przeciśnięty przez praskę czosnek zeszklamy na oleju. Dolewamy pomidory z puszki i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy papryczki, sok z cytryny i przyprawy. Mieszamy dokładnie i gotujemy około 5 minut, aż pomidory zupełnie rozmiękną. Dodajemy kurczaka, dolewamy powoli pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem 15-20 minut (aż kurczak zmięknie), co jakiś czas mieszając. Podawać z ryżem
Gotuj z Rumcajsemszklanki czubate mąki orkiszowej typ 650 4 żółtka 250 g masła 1/2 szklanki cukru trzcinowego brązowego 1 łyżka zimnej wody Nadzienie: 1 kg winnych jabłek (po obraniu) 4 łyżki cukru 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 łyżka soku z cytryny 1 kisiel cytrynowy Beza makowa: 4 białka 1/2 szklanki cukru pudru 2 płaskie łyżki suchego maku 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wanilia i Kardamonużyłam liofilizowanej w ilości 0,3 g , ale najlepiej policzyć wg.producenta , zamiast podpuszczki można zakwasić mleko sokiem z cytryny , smak sera będzie bardziej kwaśny . 1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach -kawałkach solanka: 0,5 kg soli 2 l wody dodatki: forma – może być pojemnik po śledziach z wypalonymi drutem dziurkami chusta serowarska lub tetra -pielucha łyżka cedzakowa Kefir wlewamy
Ogrodnik w podróżydużego) 2 jajka 4 łyżki tartej bułki 3 łyżki kaszy manny duża cebula 3 ząbki czosnku sok z połowy cytryny łyżeczka białego pieprzu łyżeczka kurkumy sól olej do smażenia Sposób przygotowania: Kalafior umyć i podzielić na małe różyczki. Zagotować wodę z solą, wrzucić kalafior na wrzątek i gotować jakieś 3-4 minuty. Kalafior nie może być rozgotowany. Odcedzić i tłuczkiem
na moim stole...tego jakie smaczne:) Składniki: makaron kawałek wędzonego łososia koperek sól pieprz Wykonanie: Makaron ugotować. Gdy jest już gotowy, odlać wodę z garnka i zostawić w nim makaron. Dodać rozdrobnionego łososia i posiekany koperek. Przyprawić solą i pieprzem. Można pokropić cytryną :) Smacznego
The Sweet Damselodrobina aromatu Składniki na masę mascarpone: 250 g serka mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru skórka otarta z 1/2 cytryny Dodatkowo: czarna porzeczka lub jagody CZAS PRZYGOTOWANIA: 75 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Szpinak rozmrażamy, następnie dokładnie odciskamy z wody. Odstawiamy na bok. 2. Jajka umieszczamy razem z cukrem w misie miksera. Miksujemy na jasną puszystą masę. Nie przerywając ubijania
My Culinary Artpodoba się właśnie Tobie. Ja użyłam około kg truskawek, dwa kiwi i dwa banany. Banany jak i gruszki skrop cytryną aby za bardzo nie ściemniały. Na koniec potrzebna Ci będzie galaretka, ja użyłam wiśniowej. Opakowanie rozpuść w 250 g wody i jak zacznie tężeć pędzlem lub łyżką oblej każdy kawałek owocu. Wstaw do lodówki na kilka godzin i SMACZNEGO. CMOK
Pasje Jolkizsiadłego mleka 400ml jogurtu greckiego 2-4 jajka pęczek botwinki z buraczkami pęczek koperku ogórek wężowy sok z 1/2 cytryny sól, czarny pieprz cukier Sposób przygotowania: Buraczki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zalać niewielką ilością wody i gotować ok 5 min. Wystudzić (nie odcedzać). Ogórki zetrzeć na dużych oczkach. Posiekać botwinkę i koperek. Posiekane warzywa
Pyry na Gazprzygotowania: Borówki przebrać, umyć i osączyć. Jabłka i gruszki również umyć, obrać i osączyć, po czym skropić sokiem z cytryny. Gruszki pokroić, wykroić gniazdka nasienne i ugotować przez 15 minut. Następnie wyjąć, a do wywaru z gruszek dolać tyle wody, aby uzyskać 1 ½ szklanki. Dosypać cukier i ugotować syrop. Do wrzącego syropu włożyć ponownie gruszki i gotować na wolnym ogniu
Tradycyjna KuchniaSól Pieprz 3 jajka + 0,5 łyżeczki soli Filet kroimy w kosteczkę, marynujemy ok .20 minut w oleju z cytryną i bazylią oraz curry. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki oraz pora w plasterki. Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy kurczaka, szklimy. Następnie dokładamy pokrojone warzywa, wszystko dokładnie mieszamy. Pod koniec dokładamy makaron. Jajka roztrzepujemy, solimy
VioletoweKucharzeniełyżeczka curry - pieprz, sół - 2 duże pomidory - 1 średniej wielkości kalafior - 1 łyżeczka soku z cytryny - 200 g jogurtu greckiego Przygotowanie : Pokroić marchewkę, cebule, czosnek i podsmażyć na małym ogniu razem z wiórkami kokosowymi, podlać wodą i chwilę dusić, w tym czasie ugotować na parze kalafior, obrać pomidory, na patelkę dodać wszystkie przyprawy oraz pomidory
zdrowa vege kuchniacukru trzcinowego 8 g żelatyny 100 g soku z limonek (może być pół na pół z limonek i cytryn)tj.około 3 limonek 250 g mascarpone 250 g śmietanki 36% Poncz: Składniki: 2 łyżki cukru trzcinowego 60 ml wody Dekoracja: Składniki: plasterki limonki 3 łyżki cukru trzcinowego Wykonanie Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C .Formę okrągłą o średnicy
w mojej kuchnigorącego wywaru i gotować około godziny. Zostawić do ostygnięcia w wywarze. Wyjąć rybę, wywar doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą. Rozbełtać białka, wlać do chłodnego wywaru. Wywar zagotować, przecedzić przez ściereczkę bawełnianą. Odparować lub dolać trochę przegotowanej wody, tak aby otrzymać 1,5 litra wywaru, zagotować. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wywaru i następnie wymieszać z pozostałym
królestwo garów