domowy sos barbecue, który można wykorzystać na różne sposoby. Składniki 2 szklanki ketchupu 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki sosu worcesterchire 5 łyżeczek brązowego cukru 1 łyżka miodu 5 łyżeczek octu jabłkowego 1 szklanka wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i zagotowujemy mieszając. Następnie gotujemy na małym ogniu przez 40 minut
Delusional Trinepieczenia Sos: kubeczek gęstego jogurtu pół zielonego ogórka ząbek czosnku 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne łyżeczka skórki otartej z cytryny szczypta soli szczypiorek lub natka pietruszki Obrane ziemniaki kroimy ( w zależności od wielkości) na połówki lub ćwiartki. Dokładnie płuczemy, zalewamy wodą i odstawiamy na około 30 -40 minut. Gdy wymoczymy je ze skrobi ziemniaczki po upieczeniu będą
Dieta moja pasjaskładnikach, znalazłam swój smak. Składniki: 1 szklanka pestek słonecznika 4 pomidory suszone 6 łyżeczek mleka sojowego (można zastąpić wodą) 1 garść posiekanego koperku 1 garść posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka octu jabłkowego (może być sok z cytryny) sól himalajska świeżo mielona pieprz cytrynow y Pestki słonecznika namoczyć w miseczce przez 1 godzinę, we wrzątku - zmięknie i trochę
Szczęśliwa kuchniaskładnikach, znalazłam swój smak. Składniki: 1 szklanka pestek słonecznika 4 pomidory suszone 6 łyżeczek mleka sojowego (można zastąpić wodą) 1 garść posiekanego koperku 1 garść posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka octu jabłkowego (może być sok z cytryny) sól himalajska świeżo mielona pieprz cytrynow y Pestki słonecznika namoczyć w miseczce przez 1 godzinę, we wrzątku - zmięknie i trochę
www.szczesliwakuchnia.blogspot.combrudzący ręce sok, stąd najlepiej obierać ją w rękawiczkach. Skorzonerę spożywa się po uprzednim obgotowaniu w osolonej i posłodzonej wodzie przez 25-30 minut (jak szparagi). Korzeń po obraniu ciemnieje jak obrane jabłko, można temu zapobiec kropiąc go sokiem z cytryny. Z wężymorda można przygotować sałatkę, spożywać go obsmażonego z bułką tartą jak kalafior, można dodać go do jajecznicy
WojnaNaSmaki.plopakowania makaronu tagliatelle Dorsza kroimy w podłużne kawałki. W miseczce mieszamy składniki marynaty: sok wyciśnięty z pomarańczy i cytryny + sól morska i pieprz kolorowy. Marynatą zalewamy dorsza i odstawiamy na ok 30 minut Makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Cebulę i czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy cebulę z czosnkiem i czekamy
Cook&Lovekroimy w mniejsze kawałki, wkładamy do rondelka. Blendujemy na gładką masę. Rondel stawiamy na palniku, dodajemy sok z cytryny, koncentrat, bazylię, cukier pozostałe przyprawy do smaku. Gotujemy 15-20 minut. W tym czasie makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Wędlinę dojrzewającą kroimy w paski, na patelni mocno rozgrzewamy łyżkę oliwy i wrzucamy wędlinę. Smażymy do uzyskania
Cook&Lovedużych oczkach kabaczka miałam około 2 kg również na dużych oczkach startego jabłka. Całość dusiłam w garnku do odparowania wody jak zwykły mus jabłkowy po czym dodałam cukier. Jeśli jabłka nie były dość kwaskowe proponuję dosmaczyć całość odrobiną soku z cytryny. Gdy całość ładnie już odparowała przełożyłam mus do przygotowanych wcześniej słoiczków i pasteryzowałam 20 minut. Idealny duet do ciast
W garach u Gosipieczarek (pokrojonych w grube plasterki) 1 łyżeczka soli 200 g słodkiej śmietanki Wykonanie: Kawałki kurczaka natrzeć cytryną i zrumienić na oliwie ze wszystkich stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego skórkami do góry. Suszone grzyby zalać 100 ml gorącej wody. Po 30 minutach odsączyć (wodę zachować) i drobno posiekać. Cebulę zeszklić na maśle z 1 łyżeczką soli. Dodać suszone grzyby
zadanie-gotowaniemamy pieczone, i ostudzone przechodzimy do dekoracji. Dekorujemy według własnego uznania lukrem królewskim-czyli tym z białka, soku z cytryny oraz cukru pudru. Ja do dekoracji używam woreczków strunowych. Udekorowane części chatki odkładamy do wyschnięcia. Do resztki lukru dajemy troszkę wody i takim lurem malujemy bazę. Przygotowujemy nowy lukier, tym razem dużo gęstszy, mniej więcej taki jak do dekorowania
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuMozzarella Cała natka pietruszki Jeśli chcemy papryczka chili jedna Sos: 7 łyżek maggi pieprz i sok ze świeżej cytryny z połowy Sposób: Kroimy wszystko w krążki , plastry itp. Drobno siekamy Pietruszkę Pomidory w oleju odsączamy na sitku nie płukamy woda!!! Wszystko ładnie mieszamy i dodajemy sos Podajemy najwcześniej 15 min po zalaniu sosem
Viola cooks with passionoliwek, - sól, pieprz, kumin , Hummus Wykonanie: Ciecierzycę miksujemy blenderem ze wszystkimi składnikami czyli: czosnkiem, pastą tahini, sokiem z cytryny. Jeśli pasta jest zbyt gęsta dodajemy ok 1/3 szklanki wywaru spod ugotowanej wcześniej ciecierzycy lub jeśli używamy ciecierzycy z puszki, wody która została po odsączeniu. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem, kuminem czy innymi ulubionymi przyprawami. Do gotowej pasty
Aromatyczne PodróżeMozzarella Cala natka pietruszki Jeśli chcemy papryczka chili jedna Sos: 7 łyżek maggi pieprz i sok ze świeżej cytryny z połowy Sposób: Kroimy wszytko w krążki , plastry itp Drobno siekamy Pietruszkę Pomidory w oleju odsączamy na sitku nie płukamy woda!!! Wszytko ładnie mieszamy i dodajemy sos Podajemy najwcześniej 15 min po zalaniu sosem
Viola cooks with passionobranego bobu (ok. 1 "czubata" szklanka) 1 łyżka ziaren prażonego słonecznika 1,5-2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku 1/4 cebuli 2 łyżki świeżego posiekanego koperku 1 łyżka oliwy/oleju sól, pieprz Przygotowanie: Bób gotujemy w osolonej wodzie. Obieramy potrzebną nam ilość. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni, aż delikatnie się zarumienią. Czosnek i cebulkę siekamy drobno
Bananowe Polemąki Sos truskawkowy: 500 g truskawek 2 - 3 łyżki domowego cukru waniliowego lub zwykłego sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Sos: truskawki umyć,osuszyć i usunąć szypułki.Owoce przełożyć do garnka,zasypać cukrem,wlać 2 łyżki wody i sok z cytryny.Gotować na małym ogniu,aż puszczą sok i nieco zgęstnieją,pod koniec dodać 1 łyżeczkę
Niespełnione zdolności kulinarne