z rurkami - 1000 przepisów (strona:18/67)

Cannelloni nadziewane szparagami. 184

siebie w domu, to gorąco polecam ten przepis :-) Jestem przekonana, że Polska ponownie wygra :-) Składniki na około 10 - 12 przekąsek: 0,5 kg zielonych świeżych szparagów 10 -12 rurek Cannelloni Lubella  10 - 12 plasterków owędzanego boczku gałązki pietruszki i kopru (lub np. szczypiorku) do zawiązania przekąsek sól i cukier łyżka smalcu do podsmażenia Wykonanie: W wysokim garnku zagotować(...)cedzakową i nie czekając by się posklejał nadziewać go szparagami i układać na nim boczek. W ten sposób cała przekąska będzie się dobrze trzymać. Dla pewności można przewiązać całe rurki gałązką szczypiorku, czy pietruszki. To wszystko :-) Smacznego! Instagram /// Facebook

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasto truskawkowa fantazja 163

dżem lub marmolada Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 450 ml mleka 200 g masła 100 g cukru pudru Dodatkowo: kilka truskawek do dekoracji około 10 rurek dekoracyjnych do deserów WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, dno blaszki o wymiarach 25x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka(...)pokojową. Przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu i zostawić do ostudzenia. Masło ubić wraz z cukrem pudrem i stopniowo dodawać budyń miksując. Gotowy krem wyłożyć na warstwie galaretki. Dekoracja: Rurki dekoracyjne zmielić np. w młynku do kawy i posypać nimi górę ciasta. truskawki przekroić na pół i ułożyć na każdym kawałku ciasta

Passions hobbies life
,Makaron faszerowany pastą z prażonego słonecznika z suszonymi pomidorami’’ 133

Składniki: 200 g uprażonego na patelni słonecznika 15 suszonych pomidorów w zalewie ząbek czosnku ostra papryka, pieprz, sól, oliwa 5 łyżek pasty z suszonymi pomidorami z czosnkiem makaron duże rurki Baronia ok 25 dag mięsa mielonego puszka pomidorów krojonych 1 cebula Wykonanie: Uprażony na patelni słonecznik zalewamy wodą i zostawiamy na noc. Następnego dnia słonecznik(...)dokładnie odsączamy z wody. Blendujemy z suszonymi pomidorami, czosnkiem, pastą, oliwą oraz przyprawami na gładką masę. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Farszem nadziewamy rurki makaronu. Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oleju. Dodajemy mięso mielone, puszkę pomidorów i przyprawy. Smażymy aż mięso będzie gotowe. Gotowy sos mięsny wykładamy na faszerowany makaron. Smacznego

Podróż w kulinaria
Pudding ryżowy z truskawkami 124

ryżu jaśminowego Skworcu 1 szklanka wody 3 szklanki mleka 1/4 szklanki cukru około 1/3 łyżeczki mieszanki przypraw wanilia z aromatem rumu 3-4 truskawki 2-3 waflowe rurki do ozdoby Przygotowanie Do garnuszka z grubszym dnem wsypujemy ryż, zalewamy go szklanką wody. Zagotowujemy. Następnie odlewamy całą wodę. Do ryżu dodajemy mleko, przyprawę i cukier. Całość gotujemy na małym ogniu(...)wchłonie większość mleka garnek zdejmujemy z ognia i odstawiamy jeszcze na 5 minut. Pudding ryżowy przekładamy do pucharków. Na wierzch każdej porcji układamy kawałki truskawek i wbijamy waflowe rurki. Pudding podajemy ciepły. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Niejeden makaron z tuńczykiem, serem korycińskim swojskim, parmezanem i natką pietruszki. 139

słonecznej Italii, a drugim okiem szukam pomysłu co dać dziecku , które w kółko to samo :"Mamo, makaron,mamo makaron!". Patrzę mam Malma! To już sukces! No jasne pół paczki rurek i pół muszelek. Jest nas więcej, więc postanawiam ugotować ...obydwa na raz. Z czym? A to się zobaczy później. Włoskie obiady niejednokrotnie są szybsze w przygotowaniu niż ugotowanie makaronu(...)makaron pachnący eksperymentami włoskich gospodyń, tradycją polskiego regionu i już sama nie wiem czym, grunt , że pyszny  i słychać wrzaski :"Dokładka! Jeszcze, jeszcze !". Składniki makaron u mnie rurki i muszelki na jednym talerzu , oczywiście  MALMA tuńczyk z puszki, najlepiej jednak ze słoiczka czerwona fasola z puszki ( miałam pół to dodałam ) ser koryciński swojski tarty parmezan olio extravergine

Z Kuchni Do Kuchni
sernik na zimno "rarytasek deserowy"... 156

Składniki: serek homogenizowany 400 gram/waniliowy, serek mascarpone 250 gram, śmietana 30 % 200 ml/zimna, żelatyna 3,5 łyżki, płatki kukurydziane 4 szklanki, draże 100 gram/orzechowe, rurki wafelkowe 200 gram/ajerkoniak, galaretka agrestowa 1 opakowanie, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie wysoka forma z wyciąganym dnem 20 cm lub tortownica 24 cm, użyłam 20 cm - blaszkę wyłożyć folią spożywczą, wsypać rozkruszone płatki(...)kukurydziane, płatki trochę nasączyć łyżką herbatą z cytryną serek homogenizowany, mascarpone, zimną śmietanę 30 % zmiksować mikserem, dodać zimną żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody i wszystko szybko zmiksować rurki waflowe postawić wokół całego rantu, dodać połowę masy serowej, przyklepać do dna, rozsypać połowę draży, dać resztę masy serowej, przyklepać i rozsypać resztę draży, schować do lodówki galaretki rozmieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Ptasi domek - sernik na zimno bez pieczenia 151

Czyż nie jest słodki ten ptasi domek? :) Składniki: 36 ciastek szkolnych 1 aromat cytrynowy lub pomarańczowy 2 łyżki kakao 2 rurki waflowe Masa: 1 szklanka śmietany 30% 50 dag twarogu 0,5 szklanki cukru Gorzka czekolada- 1 tabliczka Cukier wanilinowy Galaretka o smaku owoców 2 łyżki żelatyny Wykonanie: Twaróg zmielić, wymieszać z białym cukrem, cukrem wanilinowym, ubitą kremówką, sokiem(...)drugiej aromat (kilka kropel) Na foli spożywczej rozłożyć połowę herbatników  i posmarować ciemną masą. Przykryć kolejną warstwą herbatników na którą nałożyć masę jasną. Na środek położyć dwie rurki  i przy pomocy foli zginać delikatnie boczne ciastka do góry, tak aby obie masy złączyć w trójkąt tworząc domek. Tak przygotowane ciasto, schłodzić w lodówce przez parę godzin. Kroić

Tradycyjna Kuchnia
Rurki z bitą śmietaną 147

Pamiętam ich smak z dzieciństwa. To moje ulubione rurki z bitą śmietaną.   Składniki: 4 białka 1/2 szklanki gęstej śmietany 2/3 szklanki cukru szczypta soli 1.5 szklanki mąki pszennej 15 dag roztopionego masła cukier waniliowy Do naczynia wbijamy białka, które łączymy ze śmietaną i ubijamy. Dodajemy cukier, szczyptę soli, cukier waniliowy.  Stopniowo wlewamy i miksujemy roztopione i schłodzone(...)masło. Na koniec wsypujemy mąkę.  Waflownicę smarujemy olejem i rozgrzewamy.  Na środek nakładamy łyżkę ciasta i pieczemy wafle ok. 2 minut. Wielkość rurek zależy od tego, ile nałożymy ciasta na waflownicę. Jeszcze gorące wafle szybko owijamy wokół rączki od drewnianej łyżki i pozostawiamy do wystudzenia.  Przed podaniem napełniamy bita śmietaną  lub dowolnym kremem według upodobań

Pyszności Słodkości
Takie życie tylko w Neapolu.Szczypta magii włoskiej teściowej. Ragù! 149

łyżki pasty pomidorowej 6 x 400 ml puszek najczystszych pomidorów bez skórki, jakie znajdziecie ( przeczytajcie skład!!! ) kilka listków bazylii sól do smaku 680 g rigatoni u mnie DUŻE RURKI  MAKARONY POLSKIE garść gruboziarnistej soli morskiej do gotowania makaronu szklanka świeżego tartego parmezanu świeże pieczywo Do wysokiego i szerokiego garnka wlejcie oliwę, wsypcie pokrojoną w kostkę cebulę(...)Przykryjcie garnek. Po drugiej godzinie możecie wyjąć wszystkie kawałki mięsa z wyjątkiem żeberek-te zostają do końca. Gdy RAGU gotowało się w sumie 3 godziny, wyłączcie ogień. Ugotujcie duże rurki w osolonej wodzie i po odcedzeniu wrzućcie makaron do garnka z ciemnoczerwonym RAGU. Posypcie potrawę parmezanem i podawajcie ze świeżym pieczywem ( u mnie chleb z makiem ) do wybierania sosu

Z Kuchni Do Kuchni
Mleczny pudding ryżowy z truskawkami 204

ryżu jaśminowego Skworcu 1 szklanka wody 3 szklanki mleka 1/4 szklanki cukru około 1/3 łyżeczki mieszanki przypraw wanilia z aromatem rumu 3-4 truskawki 2-3 waflowe rurki do ozdoby Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wsypujemy ryż, zalewamy go szklanką wody. Zagotowujemy. Następnie odlewamy całą wodę. Do ryżu dodajemy mleko, przyprawę i cukier. Całość gotujemy na małym ogniu(...)wchłonie większość mleka garnek zdejmujemy z ognia i odstawiamy jeszcze na 5 minut. Pudding ryżowy przekładamy do pucharków. Na wierzch każdej porcji układamy kawałki truskawek i wbijamy waflowe rurki. Pudding podajemy ciepły. Smacznego

Słodkie okruszki
Makaron z tuńczykiem i cukinią (Penne con tonno e zucchine) 247

Dzisiaj kuchnia włoska, a dokładniej to makaron w kształcie rurek w sosie śmietanowym z tuńczykiem (z puszki) i cukinią posypany parmezanem(...)zielonym pieprzem. Potrawa jest łatwa do przygotowania i nie wymaga długiego stania przy garnkach To pomysł na szybki i pyszny obiad. Polecam Składniki: 350-400 g makaronu w kształcie rurek (penne) 400 g słodkiej śmietanki 18% 2 puszki tuńczyka w kawałkach (w oleju) 1 malutka cukinia 1 cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny starty parmezan

Oryginalny smak
Cannelloni nadziewane pieczarkami i serem pod beszemelem. 149

podkręcić serowy smak, dodałam też gorgonzolę. Efekt osiągnęłam, chociaż dla młodszej części rodziny najbardziej podkręciłam zapach. Nie jedli, niech żałują. Mnie tam nie przeszkadzało ;) :) Składniki: makaron cannelloni (12-15 rurek) 500 g pieczarek 2 cebule 150 g startego żółtego sera tymianek (u mnie świeży) sól pieprz oliwa  ser gorgonzola (opcjonalnie) sos beszamelowy (3 łyżki masła, 2 łyżki mąki(...)tarce na grubych oczkach. Dodać do cebuli i całość dusić aż nadmiar płynu odparuje. Wystudzić. Do pieczarek i cebuli dodać starty ser, doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Wymieszać. Rurki cannelloni obgotować przez 3 minuty w osolonym wrzątku. Wyjąć i przestudzić. Nadziewać farszem. Układać ciasno w naczyniu żaroodpornym. Przygotować sos beszamelowy: na patelni rozpuścić masło, dodawać mąkę partiami cały czas

zadanie-gotowanie
RURKI Z BITĄ ŚMIETANĄ 619

Stopniowo dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto wkładamy na ok. 1h do lodówki. Po wyjęciu wałkujemy ciasto i kroimy na 2-3cm paski, które nawijamy na metalowe rurki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 15-20 minut na złoty kolor(...)krem: Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy śmietan - fixy i ubijamy jeszcze ok. 2-3 minut. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i nadziewamy przestudzone rurki. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Koktajl z mleka i rurek waflowych 127

serce niejednego amatora słodkości. Dzięki kampanii Streetcom dostałam niezłą paczkę słodyczy Dr Gerard i tak powstały nowe pomysły na pyszne przepisy. Składniki: (4 koktajle) 1 litr zimnego mleka 160g rurek waflowych z kremem śmietankowym (jedno opakowanie)   Do zimnego mleka dodajemy połamane rurki waflowe, blendujemy na gładki koktajl. Gotowe :) Niezwykle szybki i prosty pomysł na bardzo smaczny koktajl

Gotowanie i blogowanie
Sylwestrowy koktajl bezalkoholowy - bananowo-porzeczkowy 129

Banany obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i wkładamy do kielicha blendera, dodajemy wodę gazowaną i miksujemy na gładko.  Koktajl bananowy wlewamy do szklanki, wkładamy dwie kolorowe rurki. Cienkim strumieniem (najlepiej po rurkach) wlewamy sok porzeczkowy. Jeśli dodaliście kostki lodu, to możecie delikatnie lać po nich sok. W koktajlu wytworzą się ładne warstwy. Zamieszany koktajl podzieli się

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania