pierwszy raz upiekłam takie rurki.  Mając ciasto francuskie piecze się takie rurki bardzo szybko. Krem też jest eksperymentalny. Rurki były smaczne, jednak krem jak dla mnie zbyt mało truskawkowy - czuło się zaledwie truskawkową nutę. Wymaga dopracowania :) Rurki z kremem truskawkowym Płat ciasta francuskiego 1 szklanka musu z truskawek 250 g serka mascarpone 50 g masła(...)cukier puder truskawki do dekoracji Coasto francuskie pokrój na długie paski i nawń na foremki do rurek wysmarowane małem. Upiecz wg wskazań na opakowaniu ciasta. Serek maskarpomne zmiksuj z 5 dag miekkiego masła. Do kremu dodawaj nie przerywając mieszania porcjami zmiksowane truskawki. Napełnij kremem rurki. Udekoruj truskawkami i oprósz cukrem pudrem

Gotuj Sam!
Rurki z kremem kakaowym 180

część na placek o grubości 2 mm i kroimy w paski ok. 1,5 cm. Przed rozwałkowaniem oprószamy blat mąką. Nawijamy na rurki wysmarowane masłem od szerszej strony. Rurki obtaczamy z jednej  strony w cukrze. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rurki pieczemy w temperaturze 200*C przez 15 minut. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie(...)czasie podgrzewamy ja w kąpieli wodnej. Śmietanę miksujemy na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec dosypujemy kakao oraz wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Miksujemy tylko do połączenia. Gotowym kremem napełniamy rurki za pomocą szprycy cukierniczej. Rurki trzymamy w lodówce. Z podanych składników wyszło mi około 25 rurek

VioletoweKucharzenie
Rurki z ciasta francuskiego z kremem truskawkowym 193

minut, dzięki temu będzie ładnie się nawijać na foremki. Następnie pokroić wzdłuż krótszego boku na paski o szerokości ok 1,5-2 cm. Paski ciasta nawijać na foremki do rurek zaczynając od cieńszego końca tak aby ciasto na siebie nachodziło. Nawinięte na rurki ciasto ułożyć na dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem(...)posypać cukrem waniliowym. Wstawić do piekranika nagrzanego na 200 C i piec aż rurki dobrze się zrumienią, funkcja termoobieg. Upieczone rureczki jeszcze ciepłe ściągnąć z foremek i ułożyć na desce do wystudzenia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 3/4 szklanki wody i odstawić do wystudzenia. Truskawki zmiksować na mus. Śmietankę ubić na sztywno. Połączyć ze zmiksowanymi truskawkami i wystudzoną galaretką. Masę

Monia miesza i gotuje
RURKI Z KREMEM KAWOWYM 290

zamrażarce przez 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkowujemy cienko, tniemy na 20 pasków o szer. 1,5- 2 cm. Rurki smarujemy masłem. Każdą rurkę owijamy ciastem zaczynając od góry, nakładając ciasto na siebie. Białko lekko ubijamy. Rurki owinięte ciastem smarujemy białkiem a następnie posypujemy cukrem. Pieczemy ok. 15-18 min w 180 stopniach. Krem kawowy: Kawę zaparzamy w ¾ szkl(...)masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy po 1 łyżce budyniu. Następnie dodajemy fusy z kawy, kawę rozpuszczalną oraz likier, mieszamy. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i nadziewamy nim rurki. Rurki podałam z kawą SUBTIL , którą możecie zakupić na stronie www.przyjacielekawy.pl/ , jest to sklep internetowy doskonały dla smakoszy kawy ;) Kawa Subtil zachwyca swoim łagodnym smakiem i delikatnością, polecam

słodki bratek
Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pastą szynkową 138

Pyszne rurki w kolejnej wersji z delikatną pastą szynkową, której jesteśmy fanami. Rurki wyszły świetnie i praktycznie od razu zostały zjedzone. Nie było na co czekać. ;-) Ich przygotowanie jest banalne, wystarczą tylko odpowiednie foremki do rurek. Rurki: 1 arkusz ciasta francuskiego 1 jajko 3 łyżki sezamu Pasta: 250g wędzonej szynki 2 ogórki konserwowe  1 łyżeczka(...)ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz + kiełki do dekoracji 1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony nawijamy na natłuszczone masłem foremki do rurek. Smarujemy rozmieszanym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Studzimy. Zdejmujemy z foremek. 2. Wszystkie składniki na pastę miksujemy w blenderze do dokładnego połączenia składników. Chłodzimy

Szefowa kuchni
Kruche rurki z kremem czekoladowym (na szybko) 189

zostało spożytkowane z rewelacyjnym efektem. Po za tym jest to doskonałe rozwiązanie dla osób początkujących, niecierpliwych i dla tych, którzy nie dysponują długim czasem na zabawę w kuchni. Rurki mogą być nadziewane różnymi kremami wg własnych upodobań.  Poniżej przedstawiam wersję z kremem czekoladowym.   1 opakowanie gotowego ciasta kruchego cukier masło do wysmarowania foremek Krem czekoladowy(...)czasie dokładnie obtoczyć w cukrze i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15-20 minut w 180 stopniach. Po lekkim ostudzeniu rurki zdjąć z foremek i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Nadziać kremem (za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego). Krem: Śmietankę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z rozpuszczoną (i ostudzoną) czekoladą. Całość połączyć

Di gotuje
Kruche rurki z bitą śmietaną 117

masła 82% * 250g dobrej, gęstej śmietany 18% * 500g mąki pszennej - u mnie Basia * szczypta soli * jajko i cukier trzcinowy do obtaczania rurek * kremówka i cukier puder do nadziania rurek Przygotowanie : Składniki ciasta szybko zagnieść, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na minimum 6 godzin.  Rozwałkować ciasto cieniutko, wykroić długie paski ciasta. Każdy pasek owinąć wokół(...)rurek - ja swoje zrobiłam sama z folii aluminiowej. Jedną stronę ciastka posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać trzcinowym cukrem. Piec na złoty kolor. Wystudzić rurki. Ubić kremówkę z cukrem pudrem, nadziewać rurki

Magiczne Życie Marty
Rurki ze śmietaną i czekoladą 332

Kochani drugi raz   dopiero robię rurki . Całkiem fajna sprawa . Szybkie wykonie i frajda z nadziewaniem.   Akcja Ciasto na Niedzielę    Składniki na rurki :   500 g mąki pszennej typ 500  250 g gęstej śmietany 18% 200 g margaryny  szczypta soli cukier waniliowy 30 g cukier do obtaczania rurek Dodatkowo: czekolada(...)mleko 2 łyżki  Wykonanie rurek :   Do misy wsypujemy mąkę przesianą . Dodajemy cukier waniliowy . Margaryna miękka pokrojona w kostkę. Śmietana kwaskowa   Szczypta soli Zagniatamy ciasto i do woreczka wkładamy , a potem do lodówki na dwie godziny do schłodzenia . Po 2 godzinach wyjmujemy ciasto i przekładamy je na stolnicę silikonowa . Ciasto dzielimy na 4 części  , wałkujemy cienko

Różowa kuchnia
Rurki z kremem z bitej śmietany i dżemem porzeczkowym. 125

Rurki zrobiłam po raz pierwszy. Mając w głowie wspomnienia z rodzinnego domu, gdzie na każde święta musiały być rurki z kremem budyniowym postanowiłam je odtworzyć. Z taką różnicą ze nie z kremem budyniowym a z bitą śmietaną i serem mascarpone a dodatkowo z dżemem porzeczkowym. Oczywiście dżem czy powidło możecie dodać wedle własnych upodobań. A więc zapraszam! Składniki(...)widelcem, zasypać cukrem i smażyc do momentu aż masa będzie gęsta. Słodkość dżemu zależy od naszych upodoban, więc sami decydujcie ile cukru dodacie. Dodatkowo; kilka łyżek cukru 2 jajka Rurki metalowe nasmarować dokładnie margaryną. Z lodówki wyjąc ciasto, rozwałkować na cienki placek około 3-4 mm. Pociąć go na paski o szerokości ok 2 cm. Każdą rurke szczelnie owinąć

Radość kipiąca uśmiechem.
Cannelloni z mięsem i pieczarkami w sosie beszamelowym 136

rurki w takiej długości jakie są. Wówczas nie gotujemy już makaronu. Faszerujemy makaron, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem. Zalecam też zrobić podwójną porcję sosu beszamelowego, żeby rurki były całkowicie zamoczone. Moje były na wierzchu chrupkie, bo nie zostały pokryte w pełni sosem. Składniki na 2 porcje: 12 rurek makaronu cannelloni 500 g mięsa z łopatki(...)masło, dodać mąkę. Smażyć 1-2 minuty. Powoli dolewać mleko, cały czas mieszając, żeby nie powstały grudki. Dodać połowę sera żółtego. Doprawić gałką muszkatołową. Gotować, aż sos zgęstnieje. Nafaszerowane rurki polać sosem. Posypać pozostałym żółtym serem. Piec 35 minut w 180 stopniach. Smacznego! * najlepiej zrobić podwójną porcję

Moja Galeria Smaku
Rurki kruche z 3 składników - bez jajek i cukru 185

tych rurkach słyszałam już kilka razy, ale dopiero teraz sama miałam okazję spróbować. Wyszły zaskakująco pyszne! Robi się je na prawdę szybko, z ciastem bardzo łatwo się pracuje, rureczki ładnie i równo się pieką, nie przypiekają. A smak - bajka:) Pyszne, kruche, mimo iż do ciasta nie daje się cukru to dzięki dodatkowi marmolady są słodkie nawet bez posypywania cukrem(...)smaczna, o zwartej konsystencji i co najważniejsze - nic nie wypływa w trakcie pieczenia!  Jeżeli nie macie takiej pewności co do swojej marmolady, porponuję zlepić brzegi rurek. Część rurek zamiast z dżemem można zrobić np. z nutellą 4. Rurki układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (dość gęsto bo nie rosną w trakcie pieczenia) - mi wyszło

Kto ugości moich gości?
Cannelloni ze szpinakiem 148

większość postanowiłam zrobić sama. Nie przepadam za szpinakiem, ale to danie wyszło mi naprawdę dobre i po raz drugi w życiu zajadałam się szpinakiem. Składniki na dwie porcje: 16 rurek cannelloni 500 g szpinaku ( dałam mrożony) 2 czubate łyżki sera feta 6 łyżek OLEJU KUJAWSKIEGO CZOSNEK I BAZYLIA 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku ½ szklanki kwaśnej śmietany(...)nadziewania. Małą łyżeczką wypełniać rurki cannelloni.  Na dnie naczynia ułożyć najpierw jedną warstwę rurek,  przykryć je plastrami sera  i ułożyć na nich drugą warstwę rurek. Całość polać sosem szpinakowym. Naczynie przykryć folią i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 35 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawać na gorąco. Smacznego :-) Przepis bierze udział w zabawie

Na słodko lub wytrawnie
Rurki z kremem budyniowo - kawowym. 146

prostu rewelacja. Takie rurki możecie sobie upiec i przechować w szczelnie zamkniętym pojemniku a gdy przyjdą niespodziewani goście szybko przygotować dowolny krem i już mamy coś do kawy. Rurki możecie nadziewać kremem śmietanowym z serkiem mascarpone też wyśmienicie smakują. Moje dzieci lubią masę budyniową więc zrobiłam taką.  Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto kruche tradycyjne : około(...)śmietanką , smarować  każdą nie upieczoną rurkę i obsypać cukrem trzcinowym. Piec w temperaturze 180 stopni na z ł oty kolor. Połowę mleka zagotować z masłem , w drugiej połowie rozpuścić budynie, żółtko i likier.Wlać do gotującego mleka, mieszać aż zgęstnieje. Odstawić do przestygnięcia. Rękaw cukierniczy napełnić kremem i nadziewać rurki.   Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Cannelloni alla chili con carne . 154

Wykonanie : Mięso mieszamy z wszystkimi przyprawami , ścieramy cebulę i pieczarki na tarce jarzynowej , dobrze wyrabiamy mięso. Każdą rurkę nadziewamy mięsem .Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Całe dno wykładamy nadzianymi rurkami na rurki wykładamy chili con carne z Bonduelle . Resztę mięsa które nam zostało przekładamy do garnka   , dodajemy 2 łyżki oliwy i lekko podsmażamy , wlewamy gotowy sos boloński(...)chwilkę gotujemy , następnie połowę wykładamy na chili con carne , następnie wykładamy drugą warstwę rurek i znowu zalewamy mięsnym sosem . Wierzch posypujemy startym parmezanem . Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 45/ 50  minut aż rurki będą miękkie . Upieczone cannelloni posypujemy starty parmezanem i smarujemy Remuladą duńską z Folwark . Żaroodporne naczynie wybierzcie takiej wielkości aby wyszły Wam 2 warstwy

Sama słodycz i szczypta chili
Rurki ze śmietaną z nutą orzecha włoskiego 132

tartych orzechów włoskich (u mnie Backmit) - 1 łyżeczka cukru pudru - 10g śmietana-żel (u mnie to było pół opakowania) dodatki: - cukier do obtaczania Przygotowanie: Korzystając pierwszy raz z przepisu, rurki zrobiłam z 1/3 ilości, dlatego takie dziwne wagi są podane w składnikach. A odkąd u mnie w domu jest waga kuchenna, nie jest to już dla mnie żaden problem(...)rurkę obtaczam w cukrze i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika : 170 °C Czas pieczenia: 20 minut W między czasie przygotowuję śmietanę. Do miski wlewam śmietankę dodaję śmietanę-żel oraz cukier puder. Miksuję do chwili osiągnięcia gęstej śmietany. Dodaję tarte orzechy i miksuję jeszcze chwileczkę. Gotową masę odkładam do lodówki. Wyjmuję upieczone rurki

Kuchnia co dnia
Cannelloni ze szpinakiem i kokosem 168

Składnik: szpinak (20 dag mrożonego, oczywiście można też świeży)  czosnek (3 ząbki) zielone oliwki (15 szt.) cannelloni (6 rurek) mleko kokosowe (200 ml, czyli 1/2 puszki) sól pieprz Czas przygotowania: 45 min Liczba porcji: 1 duża lub 2 małe Przygotowanie: Szpinak rozmrażamy na patelni (lub kroimy i dusimy świeży). Wyciskamy do niego czosnek.  Oliwki kroimy i mieszamy(...) cannelloni napełniamy szpinakiem. Metody napełniania zapewne są różne. Ja wymyśliłam taki patent: w lewej ręce trzymamy łyżkę, na której pionowo stawiam rurkę. Podtrzymuje ją tą ręką. W prawej ręce trzymam małą łyżeczkę, której używam do napełnienia rurki farszem. Kiedy rurka jest pełna, odwracam ją żeby była poziomo i wkładam do naczynia. Napełnione rurko układamy obok siebie w naczyniu

Weganka gotuje
Rurki z bitą śmietaną 193

Rurki jadłam raz czy dwa w dzieciństwie, ostatnio ich smak przypomniałam sobie u znajomych i tak mi przypadły do gustu, że musiałam zrobić sama :). W moim domu rodzinnym nigdy nie gościły, ale tak wszystkim posmakowały, że zagoszczą na pewno jeszcze nie raz. Bo czy może być coś lepszego niż obłędnie kruche ciasto z lekką bitą śmietaną? Jest(...)śmietany zagniatamy ciasto. (jeśli będzie się kleiło do rąk należy dodać jeszcze trochę mąki). Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce przez minimum 3 godziny. (można je zagnieść wieczorem, a rurki robić następnego dnia). Ciasto rozwałkowujemy na ok 5 mm grubości i wycinamy paski o szerokości ok 2 cm. Owijamy paski na foremki do rurek, smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy

Cynamonowe szczęście
Sałatka w rurkach 286

Zrobiłam sałatkę ze śledzia...upiekłam rurki drożdżowe..i pomyślałam ..a może tak napełnić rurki sałatką..no i są tak jakby marchewki nadziewane... 500 g mąki  250 ml wody  2 łyżeczki soli  2 łyżeczki cukru  2 łyżki oleju  6 g suchych drożdży (lub około 20 g świeżych)  żółtko do posmarowania Wszystkie składniki umieścić(...) -wtedy jest łatwiej wyjąć rurkę z upieczonego ciasta].Posmarować roztrzepanym żółtkiem .Piec przez około 15 minut w 220 stopniach. filety śledziowe papryka czerwona, żółta  ogórek konserwowy cebula szczypiorek majonez Śledzie obrać ze skóry, pokroić w paseczki.Cebulę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę.Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.Napełnić wystudzone rurki i udekorować szczypiorkiem

Moje domowe kucharzenie