woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:645/1096)

Jak przygotować idealne zielone pesto? Pesto z rukoli z makaronem. 176

włoskich domach utrzeć w moździerzu na gładki sos. 3) Doprawić solą oraz pieprzem i w razie potrzeby sokiem z cytryny, jeżeli sos jest zbyt gęsty można dolać odrobinę oleju/oliwy. 4) Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie i wymieszać z sosem (dobrze jest dać pesto odrobinę czasu po przygotowaniu, żeby smaki mogły się przegryźć, ale można używać od razu

Fitsweet.me
Pasztet warzywny z pomidorową salsą – dieta dr Dąbrowskiej 722

pomidory – 1 ząbek czosnku – sok z 1/4 cytryny – szczypiorek, sól, pieprz do smaku   Wykonanie: – Ugotować pokrojoną kapustę, marchewkę, por, cebulę i 1/2 kalafiora. Odcedzić i wycisnąć warzywa przez gazę, aby nie miały za dużo wody. – Warzywa przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. – Połowę surowego kalafiora zetrzeć(...)pieczenia. Piec 2 godziny w 180 st.C. Salsa pomidorowa – Pomidory pokroić w drobną kostkę. – Wycisnąć ząbek czosnku, dodać sól, pieprz i sok z cytryny. – Podawać pasztet na ciepło lub na zimno z salsą pomidorową

To co kocham
Serniczki bez pieczenia 113

przygotować serniczki bez pieczenia? Zmiksować serek mascarpone z cukrem i pod koniec dodać stopniowo biały ser i sok z cytryny (ilość cukru według uznania). Czekoladę roztopić z dodatkiem mleka w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Mieszać, aż powstanie jednolita lśniąca masa czekoladowa. Masę serową podzielić na 2 części i jedną zmiksować z wystudzoną płynną czekoladą. Żelatynę namoczyć

Kuchcik gotuje
Kompot z suszu 382

suszonych jabłek możesz zamiast tych składników użyć gotową mieszankę suszu – 3-4 goździki – sok z połowy cytryny – 2-3 łyżki miodu lub cukru Przygotowanie : Owoce włóż do garnka i zalej je 2,5 l wody. Dodaj goździki i gotuj przez pół godziny. Jeśli używasz cukru, dodaj go w trakcie gotowania kompotu, jeśli miodu dopiero na koniec. Wystudź

nietylkopasta.pl
Sernik z białą czekoladą i sosem wiśniowym. Przepis krok po kroku. 139

serników 200g śmietanki 36% 200g białej czekolady 1/3 szklanki cukru drobnego 1 żółtko 1 jajko skórka otarta z jednej cytryny 2 łyżki mąki pszennej Sos wiśniowy na Sernik z białą czekoladą 450 g mrożonych wiśni 50 ml wody 3-4 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Herbatniki zmiel, dodaj rozpuszczone masło, następnie wymieszaj wszystko dokładnie blenderem.   Tortownicę

kuron.com.pl
Tort ze śliwek 119

wieku. 190 g śliwek suszonych, 110 g płatków migdałowych, 3 zmielone goździki, spora szczypta cynamonu, skórka otarta z jednej cytryny lub kandyzowana skórka pomarańczowa, 200 ml czerwonego wina wytrawnego, 50 ml cukru, 4 białka Śliwki zalać gorącą wodą i moczyć godzinę. Po tym czasie śliwki odcedzić, drobno pokroić. Do garnuszka wlać wino i wsypać cukier, gotować aż otrzymamy gęsty syrop

królestwo garów
Marchewka imbirowa z klopsikami 120

około 2 minutach, gdy tłuszcz się zaromatyzuje, dodajemy marchewkę. Po chwili dodajemy resztę przypraw oraz sok wyciśnięty z połowy cytryny. Smażymy kilka minut (marchewka powinna pozostać al dente), po czym dodajemy mrożony groszek. Podlewamy około 1/5-1/4 szklanki wody. Dusimy 2-3 minuty. Na koniec możemy dodatkowo dodać 1 łyżkę masła. Marchewkę podajemy z usmażonymi klopsikami. Talerzyk Ambition PALETTE TAUPE

Smaki Na Talerzu
Zupa ziemniaczana z wołowiną - Supe me mish e patate 122

wołowiny (u nas polędwica) 400-500 g ziemniaków 1 l wrzątku natka pietruszki 1 jajko sok z 1/2 cytryny sól     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wołowinę kroimy w kostkę, podsmażamy na tłuszczu, zalewamy wodą,   tak by przykryć nią mięso, dodajemy ¼ łyżeczki soli. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy pod przykryciem przez 60 min. Następnie

R'n'G Kitchen
SAŁATKA Z KASZAMI I WARZYWAMI 137

wąż pół puszki kukurydzy natka pietruszki czerwona cebula kilka kostek sera feta sos: 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku odrobina musztardy- też wg uznania Wykonanie: * Soczewicę, bulgur i pęczak gotujemy w osolonej wodzie, ok 15 minut. Studzimy. * Pomidory, ogórka, paprykę, cebulę drobno kroimy. Siekamy natkę pietruszki, kukurydzę osączamy. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą, dodajemy

Z Majeczką w kuchni
Hiszpańska zupa rybna z krewetkami i pieczoną papryką 210

filetu białej ryby 12 krewetek tygrysich, oczyszczonych (lub około 200 g mniejszych krewetek) 600 ml bulionu warzywnego, rybnego lub wody 2 łyżki oleju (np. ryżowego lub z pestek winogron) lub delikatnej oliwy 1 niepełna łyżeczka soku z cytryny czerwona ostra papryczka (ilość według preferencji) nierafinowana sól i przyprawy: 2 liście laurowe, 4 – 5 kulek ziela angielskiego, 2 łyżeczki słodkiej papryki

Even Better Food
Urodzinowy tort owocowy 699

krem(nie miksujcie za długo, bo zrobi się masło) Poncz do tortu zróbcie według uznania. Użyłam herbaty z cukrem i cytryną. Czekoladowy drip- polewa. 100 ml mleka skondensowanego słodkiego 180 g czekolady deserowej 130 g cukru 75 ml wody 10 g żelatyny Żelatynę zalać łyżką wody i odstawić . Cukier z wodą zagotować w garnku tylko do chwili aż cukier

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort malinowo truskawkowy 150

żelatyny w proszku 3 łyżki soku z cytryny Maliny włożyć do garnka ( nie rozmrażać) dodać cukier sok z cytryny i zagotować- tylko do rozpuszczenia cukru. Przetrzeć przez sitko (pestki nie będą potrzebne).  Namoczyć żelatynę w odrobinie wody - tyle aby przykryło żelatynę-  odstawić aż napęcznieje.  Podgrzewać  mieszając chwilkę aby się rozpuściła-  nie gotować.  Połączyć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Dorsz cytrynowy 138

aromatycznie. U mnie rybka podana wyłącznie z sałatką z fetą i gruszką , możemy pokusić się o dodatki np. ziemniaczki z wody lub ryż. Polecam! Dorsz cytrynowy Składniki na 2 porcje: 2 kawałki polędwicy z dorsza skórka otarta z cytryny łyżka oliwy przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, kurkuma Wykonanie:  Oliwę mieszamy ze skórką cytrynową i odrobiną czosnku granulowanego. Rybę nacieramy

Smak mojej kuchni
Surówka z kapusty pekińskiej 154

papryki pęczek rzodkiewek 0,5 ogórka wężowego 3-4 pomidory 1 czerwona cebula lub pęczek dymki sól, pieprz Dressing : 50ml wody 1 łyżka cukru 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka octu ryżowego 1 papryczka chilli drobno posiekana (opcjonalnie) Przygotowanie : Kapustę pekińską podzielić - poodrywać liście. Z każdego liścia wykroić głąba

Codzienne Gotowanie
Pyszny i zdrowy dżem owocowy. 130

energicznie mieszając. Gotuj jeszcze na małym ogniu, ciągle mieszając, przez 2-3 minuty. Zdejmij dżem z ognia, dodaj sok z cytryny, zamieszaj. Zbierz pianę i gorącym dżemem napełnij małe słoiczki, szczelnie zamknij wieczkami. Gorące słoiki włóż do ciepłej wody i pasteryzuj przez 10 minut od momentu osiągnięcia przez wodę temperatury 90-95 C. Gdy woda trochę przestygnie, wyjmij słoiki

Przepisy i porady kulinarne